Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

E grupa: pirmajā kārtā bez vārtu guvumiem

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

E grupa: pirmajā kārtā bez vārtu guvumiem
Pat Krištianu Ronaldu (pa labi) došanās
laukumā nepalīdzēja "Manchester United"
Foto: AP

Abās Čempionu līgas E grupas pirmās kārtas spēlēs tika fiksēti neizšķirti: "Manchester United" nespēja uzlauzt "Villareal" aizsardzību, bet "Celtic" nespēja gūt vārtus pret "Aalborg".

"United" visu spēli uzbrūk, bet vārtus tā arī negūst

"Manchester United" jau no pirmajām minūtēm, līdzjūtēju atbalstīti, devās uzbrukumā, taču "Villareal" aizsardzība darbojās pietiekami meistarīgi, neļaujot angļiem tikt tuvu saviem vārtiem. Mančestrieši pārsvarā centās uzbrukt no tālienes. Pa vārtiem centās sist gan Parks, gan Hārgrīvzs, gan arī citi spēlētāji, taču sitieni lidoja garām vārtiem. Lieliski darbojās arī spāņu kluba vārtsargs Djego Lopezs, kurš vairākkārt nospēlēja ļoti sekmīgi. Ļoti bīstams sitiens puslaika vidū padevās Tevezam, taču Lopezs glāba komandu. "Villareal" uzbruka ļoti reti, pārsvarā cerot uz pretuzbrukumiem, kuri šad tad sagādāja mājinieku aizsargiem problēmas. 38. minūtē mača galvenais tiesnesis diezgan strīdīgā situācijā nolēma nepiešķirt 11 metru soda sitienu uz "Villareal" vārtiem par pārkāpumu pret Parku, kaut arī izskatījās, ka drīzāk tas bija, nekā nebija jāpiešķir. Pirmajā puslaikā nekas nozīmīgs vairs nenotika – 0:0.

Otrā puslaika sākums bija iezīmīgs ar to, ka "Villareal" vēl vairāk ierakās aizsardzībā, kā arī ar to, ka iesildīties laukuma malā uzsāka Krištianu Ronaldu. Lieliskā iemidzināšanas metode gandrīz nostrādāja mača 60. minūtē, kad Franko pēc centrējuma no labās malas trāpīja pa vārtu stabu. Uzreiz pēc tā, skatītāju sumināts, laukumā devās arī jau pieminētais Ronaldu. Jāatzīmē, ka viņa uznākšana laukumā atdzīvināja mājinieku spēli, uzreiz izdevās izveidot vairākus bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem. 72. minūtē pēc Teveza sitiena viesus glāba aizsargs, kurš izsita bumbu jau no tukšiem vārtiem. 84. minūtē pēc laba centrējuma Evanss līdaciņā aizsniedzās līdz bumbai, taču pēc viņa sitiena bumba atsitās pret vārtu stabu. "Manchester United" Garija Nevila 100. spēlē Čempionu līgā tā arī neprata gūt vārtus, rezultātā neizšķirts - 0:0. Šī bija jau trešā Čempionu līgas grupu turnīru spēle pēc kārtas, kad abu šo komandu savstarpējā spēle beidzas ar bezvārtu neizšķirtu.

"Celtic” nerealizē pendeli un neuzvar

Glāzgovas "Celtic" maču uzsāka aktīvi, kontrolējot bumbu, taču pirmo sitienu pa vārtiem izdarīja vien 11. minūtē. Lai arī mazāk, bet daudz bīstamāk uzbruka "Aalborg", kuri pēc soda sitiena izpildes bija tuvu rezultāta atklāšanai. Nākamajās mača minūtēs turpinājās spēkošanās par iniciatīvu, līdz pat mača 28. minūtei, kad uz viesu vārtiem tika nozīmēts neapšaubāms 11 metru soda sitiens par Melounija nogāšanu. Par lielu sarūgtinājumu mājinieku faniem, Robsons nespēja to realizēt, jo pārāks par viņu izrādījās Karims Zaza, atvairot pendeli. Atlikušo pirmo puslaika laiku pilnībā dominēja Glāzgovas futbolisti, kuri nepārtraukti uzbruka, taču vārtus gūt nespēja. Ļoti manāms viņu komandā bija grieķu uzbrucējs Samarass, kurš regulāri terorizēja dāņu aizsardzību. Pēc pirmā puslaika 0:0.

Jau otrā puslaika otrajā minūtē "Celtic" norībināja "Aalborg" vārtu pārliktni, taču, joprojām, nespēja atklāt mača rezultātu. Visu otro puslaiku tieši skoti dominēja laukumā, regulāri izveidojot bīstamus momentus, treneris veica vairākas maiņas, aktivizējot vēl vairāk spēli uzbrukumā, taču rezultātu tas nedeva. Pēdējās desmit minūtes "Celtic" pat spēlēja vairākumā, bet arī tas nepalīdzēja – 0:0.

UEFA Čempionu līga, E grupa

1. kārta (17. septembris)

Manchester United - Villareal 0:0
Celtic - Aalborg 0:0 (0:0)

E grupa

VKomandaSUNZGV:ZVP
1. Aalborg 1 0 1 0 0:0 1
2. Celtic 1 0 1 0 0:0 1
3. Manchester United 1 0 1 0 0:0 1
4. Villareal 1 0 1 0 0:0 1

Izmantotie resursi:
uefa.com