Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

H grupa: Vai "Zenit" turpinās iekarot Eiropu?

Andris Liepa
Andris Liepa

H grupa: Vai "Zenit" turpinās iekarot Eiropu?
Pirmsspēles treniņā Andrejs Aršavins
smaida. Foto: LaPresse.

Šodien Čempionu līgā tiks aizvadītas atlikušo četru grupu pirmās kārtas spēles. Ļoti liela intriga ir pirms H grupas mača Turīnā, kur "Juventus" uzņems pēdējā gada trofejām bagātāko klubu Eiropā "Zenit" no Sanktpēterburgas.

"Juventus" - "Zenit"

Pagājušā gada rudenī "Zenit" pirmo reizi kļuva par Krievijas čempioni. Lielisks sasniegums, taču Sanktpēterburgas klubs pie tā neapstājās un turpināja iegūt trofejas - 9. martā tika izcīnīts Krievijas Superkauss, bet vēlāk pavasarī "Zenit", pa ceļam sagraujot vācu "Bayer" un "Bayern", izcīnīja UEFA kausu. Šim trofeju klāstam pavisam nesen pievienota vēl viena - diezgan pārliecinoši pārspējot Čempionu līgas uzvarētāju "Manchester United", iegūts UEFA Superkauss. Tagad "Zenit" gaida jauns izaicinājums - jādebitē Čempionu līgā.

Izloze nav bijusi saudzīga - eksperti H grupā pirmās divas vietas atvēl Rietumeiropas grandiem Madrides "Real" un Turīnas "Juventus". Ja "Zenit" vēlas šo duetu izjaukt (baltkrievu "BATE" H grupā atvēl pastarīšu lomu), tad vēlams jau šodien Turīnā paķert kādu punktiņu.

Galvenie vilcējspēki "Zenit" ir reaktīvie, tehniskie Andrejs Aršavins un nupat no Maskavas "Dinamo" par 30 miljoniem eiro iegādātais portugālis Danni. Tomēr visdrīzāk šodien lielāka atbildība gulsies uz vārtsargu Vjačeslavu Malofejevu, aizsardzības līniju un balsta pussargu Anatoliju Timoščuku, jo vairāk uzbruks noteikti "Juventus".

Arī "Juventus" šīs dienas mačs būs īpašs - atgriešanās Čempionu līgas grupu turnīrā pēc divu gadu pārtraukuma (pauze bija sakarā ar sarunāto spēļu skandālu). Īpaši izceļami tādi Turīnas kluba spīdekļi kā Pāvels Nedveds, Alesandro del Pjero, Džanluidži Bufons, Dāvids Trezegē un Mauro Kamoranezi - visi viņi jau gadiem ilgi ir uzticīgi "Juventus" un palīdzēja šai komandai no B Sērijas atgriezties A Sērijā un izcīnīt ceļazīmi uz Čempionu līgu pagājušajā sezonā. No viņu snieguma ļoti svarīgs noteikti būs rezultāts šodien - gaidāms, ka arī del Pjero, kurš pēdējā A Sērijas spēlē nāca uz maiņu, pret "Zenit" sāks maču pamatsastāvā.

Runājot par savainojumiem, "Juventus" nevarēs palīdzēt Kristiano Zaneti un Džonatans Zebina. Pārējie ir gatavi pierādīt, ka "Juventus" komanda vismaz savā laukumā ir spējīga uzvarēt pēdējā gada laikā Eiropu pamatīgi pārsteigušo "Zenit".

"Real" - "BATE"

Grūti teikt, apskaust Baltkrievijas "BATE" vai nē par to, ka debijas mačs Čempionu līgas grupu turnīrā jāaizvada Madridē varenajā "Santiago Bernabeu" stadionā pret izcilo "Real". No vienas puses debijas reizē lielsks pretinieks lieliskā norises vietā, bet no otras puses rezultāts var sanākt visai skumjš. Vai pieticīgā "BATE" komanda spēs apturēt milzīgos "Real" uzbrukuma viļņus un aizvadīt šo maču cienīgi? Būs grūti. Lai nu kā, "Real" pretinieku noteikti nežēlos un darīs visu iespējamo, lai savus līdzjutējus iepriecinātu.

Daudz izsaka fakts, ka Čempionu līgas visu laiku rezultatīvākie spēlētāji ir tieši "Real" futbolisti - Rūds van Nistelrojs (63 vārti) un Rauls (51). Vēl var piebilst, ka "Real" ne reizi grupu turnīrā nav ieņēmusi zemāku vietu par otro (tātad vienmēr iekļuvusi "play-off"). "BATE" uzdevumu varētu atvieglot fakts, ka "Real" treneris Bernds Šusters, ņemot vērā saspringto kalendāru, plāno rotēt ar sastāvu un šodien atpūtināt Salgado un Metcelderu. Tāpat spēlēt nevarēs Pepe un de la Reds, kuri pērnās sezonas pēdējā mačā nopelnīja sarkanās kartītes un šovakar izcietīs diskvalifikāciju. Lai nu kā, maz ticams, ka "BATE" ir spējīga uz brīnumu.

betway.com prognozes

Spēle1x2
Juventus - Zenit 1.80 3.30 4.25
Real - BATE 1.07 8.50 26.00

Izmantotie resursi:
realmadrid.com
championat.ru