Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

E un F grupa: "Wolfsburg" un "Hamburg" nodrošina pirmās vietas

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

E un F grupa: "Wolfsburg" un "Hamburg" nodrošina pirmās vietas
Mladens Petričs un Ivica Oličs kopā guva trīs vārtus
Foto: AFP

Aizvadītas pēdējās UEFA kausa izcīņas grupu turnīra spēles E un F grupās. Pēdējā spēlē pie panākuma tika "Hamburg" futbolisti, kuri uzvarēja "Aston Villa" ar 3:1, bet "Wolfsburg" nospēlēja neizšķirti ar "Milan"(2:2). Abas vācu komandas nodrošināja sev pirmās vietas savās grupās.

E grupa: "Wolfsburg" izglābjas Milānā

Spēles pirmās minūtes Milānā futbola līdzjūtējiem sagādāja zināmu vilšanos, jo šķietami vismanāmākais notikums laukumā bija Filipa Sederosa piespiedu nomaiņa. „Milan” futbolisti uzbruka mazliet vairāk (aktīvs bija Ševčenko), bet pārsvarā abas komandas centās sist no distances. Spēles 17. minūtē mājinieki izvirzījās vadībā, kad pēc stūra sitiena izpildes visaugstāk soda laukumā izleca Masimo Ambrozini, ar galvu gūstot vārtus. Pēc gūtajiem vārtiem Milānas futbolisti izskatījās mazliet labāk par pretiniekiem, bet pamazām sāka arvien izteiktāk iespiesties aizsardzībā. „Wolfsburg” ilgi neizdevās izveidot neko bīstamu, bet tad pusminūtes laikā viņiem radās uzreiz divas labas iespējas gūt vārtus. Sākumā pēc centrējuma no kreisās malas viesi pēc sitiena ar galvu trāpīja pa vārtu stabu, bet pēc brīža pēc sitiena no apmēram 14 metriem glāba Dida, tverot spēcīgi sisto bumbu. Volfsburgas kluba spēlētāji uzbruka vairāk, bet neilgi pirms puslaika beigām varēja iekrist uz pretuzbrukumu, bet spēcīgais Zēdorfa sitiens lidoja mazliet garām vārtiem. Pēc pirmā puslaika 1:0 „Milan” labā.

Otrais puslaiks sākās līdzīgā cīņā kā pirmajā puslaikā, labākais moments gūt vārtus bija Inzagi, bet to viņš nerealizēja. Pēc pāris minūtēm notika neticamais – „Milan” aizsardzība neizturēja, ļaujot „Wolfsburg” rezultātu izlīdzināt. Vācu kluba rindās izcēlās itālis Kristians Dzakardo. „Wolfsburg” vēl īsti nepaspēja nosvinēt rezultāta izlīdzināšanu, uzreiz atkal nonākot iedzinēju lomā, kad pēc Inzagi piespēles vārtus guva uz maiņu uznākušais Pato. Kopumā jāsaka, ka Pato uziešana laukumā spēli padarīja krietni skatāmāku. Šie vārtu guvumi gan spēli īsti neatdzīvināja, jo spēle atkal ritēja mierīgā tempā ar nelielu „Wolfsburg” pārsvaru, bet „Milan” centās spēlēt uz pretuzbrukumiem. Lieliska iespēja pielikt punktu šai spēlei bija Inzagi, bet viņa spēcīgo sitienu atvairīja Benaljo. Gandrīz uzreiz vārtus „Wolfsburg” labā varēja gūt Džeko, bet viņš no labas pozīcijas uzsita virsū Didam. „Milan” ātri atbildēja ar bīstamu pretuzbrukumu, bet pēc Pato sitiena vietā bija Benaljo. Ar to aktivitātes mača beigu daļā nebeidzās, jo vēl viena lieliska iespēja gūt vārtus bija Džeko, bet Dida glāba. Pēc sekojošā stūra sitiena „Wolfsburg” savu panāca, kad bumbas lidojuma virzienu pielaboja Sagliks, otro reizi šajā spēlē izlīdzinot rezultātu. Vairs vārti šajā spēlē netika gūti, tādējādi spēle noslēdzās neizšķirti - 2:2. "Wolfsburg" saglabāja pirmo vietu, bet "Milan" palika otrie.

Daudz aktīvāka un skatāmāka spēle tika aizvadīta Portsmutā, kur savā starpā tikās grupas vājākās komandas – „Portsmouth” un „Heerenveen”. Jau spēles ceturtajā minūtē laba iespēja izcelties bija viesu spēlētājam Paulo Enrikem, bet vēl pēc minūtes viesi trāpīja arī pa vārtu stabu. Atbildi parādā nepalika arī mājinieki, kad vārtu konstrukciju norībināja Pīters Kraučs. Puslaika turpinājumā ritēja līdzīga cīņa, pie tam abām komandām bija iespējas arī gūt kādus vārtus, bet veiksmīgāki bija Portsmutas futbolisti. Pateicoties diviem Krauča vārtiem triju minūšu laikā, „Portsmouth” pirmo puslaiku noslēdza ar rezultātu 2:0.

Ielaistie vārti pirmā puslaika izskaņā salauza „Heerenveen” futbolistus, kuri ļāva pilnībā iniciatīvu pārņemt „Portsmouth”, kuri palaida garām vēl pāris izdevības gūt vārtus. Puslaika vidusdaļā „Portsmouth” mazliet vairāk atkāpās aizsardzībā, atdodot bumbas kontroli viesiem, bet tie nespēja to izmantot. Mača pēdējā minūtē angļu klubs guva vēl vienus vārtus, kad ar precīzu sitienu izcēlās Hreidarsons - 3:0.

F grupa: Horvāti nodrošina "Hamburg" pirmo vietu

F grupā šovakar bija jānoskaidro galīgā vietu sadale. Uz pirmo vietu kandidēja veselas trīs komandas, tādēļ abām spēlēm bija nozīme. Hamburgā savā starpā tikās vietējais „Hamburg” un „Aston Villa”. Spēles sākums bija diezgan vienmuļš, jo komandas spēlēja diezgan piesardzīgi. Spēles 18. minūtē mājinieki izvirzījās vadībā, kad ļoti tālu piespēli vārtu guvumā pārvērta Mladens Petričs. Pēc nedaudz vairāk kā desmit minūtēm viņa tautietis Ivica Oličs, lieliskā lēcienā aizsniedzās līdz bumbai, dubultojot savas komandas pārsvaru. Kopumā Hamburgas klubs pirmajā puslaikā izskatījās daudz labākm, pie tam puslaika beigās vārtus varēja gūt Jansens, bet šoreiz viesus glāba vārtu stabs.

Tas, kas neizdevās pirmā puslaika izskaņā, izdevās otrā puslaika sākumdaļā, kad savus otros vārtus guva Ivica Oličs, pilnībā izšķirot šīs spēles likteni. Spēles turpinājumā „Aston Villa” neizrādīja nekādas dzīvības pazīmes, ļoti reti uzbrūkot. Kaut arī spēles 83. minūtē vienus vārtus „Aston Villa” atguva, „Hamburg” pārliecinoši kontrolēja spēles ritējumu, izcīnot pelnītu uzvaru ar 3:1 Šī uzvara viņiem nodrošināja pirmo vietu grupā, bet "Aston Villa" palika trešajā vietā.

Lieliski spēli savā laukumā pret Prāgas „Slavia” uzsāka „Ajax” futbolisti, jau ceturtajā minūtē izvirzoties vadībā. Likās, ka šīs spēles iznākums jau ir skaidrs, bet Amsterdamas klubs samaksāja par savu paviršību. Spēles 13. minūtē čehu kluba spēlētājs Jaroslavs Černijs saņēma labu piespēli soda laukumā un pārvērta to vārtu guvumā. Skaidrs, ka mājiniekus tas sadusmoja, tādēļ viņi sāka uzbrukt vairāk, bet pirmajā puslaikā tikai divi no 11 sitieniem trāpīja vārtu četrstūrī, tādēļ par vārtu gūšanas pat nevarēja domāt. Pirmā puslaika izskaņā Amsterdamas klubs saņēma vēl vienu triecienu, jo Prāgas klubs guva vēl vienus vārtus. Jāatzīmē, ka līdz šai spēlei „Slavia” nebija guvusi ne vārtus. Pēc pirmā puslaika 2:1 viesu labā.

Otrajā puslaikā Amsterdamas klubs visiem spēkiem centās gūt kādus vārtus, jo arī neizšķirts ļautu viņiem pakāpties augstāk par trešo vietu. Viņi uzbruka krietni vairāk, izveidojot arī vairākus vārtu gūšanas momentus, bet Prāgas futbolisti patiešām veiksmīgi aizsargājās, pie tam brīžiem prata arī meistarīgi pieturot bumbu, kas piespieda pretiniekus spēlēt vairāk bez bumbas. Savu "Ajax" tomēr panāca, kad jau spēles kompensācijas laikā 11 metru soda sitienu realizēja Luiss Suarezs, panākot neizšķirtu, kas "Ajax" nodrošināja otro vietu grupā. "Slavia" nācās samierināties ar pēdējo vietu grupā.

UEFA kausa izcīņas grupu turnīra spēļu rezultāti, 17. decembris

E grupa

Milan – Wolfsburg 2:2 (1:0) (Ambrozini 17’, Pato 56’ – Dzakardo 56’, Sagliks 81')
Portsmouth – Heerenveen 3:0 (2:0) (Kraučs 40’, 42’, Hreidarsons 90')

F grupa

Hamburg – Aston Villa 3:1 (2:0) (Petričs 18’, Oličs 30’, 57’ – Delfuneso 83’)
Ajax – Slavia 2:2 (1:2) (Vertongens 4’, Luiss Suarezs 90+1' – Černijs 13’, Jarolims 41’)

E grupa

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Wolfsburg431013:710
2.Milan42208:58
3.Braga42027:56
4.Portsmouth41127:84
5.Heerenveen40043:130

F grupa

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Hamburg43017:39
2.Ajax42115:47
3.Aston Villa42025:66
4.Zilina41123:44
5.Slavia40222:52

Izmantotie resursi:
uefa.com

     [+] [-]

, 2008-12-17 23:46, pirms 15 gadiem
Hamburga vienkārši malači! Atkal horvātu superduelis Olič & Petrič iznīcināja britus. Vēl Jansenam 2 stabi. Aston Villas uzbrucēji ga daudz pūdelēja. Kopumā laba spēle. 1. vieta.

HSV viennozīmīgi mani favorīti nr. 1 Vācijā.

  +1 [+] [-]

, 2008-12-17 23:48, pirms 15 gadiem
Pēterim Kroučam 2 vārti

Milāna beigās izlaida uzvaru, vismaz 2. vieta grupā.

     [+] [-]

, 2008-12-17 23:48, pirms 15 gadiem
Tāds aplauziens Milānai Malači vācieši!

  +3 [+] [-]

, 2008-12-17 23:50, pirms 15 gadiem
Apsveicu HSV, un Wolfsburgu. Prieks par Pato un Sagliku. Oličam un Kraučam katram pa diviem goliem. Vēlu veiksmi turpmāk

  +1 [+] [-]

, 2008-12-17 23:53, pirms 15 gadiem
Vislielākais prieks par Oliču
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-12-18 00:06, pirms 15 gadiem
keisx rakstīja: Hose:

tu vispār spēli redzēji vai proti tikai gudri komentēt? Jebkurā gadījumā paldies par savu eksperta viedokli - bija interesanti palasīt

Patiesībā spēle bija līdzīga un Wolfsburg varēja pat beigās izraut uzvaru, taču tāpat arī Inzaghi varēja gūt dažus vārtus. Ar katru spēli arvien vairāk iepriecina Pato - ātrums un tehnika, ko viņš viens demonstrē padara visu spēli daudz skatāmāku. Lai veicas astotdaļfinālā!
Pato sezonā 6 vārti, bet tas priekš viņa tomēr ir par maz.

  +3 [+] [-]

, 2008-12-18 00:11, pirms 15 gadiem
Milāna galīgi garām, Inzaghi vispar nevienu savu 100% momentu nevar iesist, vai tad tiešām nevarēja nomainīt

  +2 [+] [-]

, 2008-12-18 00:16, pirms 15 gadiem
keisx rakstīja: Hose:

tu vispār spēli redzēji vai proti tikai gudri komentēt? Jebkurā gadījumā paldies par savu eksperta viedokli - bija interesanti palasīt

Patiesībā spēle bija līdzīga un Wolfsburg varēja pat beigās izraut uzvaru, taču tāpat arī Inzaghi varēja gūt dažus vārtus. Ar katru spēli arvien vairāk iepriecina Pato - ātrums un tehnika, ko viņš viens demonstrē padara visu spēli daudz skatāmāku. Lai veicas astotdaļfinālā!
Spēli neredzēju, tāpēc šoreiz tikai "gudri komentēju"
Bet "Milan" tiešām paši vainīgi, ka nespēja noturēt pārsvaru. Ar aizsardzību viņiem kaut kas nav kārtībā.

  +2 [+] [-]

, 2008-12-18 00:54, pirms 15 gadiem
"Spēles turpinājumā „Aston Villa” neizrādīja nekādas dzīvības pazīmes, ļoti reti uzbrūkot. Kaut arī spēles 83. minūtē vienus vārtus „Aston Villa” atguva, „Wolfsburg” pārliecinoši kontrolēja spēles ritējumu, izcīnot pelnītu uzvaru ar 3:1"
Vai tad Hamburg pārliecinoši nekontrolēja spēles ritējumu???
Autor izlabo kļūdu

  +1 [+] [-]

, 2008-12-18 08:29, pirms 15 gadiem
Malači Hamburg, ar 3:1 uzvarēt 4. stiprāko (uz doto brīdi) EPL komandu ir patīkami. Oličš pievienoja vēl vienu plusiņu savai iespējamajai pārejai uz Bayern šovasar. Biku jau žēl, jo šie abi horvāti ir pamatīgi iespēlējušies un regulāri gūst vārtus HSV rindās. Līdz ar to šāds horvātu superuzbrukums tiks izjaukts. Bet vajag maiņu Poldijam, tur neko nepadarīsi...
Wolfsburg - ļoti patīkami pārsteidza UEFA kausā. Bundeslīgā iet kā pa viļņiem, bet te 1. vieta grupā, aiz sevis atstājot pašu AC Milan - kas to būtu domājis!!