Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: "Sporting" gatavi šokēt Barselonu

C grupa: "Sporting" gatavi šokēt Barselonu
"Barcelona" līderis Lionels Messi
Foto: AP

Ar maču pret "Sporting" UEFA Čempionu Līgas grupu turnīru mājās uzsāks pagājušās sezonas pusfinālisti "Barcelona", bet grupas otrā spēlē Doņeckas "Shakhtar" viesosies Šveicē, kur ogļračiem pretī stāsies "Basel" futbolisti.

Sporting - Barcelona

Sezonas sākums jaunā trenera un bijušā spēlētāja Pepes Gvardiolas vadībā "FC Barcelona" komandai noteikti jāaizmirst pēc iespējas ātrāk - pēdējos trīs mačos piedzīvoti zaudējumi pret "Wisla Krakow" (kas gan neliedza iekļūt Čempionu Līgas grupu turnīrā), Spānijas augstākās līgas jaunpienācējiem "Numancia", kā arī spēlēts neizšķirti 1:1 ar "Racing Santander". Kas vēl dīvaināk - pamatīgi buksē kluba izslavētais uzbrukums, un pēdējos trijos mačos nav gūtu vārtu no spēles - vien Lionela Messi realizētais 11 metru soda sitiens pret "Racing". Čempionu Līgas uzvarētājs "Barcelona" sastāvā (vēl būdams spēlētāja statusā) Gvardiola gan neredz iemeslu pārmērīgam uztraukumam pirms grupu turnīra sākuma: "Nespēja realizēt savas izdevības mums ir kā neliels handikaps, bet, kad gadās šādas melnās joslas, ir ļoti grūti visu savest kārtībā. Vārtu gūšana sastāv no spēlētāja tehnikas, darbaspējām, veiksmes un izjūtas. Es zinu, ka mēs strādājam pareizi un spējam izveidot momentus, tādēļ neesmu pārāk uztraucies par šo situāciju. Man tas ir pagodinājums trenēt tādu klubu sacensībās kā Čempionu Līga, jo tas nozīmē, ka mēs spēlēsim pret spēcīgākajām komandām un labākajiem spēlētājiem. Visa pasaule skatās, ko tu dari, un man tas patīk. Ņemot vērā mūsu pēdējos rezultātus, protams, ka futbolisti šobrīd nedrīkst atslābināties, bet, lai uzvarētu kādās sacensībās, viens no priekšnosacījumiem ir uzvarēt savas mājas spēles. Es nezinu un nemēģināšu prognozēt, kas notiks, ja mēs neuzvarēsim "Sporting", bet man ir plāns kā uzvarēt un es zinu, ko es prasīšu no saviem spēlētājiem."

Arī pie "Sporting" stūres ir bijušais spēlētājs - Paulo Bento, kurš savas futbolista karjeras laikā pārstāvēja Spānijas vienību "Real Oviedo CF". "Pepe bija lielisks spēlētājs, un viņš vislabāk zina, kas ir nepieciešams, lai "Barcelona" uzbūvētu par lielisku klubu. Viņi noteikti atradīs komandas spēli un veidu kādā gūt vārtus, tikai es ceru, ka ne pret mums. Fakts, ka šobrīd viņi ir nedaudz izsisti no līdzsvara, nenozīmē, ka esmu mazāk uztraucies kā mirkli pēc tam, kad tika paziņoti izlozes rezultāti. "Barca" ir lielisks klubs, bet "Sporting" filozofija ir cīnīties par uzvaru, lai arī kāds pretinieks stātos pretī," tā Bento. Pateicoties izlašu mačiem un Portugāles kausa izcīņai, "Sporting" nav aizvadījuši nevienu oficiālu spēli kopš 1. septembra.

Basel - Shakhtar

Pirms sešiem gadiem "FC Basel" pārsteidza futbola pasauli, Čempionu Līgas grupu turnīrā uzvarot "FC Spartak Moskva" un uzsāka ceļu uz šķietami neticamo - iekļūšanu Eiropas 16 labāko komandu starpā. Kristians Gross, kurš pie "Basel" stūres bija arī pirms sešiem gadiem, spēli par maskaviešiem nav aizmirsis: "Tā spēle ar "Spartak" dod man cerību. Mums jāspēlē gudri un jāparāda liela drosme, ticu, ka šie divi faktori būs atslēga uz uzvaru otrdienas spēlē. Mums nevajadzētu ļauties emocijām un jādomā reāli. "Shakhtar" spēlēs zem spiediena, kas mums dos iespējas pavērst maču sev par labu, cerams izmantosim tās. Mums būs jāaizvada sešas lieliskas spēles, lai vispār tiktu pie kaut kādiem punktiem. Būs grūti, jo spēles ātrums Eiropā pēdējos gados ir pieaudzis, spēlētājiem dots daudz mazāk vietas un laika, kā arī komandu kvalitāte ir augstāka nekā Šveices augstākajā līgā. Bet pat šādā situācijā, nebūtu tā, ka mēs necerētu uz panākumiem, pat ja iespējas ir mazas."

"Shakhtar" galvenais treneris rumānis Mirča Lučesku pamatsastāvā uzbrucēju lomu visticamāk atvēlēs vienības brazīļiem ar komandas labāko vārtu guvēju Brandao priekšgalā. Lučesku tic, ka jau pirmā spēle "uzdos toni" pārējām piecām apakšgrupu spēlēm: "Šī ir Čempionu Līga, un tajā spēles pilnībā atšķiras no vietējās līgas. Galvenais ir nebaidīties un spēlēt uz uzvaru, jo komanda, kura otrdien uzvarēs, kārtīgi palielinās izredzes izkļūt no apakšgrupas. "Basel" ir psihiski ļoti noturīga komanda, taktiski viņi ir labi sagatavoti un vienmēr disciplinēti, spēlētāji katrā mačā noskrien daudzus kilometrus. Tāpat viņi ir ļoti labi standartsituāciju izpildītāji, bet pretiniekiem ir arī vājie punkti."

Betway.com prognozes

Barcelona 1.35
Neizšķirts 4.25
Sporting 8.75

Basel 2.40
Neizšķirts 3.20
Shakhtar 2.75

Izmantotie resursi:
uefa.com