Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Koņevs šokēts par Štolcera muļķību

Kristaps Zālītis

Koņevs šokēts par Štolcera muļķību
Olimps/ASK galvenais
treneris Mihails Koņevs.
Foto: Romualds Vambuts

„Olimps” futbola komandas galvenais treneris Mihails Koņevs pēc zaudējuma 0:1 UEFA kausa izcīņas spēlē pret „St. Patrick’s” bija pagalam satriekts, jo spēlē lūzumu radīja tieši pieredzējušākā futbolista Andreja Štolcera muļķīgs noraidījums.

Mihails Koņevs, „Olimps” galvenais treneris: „Es lepojos ar saviem puišiem, kuri nezaudēja galvu spēlē, kurā jau septītajā minūtē mēs palikām mazākumā. Nebūtībā aizgāja visas pirmsspēles ieceres, bet puiši, par spīti vecumam, turpināja cīnīties. Žēl, ka lūzums notika pieredzējušākā spēlētāja Štolcera noraidījuma dēļ – es esmu šokēts. Mēs pat nebijām runājuši par iespēju, ka mūs var izprovocēt. Biju domājis, ka britu futbols ir tipiska īstu vīru spēle, bet gadās arī savādāk.

Ar Štolceru šobrīd negribu runāt. Spēlētājs, kurš spēlējis Anglijā, ir pieredzējušākais vīrs laukumā, iekrīt uz šādu provokāciju... Štolcers lieliski palīdz puišiem treniņos, izšķīros šodien viņu laist laukumā, tieši, lai izmantotu viņa pieredzi. Pats uzbrucējs arī ļoti gribēja spēlēt un, iespējams, vēlējās rādīt cīņasspara piemēru, bet vienkārši pārdega. Uzskatu, ka noraidījums gan tur nebija jādod, tomēr tiesnešu darbību parasti nekomentēju – vien liekas problēmas sev var radīt.

Pārtraukumā aicināju turpināt centīgi strādāt aizsardzībā, un tad otrajā puslaikā būtu jārodas arī iespējām uzbrukumā. Tomēr ātra pāreja no aizsardzības uz priekšu mums ir problēma arī Virslīgas spēlēs. Pretinieki arī izveidoja tikai divus patiesi bīstamus momentus. Vienreiz bumbu no vārtiem izsita aizsargs, bet otrā, iespējams, uz pārtveršanu labāk varēja nospēlēt vārtsargs.

Žēl, ka mājas spēle jāaizvada kā izbraukumā, bet tāda nu ir situācija mūsu futbolā. Domāju, ka izbraukumā vēl pacīnīsimies. Vispirms gan mums ir svarīga spēle pret Rēzekni, kad no mums, atšķirībā no mačiem pret īriem, gaida izcīnītus punktus. Īru komanda nav spēcīgāka par „Liepājas metalurgu” vai „Skonto”, ar kuriem mums dažkārt izdodas labi pacīnīties. Jā, viņu meistarība ir augstāka par mūsējo, taču ierakstos esmu redzējis, ka aizsardzībā viņiem ir problēmas, un žēl, ka neizdevās to īsti pārbaudīt. Kopumā neuzskatu, ka īru futbols ir priekšā mūsējam.

Esmu lepns. Pirms mača puišiem parādīju spēles protokolus, lai viņi apskata dzimšanas gadus. Šķiet, atšķirība ir mērāma gadsimtos. Mums šī spēle tomēr ir liels notikums. Iespējams, lielākajai daļai komandas spēlētāju šāda līmeņa turnīrā vairs uzspēlēt neizdosies. Ir svarīgi šādos mačos gūt pieredzi, uzlabot savu spēli. Piemēram, mača izskaņā laukumā laidu Jakovļevu, kuram ir nestandarta tehnika. Viņš, būdams vēl „svaigs”, divreiz to varēja izmantot, lai izlauztos viens pret vārtsargu, taču apspēlēt pēdējo aizsargu neizdevās. Tā vietā tiek demonstrēta tehnika laukuma centrā, kad vārtus apdraudēt nav iespējams...”

Džons Makdonels, „St Patrick’s Athletic” galvenais treneris: „Mums šī bija smaga spēle, jo pretinieki, palikuši mazākumā, atkāpās dziļā aizsardzībā. Esmu priecīgs, ka izdevās uzvarēt, turklāt atstāt savus vārtus neskartus. Ja mums būtu izdevies vārtus gūt ātrāk, viņi būtu spiesti nākt uzbrukumā, un mums rastos vairāk iespēju, taču mēs bijām spiesti spēlēt pacietīgi, tādēļ esmu priecīgs par uzvaru izbraukumā.
Mājās spēle būs savādāka, itkā jākļūst vieglāk, taču mēs īsti neredzējām, uz ko ir spējīgi pretinieki, kuri maču aizvadīja nepilnā sastāvā. Ja spēle būtu beigusies bez vārtu guvuma, es nebūtu ļoti saskumis, jo izdevās nosargāt savus vārtus.”

Saistītie raksti:
"Olimpam" minimāls zaudējums Eirokausu debijā

  +4 [+] [-]

, 2008-07-17 20:55, pirms 16 gadiem
Nav ko šokēties... un kašķim nav pamata Dzīve turpinās

  +3 [+] [-]

, 2008-07-17 20:59, pirms 16 gadiem
kam negadās?? visi tak parasti mirstīgie!!

  +8 [+] [-]

, 2008-07-17 21:02, pirms 16 gadiem
Lielākai daļai patīk sēdēt pie datora ,kritizēt Latvijas futbola līmeni,tai vietā lai aizietu uz stadionu un atbalstītu puikas cīņā ar večiem.Ja tiek kritizēti futbolisti,tad es droši varu teikt,ka mūsu līdzjutēju līmenis nestāv klāt pat Luksenburgas un Andoras līdzjutēju līmenim klubu mērogos protams.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-07-17 21:03, pirms 16 gadiem
To mēs nekad neuzzināsim kā būtu bijis ja štolcers nebūtu bijis noraidīts. Bet nekas jācer ka rudie īri birdinās asaras pēc olimpa uzvaras Īrijā

  -1 [+] [-]

, 2008-07-17 21:03, pirms 16 gadiem
alguns... auU.. Kādas narkotikas lieto? Neviens neko nekritizē!!

     [+] [-]

, 2008-07-17 21:03, pirms 16 gadiem
Kā tad Štolceru noraidīja?

     [+] [-]

, 2008-07-17 21:07, pirms 16 gadiem
ka jau es iepriekseja raksta teicu
nevajag nokar degunu jadzivo talak un jagatavojas izbraukum spelei

  +1 [+] [-]

, 2008-07-17 21:09, pirms 16 gadiem
to Yurchix
Galīgi nekādas.Palasi arhīvos komentus par Olimpa spēlēšanu UEFA kausos.
Vienkārši besī to pesimistu mūžīgā kunkstēšana.

     [+] [-]

, 2008-07-17 21:11, pirms 16 gadiem
alguns rakstīja: to Yurchix
Galīgi nekādas.Palasi arhīvos komentus par Olimpa spēlēšanu UEFA kausos.
Vienkārši besī to pesimistu mūžīgā kunkstēšana.

Nu bet pie šī raksta netiek nekas kritizēts.. Pie cita raksta arī komentē par sliktajām atsauksmēm... Te vēl neviens neko sliktu nesaka...

P.S. Protams piedod, ka es tā rupji "uzbraucu".

     [+] [-]

, 2008-07-17 21:11, pirms 16 gadiem
pirmie rezultati

Shakhtyor Karagandy 1 - 1 Debrecen
Ararat 0 - 1 Bellinzona
Tobol Kostanay 1 - 0 Austria Vienna
MTZ-RIPO Minsk 2 - 2 Zilina
Olimps 0 - 1 St. Patricks
Honka 3 - 0 Akranes
TVMK Tallinn 0 - 3 FC Nordsjaelland
Hapoel Kiryat Shmona 1 - 1 Mogren Budva
Hapoel Tel Aviv 3 - 0 Juvenes/Dogana
Khazar Lenkoran 0 - 1 Lech Poznan
Pelister 0 - 0 APOEL Nicosia
Suduva 1 - 0 TNS
Vetra 1 - 0 Viking
Vojvodina Novi Sad 1 - 0 Olimpik

  +1 [+] [-]

, 2008-07-17 21:15, pirms 16 gadiem
alguns rakstīja: Lielākai daļai patīk sēdēt pie datora ,kritizēt Latvijas futbola līmeni,tai vietā lai aizietu uz stadionu un atbalstītu puikas cīņā ar večiem.Ja tiek kritizēti futbolisti,tad es droši varu teikt,ka mūsu līdzjutēju līmenis nestāv klāt pat Luksenburgas un Andoras līdzjutēju līmenim klubu mērogos protams.


vaardus izneemi no mutes!
Taadu tiesaam ir daudz, kas seez pie tv un skataas kaa speelee kaut kaadi vaacijas klubi, bet lai paskatiitos kaa muuseejiem iet....tad labaak pasaka ka sie nemaak speeleet!

skumji

     [+] [-]

, 2008-07-17 21:18, pirms 16 gadiem
Labi ka ta shi komanda naw no wajakajam!

     [+] [-]

, 2008-07-17 21:18, pirms 16 gadiem
alguns rakstīja: to Yurchix
Galīgi nekādas.Palasi arhīvos komentus par Olimpa spēlēšanu UEFA kausos.
Vienkārši besī to pesimistu mūžīgā kunkstēšana.

šoreiz pats sāki kunkstēt!!!

  -1 [+] [-]

, 2008-07-17 21:21, pirms 16 gadiem
Zinot Koņeva dabu,tad tas nav brīnums,ka viņš kritizē futbolista rīcību,nu un tad,ka Štolcers spēlējis Anglijā.Ir tāds teiciens spēle uz spēli nevedās,tas ir domāts ta,ka tas,kas bijsi citās spēlēs nenozīmē,ka būs arī šajā,nu piemēram,briti provokanti.nu nejau visāš spēlēs viņi spēlē vīru spēli.Tik pat labi var kritizēt treneri par to,ka viņš negaidīja provokāciju.Bet nevienu nevēlos vainot,jo labi spēlēja un kādēļ kāds jāvaino,jo tā ir tikai spēle lai gan populāra spēle un tas,ka laiku atpakaļ jau nepagriezīsi un kļūdas neizlabosi, kā ir labi kā ir un gan jau izbraukumā ies labāk.

  +1 [+] [-]

, 2008-07-17 21:29, pirms 16 gadiem
to buuvnieks
Es nekunkstu es vienkārši konstatēju faktus.Es Ventspilī nelaižu garām nevienu spēli,vai tie būtu dublieri,1.līga vai virslīga,jo es dodos skatīties FUTBOLU.
Un es zinu ,ka pie mums nebūs NEKAD tāds futbols kā rietumeiropā.Nu un kas.

  -2 [+] [-]

, 2008-07-17 21:29, pirms 16 gadiem
Un es tikai nesaprotu kas tad ir ka winjs spēlejis anglija, winjs speleja anglijas 2 wai pat 3 liga kas waretu but wienlidziga ar latvijas ligu!

     [+] [-]

, 2008-07-17 21:42, pirms 16 gadiem
Bet ja tā padomā - viņi knapi uzvarēja Olimpu, kas ir pēdējā vietā Virslīgā, spēlēdami vairākumā!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-17 21:48, pirms 16 gadiem
Artis Spertāls rakstīja: " Uzskatu, ka noraidījums gan tur nebija jādod"
nu tad kāda svētā sūda pēc tas treneris vaino Štolceru?

lai vispirms izvēlas ko vainot un tad vaino, nevis sūdzās par visiem pēc kārtas..

Isteniibaa daljeeji piekriitu, sanaak, ka noraidiijumam nevajadzeeja buut, bet Shtolceru vaino.

     [+] [-]

, 2008-07-17 21:49, pirms 16 gadiem
sandriņa_f1_bkv rakstīja: vaardus izneemi no mutes!
Taadu tiesaam ir daudz, kas seez pie tv un skataas kaa speelee kaut kaadi vaacijas klubi, bet lai paskatiitos kaa muuseejiem iet....tad labaak pasaka ka sie nemaak speeleet!

skumji

Kāpēc uzreiz Vācijas klubi ? Skatos pārsvarā Vācijas klubu spēles, bet esmu braucis uz Virslīgas spēlēm.. Ietu biežāk, ja dzīvotu rīgā! Un nesaku, ka viņi nemāk spēlēt!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-17 21:53, pirms 16 gadiem
Eu nu gan te daži pesimisti. Padomā debija UEFA un cienīgs zaudējums stiprākai komandai, un vēl pie tam visu spēli mazākumā. Ir taču ok.

  +1 [+] [-]

, 2008-07-17 22:00, pirms 16 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Kāpēc uzreiz Vācijas klubi ? Skatos pārsvarā Vācijas klubu spēles, bet esmu braucis uz Virslīgas spēlēm.. Ietu biežāk, ja dzīvotu rīgā! Un nesaku, ka viņi nemāk spēlēt!

tad apsveicu!

  -1 [+] [-]

, 2008-07-17 23:05, pirms 16 gadiem
ŠTOLCER ! JA NERVI NETUR EJ SPĒLĒT ŠAHU IZRAĒLAS PREMJERLĪGĀ NEVIS BOJĀT LV REITINGU!bET, īRI PRIECĀJAS PAR TEVI !

  +1 [+] [-]

, 2008-07-18 00:07, pirms 16 gadiem
Štolcers pilnīgi pievila bija vai nebija jādod noraidījums tas vienalga bet viņam ar savu pieredzi vajadzētu spēlēt tā lai spēles sākumā nekādus sūdus nesavārītu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-18 09:42, pirms 16 gadiem
štolcers starp jaunajiem pazīmēties gribēja!AUNS!! nevis pieredzējis futbolists!akā!!

     [+] [-]

, 2008-07-18 12:29, pirms 16 gadiem
varu saderet ka pazistu štolceru visslabāk no jums visiem, un varētu tikai teikt, to ,ka tā ir tīrākā provokācija, video skatoties, var rezdēt ka nekādu sitienu viņš neizpildīja, un arī negrasījās, par to liecināja viņa nolaistas rokas, tīrākā provokācija, un visi štolcera kritiķi, pašiem reāli nav nekādas lielās saprašanas no futbola!

     [+] [-]

, 2008-07-18 13:21, pirms 16 gadiem
Jā, gan no tribīnēm tā izskatījās, gan tagad video redzams, ka no Štolcera puses bija triviāla pagrūstīšanās ar vēderu, par kādu parasti pat dzelteno nedod. Īrs notēloja, tiesnesis, kurš bija tālu no notikuma vietas, noticēja. Tiešām kreņķīgi, spēle varēja būt daudz interesantāka -- bet no Koņeva (un arī šejienes komentētāju) puses nav smuki vainot "bez vainas vainīgo" Štolceru.

     [+] [-]

, 2008-07-18 23:25, pirms 16 gadiem
Bet ja tā padomā - viņi (tagad ir pirmasjaa vietaa ĪRIJĀ) knapi uzvarēja Olimpu, kas ir pēdējā vietā LATVIJAS Virslīgā, un pie tam Olimps spēlēja mazākumā!!! bet īri - spēlēdami vairākumā!!!
Es nezinu iisti kaaa buus irijaa - neesmu drošš ka oliumps neiesit! Cik es saprotu ka irijaa nakamreiz speelees tie Olimpa speeleetaaji, kuri šodien netika - viņi tur apmeeram visi vienaadi - SAZIN KAA IES IIRIEM - KA TIK NEIZDRĀŽ MŪSĒJIE VIŅUS OLIMP!!!! SAŅEMIES UN UZVARI!!! :p