Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

F grupa: "Bayern" notur pārsvaru, "Fiorentina" - ne

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

F grupa: "Bayern" notur pārsvaru, "Fiorentina" - ne
Minhenes "Bayern" spēlētāju prieki pēc
Daniēla van Buitena vārtu guvuma
Foto: AP

Šovakar UEFA Čempionu līgā futbolā F grupā norisinājās divas pirmās kārtas spēles. Bukarestē "Steaua" ar 0:1 piekāpās Minhenes "Bayern", bet Lionā "Lyon" atspēlējās no nelabvēlīgā 0:2 un nospēlēja neizšķirti 2:2 pret itāļu "Fiorentina".

"Bayern" glābj veiksme un pārliecinošais sākums

Bukarestē "Steaua" uzņēma Vācijas čempioni Minhenes "Bayern". Nebūt ne pilnajā "Steaua" stadionā daudz apņēmīgāk maču sāka Minhenes "Bayern", kas ātri vien iespieda mājniekus savā laukuma pusē, brīvi saspēlējoties un mēģinot izveidot vārtu gūšanas momentus. Tas arī izdevās - ja pirmo garām palaida Miroslavs Kloze, kurš, nokļuvis viens pret vārtsargu, sita tam virsū, tad otrreiz minhenieši nekļūdījās. 15. minūtē pēc Bastiāna Švainštaigera izpildītā soda sitiena no laukuma labās malas bumba soda laukumā sasniedza beļģu aizsargu Daniēlu van Buitenu, kurš ar galvu precīzi sita tālajā stūrī - 1:0. Puslaika turpinājumā "Bayern" joprojām kontrolēja mača gaitu, tomēr spiediens vairs nebija tik ļoti nepārprotams. Turklāt arī ar momentu realizāciju "Bayern", īpaši Lukam Toni, neveicās. Lai gan vārtus varēja gūt arī mājnieki, kad pēc tālsitiena nepārliecinoši nospēlēja "Bayern" vārtsargs Mihaēls Renzings (bumba, atsitusies pret viņa kājām, trāpīja pa vārtu stabu), minhenieši pēc pirmā puslaika atradās pelnītā vadībā - 1:0.

Otrajā puslaikā mačs izlīdzinājās, un mājnieki lūkoja titulētos pretiniekus sodīt par nelielo pasivitāti. Tas gandrīz izdevās jau neilgi pēc spēles atsākšanās - kādā epizodē, minheniešiem domājot, ka ir aizmugure, mājnieku futbolists Arturs Bernhards nonāca viens pret Renzingu, taču trāpīja pa vārtu stabu - jau otro reizi tas šovakar glāba "Bayern" no vārtu zaudējuma... Kopumā spēle bija visai atklāta, un abām komandām netrūka labu iespēju gūt vārtus. Piemēram, vienā epizodē Luka Toni izniekoja iespēju palielināt savas komandas pārsvaru, nerealizējot izgājienu pret "Steaua" vārtsargu Zapatu. Laukuma pretējā pusē arī rumāņiem daudz netrūka, lai panāktu vēlamo - Stancu pēc partnera sitiena un sekojošā "Bayern" vārtsarga Renzinga bumbas tvēriena guva vārtus, taču tiesnesis tos neieskaitīja, visticamāk, pareizi fiksējot, ka vācietis bumbu jau turēja rokās, tādējādi pret viņu tika pārkāpti noteikumi. Spēles beigu daļā "Steaua" izmisīgi centās izraut punktu, un daudz arī netrūka, tomēr "Bayern" lielākā individuālā meistarība un saspēle to neļāva izdarīt. Galu galā laimīga "Bayern" uzvara ar 1:0.

"Fiorentina" nenotur divu vārtu pārsvaru

Lionā vietējā Francijas čempione "Lyon" uzņēma itāļu "Fiorentina". Lai gan viesi maču sāka smagnēji, laikam ritot, viņi sāka spēlēt arvien labāk un pārliecinošāk. Pateicoties diviem pretuzbrukumiem, kurus lieliski noslēdza "Fiorentina" uzbrucējs Alberto Džilardino, itāļi pēc pirmā puslaika atradās pelnītā vadībā ar 2:0, neskatoties uz to, ka bumbas kontrole piederēja mājniekiem.

Otrajā puslaikā mājnieku pārsvars bija vēl lielāks un nospiedošāks, taču vārtus "Lyon" ilgi nespēja gūt no visdažādākajām pozīcijām. Ļoti labas izniekoja uzbrucējs Benzemā un pussargs Žuninju, kuriem, lai gan netrūka daudz līdz vārtu guvumam, tomēr nepaveicās. 73. minūtē francūžiem tomēr izdevās atslēgt itāļu vārtus. To izdarīja uz maiņu iznākušais Pikvione, kurš pēc Benzemā piespēles guva vārtus no tuvas distances. Atlikušā mača daļa solījās būt interesanta, un tāda tā arī bija. "Lyon" izdevās salauzt itāļu aizsardzību un panākt neizšķirtu, kad 86. minūtē pēc Žuninju izpildītās standartsituācijas Benzemā no soda laukuma vidus sita precīzi, izlīdzinādams rezultātu - 2:2! Atlikušajā laikā "Lyon" pat vēl varēja paspēt izraut uzvaru - Žuninju soda sitiens no 28 metriem lidoja tikai nedaudz garām "Fiorentina" vārtiem, tomēr šovakar komandas maču beidza ar neizšķirtu 2:2.

UEFA Čempionu līga, F grupa

1. kārta (17. septembris)

Steaua Bucuresti - Bayern 0:1 (0:1) (Van Buyten 15')
Lyon - Fiorentina 2:2 (0:2) (Piquionne 73', Benzema 86' - Gilardino 12', 42')

F grupa

VietaKomandaSUNZGV:ZVP
1. Bayern 1 1 0 0 1:0 3
2. Fiorentina 1 0 1 0 2:2 1
3. Lyon 1 0 1 0 2:2 1
4. Steaua 1 0 0 1 0:1 0