Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

D grupa: Kad katrs var uzveikt katru

Andrejs Siliņš

D grupa: Kad katrs var uzveikt katru
"Liverpool" treniņā pirms spēles
valda labs noskaņojums.
Foto: AP

Šovakar UEFA Čempionu līgā sāksies grupu turnīrs. Divas no intriģējošākajām cīņām norisināsies D grupā. PSV mājās uzņems Madrides "Atletico", savukārt "Liverpool" viesosies Francijā pie "Marseille". Abas spēles sāksies 21:45 pēc Latvijas laika.

Marseille – Liverpool

Sagaidāms, ka Marseļā šovakar abas komandas vienības būs teju spēcīgākajos sastāvos. Francūžiem cirkšņa savainojumu bija guvis Mateu Valbuena, savukārt Hatems Bens Arfa bija ticis pie ceļgala savainojuma, tomēr abiem būtu jābūt gataviem šodien doties laukumā, ja vien "Marseille" galvenais treneris Ēriks Gerets tos izvēlēsies sūtīt laukumā. "Redzēsim, kā viņiem ies pēdējā treniņā," par savainoto iespējamību startēt izteicās treneris. "Liverpool" rindās savainojumus bija guvuši divi ļoti svarīgi spēlētāji – kapteinis Stīvens Džerards (cirksnis) un uzbrukuma līderis Fernando Torress (paceles cīpsla), taču arī viņi būs gatavi spēlēt. Tāpat gatavs ir celi savainojušais Havjers Maškerano, bet nespēlēs Fabio Aurelio.

Abas komandas tikās arī pagājušās sezonas grupu turnīrā. Pirmajā spēlē Liverpūlē uzvaru izcīnīja viesi – 1:0. Taču angļi nepalika parādā – izbraukumā pārliecinoša uzvara ar 4:0, kas palīdzēja nodrošināt vietu nākamajā kārtā. "Esam pārliecības pilni, tā kā mums nebūtu jāizrāda nekādi kompleksi," pirms šodienas mača sacīja 23 gadus vecais Valbuena, kurš guva uzvaras vārtus pirms gada Liverpūlē. "Nav nekāda iemesla bīties. Zinām, ka "Liverpool" ir grupas favorīte, un tas ir labākais pretinieks, pret ko iesākt turnīru."

Pirms šodienas mača abām komandām vietējos čempionātos sekmējies dažādi – "Marseille" nospēlēja neizšķirti (1:1) pret "Bordeaux", kamēr "Liverpool" izcīnīja principiālu uzvaru pār Anglijas un ČL uzvarētājiem "Manchester United" (2:1). "Labi nospēlējām pret "Manchester United", bet tagad mums jākoncentrējas uz nākamo maču, uz maču pret "Marseille"," komandu motivēt smagai cīņai centās "Liverpool" galvenais treneris Rafaels Benitezs. "Sestdien nospēlējām labi, bet Čempionu līga ir kaut kas pavisam cits. Esam runājuši ar spēlētājiem, lai tie izmet no prātiem "Manchester United" un koncentrējas tikai nākotnei."

Lai arī Torress būs gatavs spēlēt, ja nepieciešams, visdrīzāk Benitezs iesāks maču ar vasaras jaunieguvumu Robiju Kīnu un Dirku Kuijtu priekšējā līnijā. Torress par visiem simts varētu būt gatavs mačam 22. oktobrī, kad "Liverpool" viesosies Madridē pie spāņa bijušā kluba "Atletico".

PSV – Atletico

PSV galvenais treneris Hūbs Stīvens apzinās savas komandas spēku, salīdzinot to ar pārējām grupas komandām: "Kad bija notikusi izloze, domāju, ka "Liverpool" bija absolūti favorīti mūsu grupā, bet, pāris reižu noskatoties "Atletico" spēles, tagad uzskatu, ka viņi ir tikpat spēcīgi. Viņiem ir ļoti kvalitatīvs sniegums, viņi var mainīt savu spēles stilu no pretuzbrukumu futbola uz tīru uzbrukuma futbolu." Tomēr treneris nav pesimists: "Katra komanda var atņemt punktus citai komandai."

Stīvens laukumā visdrīzāk sūtīs tos pašus 11 futbolistus, kas pēdējā Nīderlandes čempionāta spēlē pieveica "Sparta Rotterdam" (1:0), izņemot Nordinu Amrabatu, kuram jāizcieš diskvalifikācija. "Atletico" galvenajam trenerim Havjeram Aguirrem problēmas ar sastāvu lielākas – Maksi Rodrigezs, Mariano Pernia un Pablo nespēlēs pavisam noteikti. Līdz ar to sastāvā varētu atgriezties Džonijs Heitinga un Antonio Lopezs.

Betway.com prognozes

Marseille 3.20
Neizšķirts 3.00
Liverpool 2.25

PSV 2.60
Neizšķirts 3.10
Atletico 2.60

Izmantotie resursi:
bbc.com
uefa.com
goal.com