Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B grupa: Vai "Werder" lauzīs tradīciju?

Andrejs Siliņš

B grupa: Vai "Werder" lauzīs tradīciju?
"Werder" galvenais treneris Tomass Šāfs
Foto: AFP

Šovakar 21:45 pēc Latvijas laika UEFA Čempionu līgas B grupā cīņas uzsāks "Panathinaikos" un Milānas "Inter" vienības, kā arī Brēmenes "Werder" un Kipras "Anorthosis" komandas.

Panathinaikos – Inter

"Inter" ar kolorīto priekšnieku Žozē Mourinjo nevar atstāt vienaldzīgus futbola mīļotājus. Par to, ka šim trenerim nekad nav trūkušas ambīcijas, būtu lieki strīdēties. Ķēries pie Milānas kluba stūres, portugālis nav zaudējis pašpārliecinātību: "Manas komandas vienmēr ir tendētas iegūt trofejas." Treneris gan atzīst, ka neviens viņam nerada lieku spiedienu ar domu "šogad jāuzvar Čempionu līgā". Pēdējo reizi "Inter" tas izdevās pirms vairāk nekā 40 gadiem. "Kluba īpašnieks zina, ka šī ir Čempionu līga un tajā detaļas nosaka uzvarētāju," treneris izskaidro situāciju.

Abu klubu treneriem ir kas kopīgs – pagātne. Abi strādājuši pie Romāna Abramoviča kunga Londonas "Chelsea" klubā, tiesa, dažādās pozīcijās. Mourinjo, esot galvenais treneris, tā arī nespēja atkārtot savu sasniegumu ar "FC Porto", kad uzvarēja Čempionu līgā, kamēr "Panathinaikos" galvenais treneris Henks Tens Keits, esot Avrama Granta asistents pagājušajā sezonā, aizveda "Chelsea" līdz finālam. Mourinjo divas reizes tika līdz pusfinālam, ne tālāk... Tomēr Tens Keits pauž cieņu šodienas pretiniekiem: "Tā ir privilēģija uzsākt turnīru pret tik labu komandu kā "Inter". Šī spēle mums dos iespēju ātri saprast, par ko cīnīsimies šajā grupā. Tas ir nopietni, tāpēc mums jābūt labākajā formā."

Werder – Anorthosis

Čempionu līgas debitantiem no Kipras noteikti neklāsies viegli un ne jau tikai šovakar, bet arī visās pārējās B grupas spēlēs. Tikuši ļoti solīdā kompānijā, "Anorthosis" tomēr ir iemantojuši pretinieku cieņu, vismaz vārdos. ""Olypiacos" [ko kvalifikācijā uzveica kiprieši - A.S.] pagājušajā sezonā mums sagādāja daudz grūtību. Uzvarot viņus ar 3:0, "Anorthosis" parādīja, ka jāuztver nopietni. Gluži kā ikviens klubs, kas kvalificējies grupu turnīram," sacīja "Werder" galvenais treneris Tomass Šāfs, kura vadītie Brēmenes futbolisti pagājušajā gadā piekāpās "Olympiacos" abos mačos – 0:3 un 1:3. Tiesa, viens fakts itin nemaz nerunā par labu vāciešiem – pēdējo piecu ČL turnīru pirmajās spēlēs izcīnīt uzvaru nav izdevies. Šāfs gan īpaši tam uzmanību nepievērš: "Mēs vēlamies sasniegt labu rezultātu par prieku sev un mūsu līdzjutējiem."

"Anorthosis" galvenais treneris ir 40 gadus vecais gruzīnu futbola speciālists Temuri Ketsbaja. Kā trenerim bijušajam futbolistam šī ir tikai otrā darba vieta (pirmā – Gruzijas izlase), taču rezultāti runā paši par sevi. "Šis ir īpašs gadījums," iekļūšanu ČL pamatturnīrā raksturo treneris. "Tas ir liels gods būt daļai no Čempionu līgas." Pirmā spēle komandai jāaizvada Brēmenes "Weserstadion", un tas Ketsbajam ir labi palicis atmiņā: "Es šeit esmu bijis ar Tbilsi "Dinamo" pirms gadiem divdesmit – šis ir lielisks stadions."

Betway.com prognozes

Panathinaikos 4.25
Neizšķirts 3.00
Inter 1.90

Werder 1.20
Neizšķirts 5.50
Anorthosis 13.00

Izmantotie resursi:
uefa.com