Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: "Barcelona" un "Shakhtar" uzvar, pateicoties standartsituācijām

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

C grupa: "Barcelona" un "Shakhtar" uzvar, pateicoties standartsituācijām
Fernandinjo (pa labi) atzīmē vārtu guvumu
Foto: AFP

Pateicoties lieliskajai standartsituāciju realizācijai, ar uzvarām Čempionu līgas grupu turnīru uzsākušas "Shakhtar" un "Barcelona" komandas, pieveicot savus pretiniekus ar attiecīgi 2:1 un 3:1.

"Shakhtar" lieliski realizē soda sitienus, apspēlējot "Basel"

Maču krietni aktīvāk uzsāki mājinieki "Basel" futbolisti, kuri pirmajās piecās minūtēs pārņēma iniciatīvu, taču, izturējuši pirmo spiedienu, Doņeckas futbolisti arvien pārliecinošāk sāka kontrolēt mača gaitu. Vislabāko momentu viesi palaida garām mača 16. minūtē, kad no labas pozīcijas garām sita Ilsinjo, tieši viņš kopā ar Fernandinjo un Brandau bija visaktīvākie viesu futbolisti. Mača 25. minūtē "Shakhtar" ieguva tiesības izpildīt soda sitienu no apmēram 22 metriem. Tā izpildi uzņēmās Fernandinjo un nekļūdījās – 1:0 Doņeckas futbolisti atklāj rezultātu.

Arī puslaika turpinājumā ukraiņu futbolisti turpināja vairāk kontrolēt bumbu un asi uzbrukt, taču vienmēr kaut kā mazliet pietrūka. Joprojām lielākas briesmas veidojās tieši pēc standartsituāciju izspēlēm. Pēdējās piecās minūtēs aktivizējās arī Bāzeles futbolisti, taču bīstamus momentus nespēja izveidot. Pirmā puslaika pēdējā minūtē muļķīgi kļūdījās mājinieku aizsargs, netālu no sānu līnijas nospēlējot ar roku. Šķita, ka nekas bīstams izveidoties nevar, taču Žadsons uzskatīja savādāk. Centrējums soda laukumā, neviens no partneriem bumbu neskar, taču centrējums lido tieši vārtu stūrī – 2:0. Tieši ar tādu rezultātu puslaiks arī noslēdzās.

Otro puslaiku atkal aktīvi uzsāka tieši mājinieki, kuri pārtraukumā veica uzreiz divas maiņas. Īpaši labu momentu neizmantoja Mustafi, kurš no asa leņķa piespēles vietā izvēlējās sist pa vārtiem, taču sitienu vārtsargs atvairīja. Vēl pēc pāris minūtēm ar bīstamu sitienu izcēlās arī uz maiņu uznākušais Eduardo, taču tas lidoja mazliet garām vārtiem. Līdzīgi kā pirmajā puslaikā, arī otrajā pamazām iniciatīvu pārņēma viesi, kuri izcēlās ar vairākiem ātriem uzbrukumiem. Ļoti labs sitiens no apmēram 15 metriem padevās Darijo Srna, taču viņa sitiens lidoja mazliet virs vārtu devītnieka. Vēl pēc pāris minūtēm viesi varēja uzgavilēt trešo reizi, pēc Konstanco atsistā sitiena pirmais pie bumbas nokļuva Brandau, kurš to ieraidīja vārtos, taču līnijtiesnesis fiksēja aizmuguri. Nākamo triju minūšu laikā "Shakhtar" izveidoja vēl trīs lieliskus momentus, taču lielisks vārtos bija Konstanco, kurš visas trīs reizes glāba komandu.

Arī mača turpinājumā Doņeckas kluba futbolisti pilnībā kontrolēja spēles gaitu, izveidojot vēl vairākus lieliskus momentus, bet mājinieki uz viņu fona izskatījās pagalam bezcerīgi, ja neskaita izcilo Rubio iespēju neilgi pirms mača beigām. Jau mača kompensācijas laikā mājinieki praktiski ne no kā vienus vārtus atguva, bet spēles uzvarētāju tas nemainīja - 2:1 "Shakhtar" uzvara.

Eto'o vārtu guvums atnes "Barcelona" uzvaru

Katalonijas klubs jau no pirmajām minūtēm uzsāka aktīvu presingu uz Lisabonas kluba vārtiem, uzreiz raidot vairākus bīstamus sitienus. Ar bīstamiem sitieniem izcēlās gan Anrī, gan Čavi, gan arī Messi, kuram bija vislabākais moments. 21. mača minūtē mājinieki ieguva tiesības izpildīt stūra sitienu, kuru arī izdevās pārsvērst vārtu guvumā. Čavi centrē bumbu uz Rafaelu Markesu, kurš to ar galvu ieraida vārtu tālajā stūrī. Pēc gūtajiem vārtiem "Barcelona" mazliet atkāpās, taču "Sporting" neko ievērības cienīgu izveidot nespēja. Puslaika izskaņā ar pāris bīstamiem momentiem izcēlās Tjeri Anrī, taču pirmā puslaika rezultāts vairs nemainījās – 1:0.

Otro puslaiku spāņu klubs uzsāka patiešām aktīvi, acīmredzot vēloties, pēc iespējas ātrāk izšķirt šī mača iznākumu. Pēc vairākiem neprecīziem sitieniem, tomēr viņiem izdevās panākt savu – par Samuela Eto’o nogāšanu uz Lisabonas kluba vārtiem tika piešķirts 11 metru soda sitiens. Pats Eto’o arī uzņēmās to izpildīt, gūstot savus pirmos vārtus šī gada grupu turnīrā.

Pēc šiem ielaistajiem vārtiem arvien aktīvāki palika "Sporting" futbolisti, laiku pa laikam, izdarot arī pāris sitienus. Mača 72. minūtē "Sporting" ieguva tiesības izpildīt soda sitienu, kuru izpildīt devās Migels Veloso, pēc kura centrējuma bumbu vārtos ieraidīja Tonels – 2:1. Īstas šaubas par mača uzvarētāju gan neradās, jo Katalonijas klubs turpināja uzbrukt bīstamāk, līdz mača 87. minūtē guva arī trešos vārtus – izcēlās šodien ļoti aktīvais Čavi Ernandess, kurš izmantoja lielisku Injestas centrējumu. "Barcelona" izcīna uzvaru ar 3:1.

1. kārtas rezultāti:
Barcelona – Sporting 3:1 (1:0) (Markess 21’, Eto’o 60’(11m), Čavi 87’ – Tonels 72’)
Basel – Shakhtar 1:2 (0:2) (Abrahams 90+3' - Fernandinjo 25’, Žadsons 45’)

C grupas tabula:

VietaKomandaSUNZVAP
1. Barcelona 1 1 0 0 3:1 3
2. Shakhtar 1 1 0 0 2:1 3
3. Basel 1 0 0 1 1:2 0
4. Sporting 1 0 0 1 1:3 0

Izmantotie resursi:
uefa.com