Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Spēle pret "Slovan" parādīs, kādu līmeni esam sasnieguši"

Agris Suveizda

Pertija: "Spēle pret "Slovan" parādīs, kādu līmeni esam sasnieguši"
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Skonto hallē Rīgā notika preses konference pirms rītvakar gaidāmās UEFA Eiropas līgas otrās kārtas pirmās spēles starp "Skonto" un Liberecas "Slovan". Rīdzinieku galvenais treneris Tamazs Pertija izteicās, ka ar nepacietību gaida maču, lai redzētu, kādā līmenī "Skonto" šobrīd atrodas, un izredzes šajā pārī vērtēja kā 40%:60%.

"Noskatījāmies vairāku "Slovan" spēļu video - nopietna komanda, jo otrajā kārtā vāju komandu parasti nav. Tāpēc ļoti nopietni gatavojamies spēlei," preses konferencē sacīja Tamazs Pertija. "Pētījām katru "Slovan" līniju un katru futbolistu, bet nezinām, vai tie spēlētāji, kas pabeidza sezonu, spēlēs arī tagad. Zinām, ka daži spēlētāji ir prom, taču pagaidām nekur nav nekādu ziņu, kas ir vietā. Tāpēc var būt kādas izmaiņas. "Slovan" ir arī savi mīnusi, taču plusu, protams, ir vairāk - centīsimies pret viņu mīnusiem likt mūsu plusus."

- Kāds ir iespaids par "Slovan" salīdzinājumā ar iepriekšējo pretinieci "Tiraspol"?
- Šaubu nav - "Slovan" ir daudz stiprāka komanda. Nevaru teikt, ka stiprāka bumbas kontrolē vai futbola gudrībā, bet gan spēka un ātruma ziņā, cīnītāju īpašībās, ar neprātīgu noskaņošanos spēlei. "Tiraspol" ir daudz labāka tehnikas un bumbas pārvaldīšanas ziņā, taču "Slovan" spēlē ar traku noskaņošanos un lielu disciplīnu.

- Treniņā nebija Lašas Dvali - viņš jau ir devies uz Eiropas U-19 čempionātu Lietuvā?
- Jā, Lašas nav, taču nevaru teikt, ka mums tā ir katastrofa. Viņš ir labs futbolists, bet mums nav tādu spēlētāju, ka viņu prombūtnē mums būtu vakars uz ezera. Tiraspolē nespēlēja Ritvars Rugins un Artūrs Karašausks, pret Rīgas "Daugavu" nebija Alana Siņeļņikova. Pats lielākais mūsu trumpis droši vien ir, ka neieciklējamies uz kādiem konkrētiem spēlētājiem. Mums ir spēles rokraksts, mums ir komandas darbība. Ja kāds tajā neiekļausies, tad viņa nebūs komandā. Ja iekļaujas visi, tad jebkurš no viņiem var iziet pamatsastāvā.

- Ja čehu trumpis ir milzīgā noskaņošanās, vai "Skonto" spēlei noskaņosies tikpat labi kā čehi?
- Noskaņosimies tāpat kā noskaņojamies pret "Jelgavu", "Mettu"/LU u.t.t. Komandai, spēlētājiem un treneriem ir noteikts līmenis, un ir ļoti grūti pārlekt šo līmeni. Kāpēc šo spēli gaidu ar tik lielu nepacietību? Tāpēc, ka man ir interesanti redzēt, kādā līmenī šobrīd atrodamies - es, mana komanda, mani spēlētāji. Bet par to, ka būsim noskaņojušies spēlei, varat pat nešaubīties. Jautājums ir, kādu līmeni esam sasnieguši, lai noskaņotos tā, lai uzvarētu čehus. Ar vienu pašu noskaņošanos ne vienmēr ir gana - ir vēlme, un ir prasme.

- Pirmajā kārtā pirmo spēli spēlējām viesos un otro mājās, bet tagad būs otrādi. Ko tas maina un cik tas ir svarīgi?
- Protams, tas ir ļoti svarīgi. Ja būtu tikai viena spēle, tad būtu vienkāršāk. Bet te, tēlaini izsakoties, vajag daudz ko noslēpt, lai atbildes spēlē viss nebūtu atklāts. Saprotam, ka Čehijā būs grūtāk nekā savā laukumā. Pirmajā mačā skriet uz priekšu, lai mājās iesistu trīs vārtus? Tā būtu kļūda. Neskriet uz priekšu un negūt vārtus? Saprotam, ka mājās viņiem būs pārsvars. Tas ir tik ļoti savā starpā saistīts, ka reizēm domāju, ka labāk būtu tikai viena spēle kā Argentīnā.

- Kā vērtējat izredzes šajā pārī?
- Nevaru teikt, ka 50% pret 50%, jo ir jāatzīst, ka klasē čehi ir nedaudz labāki un spēlē citā čempionātā. Ja tagad teiktu, ka izredzes ir 50% pret 50%, tad jūs pēc tam teiktu, ka Pertija lidinās mākoņos. Teikšu, ka 60% pret 40% čehu labā.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-17 15:37, pirms 11 gadiem
janem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-07-17 15:43, pirms 11 gadiem
fans366 rakstīja: Jāatzīst, ka Skonto ir maz variantu
Pret Tiraspol zināmā mērā paveicās, Slovan ir daudz spēcīgāka komanda
1. vietu virslīgā nevar uzskatīt par nopietnu argumentu. Slovan ir krietni spēcīgāka par jebkuru virslīgas komandu.
Paveicās? Tu atbildes spēli redzēji? Momentu ziņā Skonto bija milzīgs pārsvars, un tas mačs bija jāpabeidz jau pirmajā puslaikā.

  -2 [+] [-]

, 2013-07-17 15:43, pirms 11 gadiem
ničs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-07-17 15:46, pirms 11 gadiem
JAINNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! Realas shanses iekluut nakamajaa kartaa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-07-17 15:51, pirms 11 gadiem
fans366 rakstīja: Uzskats, ka Skonto šogad ir ļoti spēcīga komanda ir šķietamība
Ļauj minēt - spēcīgākā ir Rīgas Daugava?

  -2 [+] [-]

, 2013-07-17 15:52, pirms 11 gadiem
Speles ,la neielaiztu riga un iesistu viesos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-17 15:54, pirms 11 gadiem
Chemodan-Vokzal-Tbilisi

  -3 [+] [-]

, 2013-07-17 15:56, pirms 11 gadiem
fans366 rakstīja: Tiraspolē moldāviem bija daudz iespēju. Kaut vai neieskaitītie vārti. Kā jau teicu, Slovan un Tiraspol ir citas svaru kateogorijas. Tiraspol ir objektīvi vājāka pat par Ventspili un Rīgas Daugavu.
Viena lieta ir momentu skaits, otrs - tā realizācija. Ja pat pret Tiraspol izdodas gūt tikai vienus vārtus, pret Slovan būs vēl daudz grūtāk
1) Atkārtošu, ko rakstīju pie tā video - nav teikts, ka tur vārti patiešām bija. Ļoti iespējams, ka bija, bet no tiem rakursiem to nevar pateikt, jo ir jāredz visa bumbas projekcija.
2) Objektīvi vājāka? Pēc kādiem kritērijiem? FKV šosezon spēlē briesmīgi. Daugava ir ļoti nestabila (...) un tikko tam pašam Skonto zaudēja ar 0:5. Viena spēle, protams, nav objektīvs rādītājs, bet vismaz tajā mačā Tiraspol rādīja labāku futbolu nekā FKV un RD šosezon ir rādījusi pret Skonto.
3) Tas, ka momentu realizācija ir slikta vienā mačā, nenozīmē, ka tā tāda ir vienmēr. Tu teici vārdu "paveicies", tad attiecīgi radās jautājums - tieši kā viņiem paveicās, ja momentu ziņā viņiem bija milzīgs pārsvars?

     [+] [-]

, 2013-07-17 16:05, pirms 11 gadiem
go skonto!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-17 16:12, pirms 11 gadiem
suvass rakstīja: 1) Atkārtošu, ko rakstīju pie tā video - nav teikts, ka tur vārti patiešām bija. Ļoti iespējams, ka bija, bet no tiem rakursiem to nevar pateikt, jo ir jāredz visa bumbas projekcija.
suvass! vārti bija!
Pie tam neapšaubāmi,un tie bija nevis +1,bet gan +2 tiesnešu iedotais handikaps skontam pa labu(jo uzreizi tika vārti gūti,un no centra bumbu ievadīja nevis skonta bet gan Tiraspole),un pat ar visu to uz pendelēm skonta aizgāja!
Tā kā DR fanam taisniba!

  -1 [+] [-]

, 2013-07-17 16:13, pirms 11 gadiem
cik piko bilete ?

  -1 [+] [-]

, 2013-07-17 16:17, pirms 11 gadiem
3ls?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-17 16:20, pirms 11 gadiem
fans366, Andris5 - atkārtoju, jāskatās ir visa bumbas projekcija, nevis tikai tā daļa, kas skar zemi. Tā daļa, kas piezemējās, neapšaubāmi bija vārtos. Vai vārtos bija visa bumba? To var redzēt tikai no pareizā rakursa. Žēl, ka virtuāli to nevaru izdarīt, bet dzīvē var ātri pārliecināties, ka ir ļoti viegli šādās situācijās izveidoties vizuālajam apmānam. Daļa, kas skārusi zemi, ir aiz līnijas, bet projekcija, kuru no nepareizās vietas nevar redzēt, vēl ir uz līnijas. No tālienes izskatās, ka gols, bet patiesībā nav (to es saku vispārīgi, nevis par Tiraspoli).

     [+] [-]

, 2013-07-17 16:22, pirms 11 gadiem
pastjik rakstīja: 3ls?
jā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-17 16:56, pirms 11 gadiem
Reālākais no cerīgajiem rezultātiem ir 0:0, un tad var mēģināt noturēties arī Liberecā vai pat kādā pretuzbrukumā iesist. Bet, protams, lai panāktu šo 0:0 (kā "Levadijai" izdevās pret rumāņiem), būs nepieciešama arī veiksme, resp., sācenšu neveiksmes vārtu momentu realizācijā.

     [+] [-]

, 2013-07-17 17:09, pirms 11 gadiem
Starp LV klubiem Skonto ir parliecinoshi labaka un stabilaka shosezon, pagajushaja gada nebija ario neviena tik izteikti sakartota un 'gudra' komanda... Nesaku, ka Slovan ir vargi, bet Skonto ir labakais ko LV var likt kadam pretim... V-pils & Metalurgs abi ir smiekligi, bet Daugava nerada chempionu sniegumu, pat ne tuvu...

  +2 [+] [-]

, 2013-07-17 17:46, pirms 11 gadiem
Vakardien bija spēla Plzen - Zeljeznicar. Skatījos gan tikai pirmo puslaiku. Čehi izskatījās diezgan monstrāli. Rezultātam vajadzēja jau pēc puslaika būt 3:0 kā minimums. Nu bet ar veiksmes un vārtsarga palīdzību puslaiks beidzās 0:0. Otro neredzēju. Tur tika uzrīkota īsta uguņošana. Spēle beidzās tikai 4:3 čehu labā.
Čehijā līmenis ir diezgan labs, bet nu arī nekādi pārcilvēki viņi nav. Es gan domāju ka izredzes ir 70:30 Slovan labā, bet nu viss var notikties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-17 21:52, pirms 11 gadiem
Demar's rakstīja: Chemodan-Vokzal-Tbilisi
Mums vilciens arī līdz Tbilisi iet?

     [+] [-]

, 2013-07-17 23:28, pirms 11 gadiem
Nezin,it kā loģiski spriežot čehu klubs labāks par mūsējo,tomēr man šķiet ,ka šajā duelī 50%:50% Skonto šogad ir ar raksturu un tieši tas izlīdzina šanses.Cerams ,ka nekļūdīšos.

     [+] [-]

, 2013-07-17 23:33, pirms 11 gadiem
suvass, 16:20, pirms 7 stundām, ignorēt, atbildēt
fans366, Andris5 - atkārtoju, jāskatās ir visa bumbas projekcija, nevis tikai tā daļa, kas skar zemi. Tā daļa, kas piezemējās, neapšaubāmi bija vārtos. Vai vārtos bija visa bumba? To var redzēt tikai no pareizā rakursa

Simtprocentīgi piekritīšu,jo no tā rakursa ,kuru bija iespējams skatīties,nevari būt pārliecināts,ka bumba pilnīgi šķērsojusi vārtu līniju.Var jau būt,ka bumba tiešām bija aiz vārtu līnijas,bet es skaļi klaigātu atšķirībā no dažiem citiem tikai tajā gadījumā ,ja kamera filmētu no vārtu līnijas rakusa.

  -1 [+] [-]

, 2013-07-17 23:49, pirms 11 gadiem
fans366 rakstīja: Tiraspolē moldāviem bija daudz iespēju. Kaut vai neieskaitītie vārti. Kā jau teicu, Slovan un Tiraspol ir citas svaru kateogorijas. Tiraspol ir objektīvi vājāka pat par Ventspili un Rīgas Daugavu.
Viena lieta ir momentu skaits, otrs - tā realizācija. Ja pat pret Tiraspol izdodas gūt tikai vienus vārtus, pret Slovan būs vēl daudz grūtāk
Pret Rīgas Daugavu, ko nosauci par objektīvi stiprāku par Tiraspol, viņi ielika piecus. Pats ar sevi nonāc pretrunās.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-18 01:39, pirms 11 gadiem
Skaidrs, ka slovāki uz papīra ir stiprāki, bet cerēsim, ka Pertija ar Skonto šo maču aizvadīs cienīgi. Svarīgi būtu mājās neielaist, lai paliek iespējas, spēlējot viesos. Veiksmi!