Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A grupa: Sensācija Romā

A grupa: Sensācija Romā
''CFR Cluj'' sarūpēja pirmo sensāciju
Foto: AFP

Šovakar UEFA Čempionu līgas grupu turnīra A grupā tika aizvadītas divas spēles, kur sensācija tika fiksēta Romā, kur vietējas "Roma" savā laukumā ar 1:2 piekāpās Čempionu līgas debitantiem ''CFR Cluj''. Otrajā spēlē Londonas ''Chelsea'' savā laukumā ar 4:0 sagrāva franču ''Bordeaux''.

Chelsea - Bordeaux 4:0 (2:0)

Spēle iesākās ātrā tempā, kur vairāk bumbu kontrolēja mājinieki. Jau piektajā minūtē vārtus gandrīz guva Džo Kols, taču Frenka Lamparda piespēle bija nedaudz par stipru. Pēc nepilnām piecām minūtēm spēcīgs sitiens padevās viesu komandas spēlētājam Vendelam, taču tas lidoja nedaudz virs Petra Čeha sargātajiem vārtiem.

14. minūtē tika atklāts rezultāts, kad pēc lieliskas Žozē Bosingva piespēles vārtus ar galvu guva Lampards. Arī turpinājumā daudz bīstamāk uzbruka mājinieki, jo "Bordeaux" futbolisti bieži pieļāva kļūdas laukuma centrā. Labas izdevības bija gan Nikolā Anelkam, gan Džonam Terijam.

Spēles 28. minūtē labs centrējums padevās Anelkam, taču viņa adresēto piespēli neviens neuztvēra. Pēc pāris minūtēm tika gūti otrie vārti, kad pēc stūra sitiena vārtus guva augumā mazais Džo Kols. Īsi pirms pirmā puslaika beigām lieliska iespēja gūt trešos vārtus bija Lampardam, taču viņa sitiens no tuvas distances lidoja garām vārtiem. Pēc pirmā puslaika 2:0 par labu "Chelsea".

Arī otro puslaiku daudz aktīvāk iesāka laukuma saimnieki, kur 53. minūtē pēc Maludas spēcīgas piespēles līdz bumbai neaizsniedzās Anelka. Turpinājumā laba izdevība bija Anelkam, taču viņš no asa leņķa izšķīrās par sitienu, lai arī soda laukumā labā pozīcijā atradās viņa komandas biedrs. Spēle turpinājumā izlīdzinājās, kur abas komandas spēlēja daudz lēnāk. 82. minūtē "Chelsea" līdzjutēji varēja vēlreiz uzgavilēt, kad pēc skaistām Mikela Džona Obi un Lamparda piespēlēm vārtus guva Maluda. Taču ar to bija par maz – vispirms Rikardo Karvalju pēc stūra sitiena ar galvu trāpīja pa vārtu pārliktni, bet nedaudz vēlāk Anelka pielika treknu punktu – 4:0 par labu "Chelsea".

Roma - CFR Cluj 1:2 (1:1)

Otrajā spēlē daudz aktīvāk spēli iesāka mājinieki, kas jau pašā sākumā radīja briesmas pie rumāņu kluba ''CFR Cluj'' vārtiem. Drīz vien laukuma saimnieki tika atalgoti, kad pēc De Rossi piespēles vārtus ar galvu guva Kristians Panuči. Turpinājumā aktīvāk sāka spēlēt viesi, līdz arī viņi guva savus pirmos vārtus Čempionu līgā – vispirms Huans Kulio sita garām vārtiem, taču nedaudz vēlāk no soda laukuma vidus viņš pārspēja "Roma" vārtsargu Doni.

Otrais puslaiks mājiniekiem iesākās ar aukstu dušu, jo jau pieminētais Kulio guva otros vārtus. Spēles pēdējā pusstundā, kad "Roma" bija jārāda viss, ko tā prot, lai panāktu vismaz izlīdzinājumu, itāļu kluba uzbrukumi izskatījās visai bezzobaini. "CFR Cluj" prettriecieni bija pat bīstamāki un kādā no epizodēm rumāņi pārbaudīja "Roma" vārtu pārliktni. Itāļu līdzjutēji brīžiem pamatīgi izsvilpa savējos un bija par ko - pēdējās minūtēs "Roma" nespēja izveidot nevienu pašu uzbrukumu, kas noslēgtos ar kaut cik draudīgu sitienu. 2:1 - pārsteidzoša, bet pelnīta "CFR Cluj" uzvara Romā.

1. kārtas rezultāti:
Chelsea – Bordeaux 4:0 (2:0) (Lampards 14’, Kols 30’, Maluda 82’, Anelka 90’)
Roma – CFR Cluj 1:2 (1:1) (Panuči 17' - Kulio 27’, Kulio 49’)

A grupa

VietaKomandaSUNZGV:ZVP
1. Chelsea 1 1 0 0 4:0 3
2. CFR Cluj 1 1 0 0 2:1 3
3. Roma 1 0 0 1 1:2 0
4. Bordeaux 1 0 0 1 0:4 0