Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Dinaburg" centīsies pārsteigt Telavivā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Dinaburg" centīsies pārsteigt Telavivā
"Dinaburg" spēlētāji cer priecāties arī šodien
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šodien plkst. 20:00 Daugavpils "Dinaburg" Telavivā aizvadīs Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtas pirmo spēli, tiekoties ar vietējo klubu "Bnei Yehuda". Portāls eSports.lv piedāvās šīs spēles teksta tiešraidi.

Spēles sākuma laiks mainījies - 20:00.

Igauņu barjera tika pārvarēta

Atšķirībā no citiem Latvijas klubiem, "Dinaburg" nācās pasvīst jau pirmajā kvalifikācijas kārtā. Lai arī izlozi nevarēja saukt par neveiksmīgu, viegli pret Igaunijas klubu "Nomme Kalju" neklājās. Kas zina, kā viss būtu beidzies, ja pirmajā spēlē Daugavpilī Vasīlijs Gučašvili kompensācijas laika pēdējā minūtē nebūtu guvis vārtus. Kā izrādījās, tieši šie vārti garantēja daugavpiliešiem vietu nākamajā kārtā.

"Bnei Yehuda" - vidusmēra Izraēlas klubs

Šodien "Dinaburg" pretiniekos būs Izraēlas klubs "Bnei Yehuda", kas pirmajā kārtā neatstāja ne mazākās cerības Genādija Soloņicina pārstāvētajam klubam "Simurq". Divu spēļu summā "Bnei" uzvarēja ar 4:0, pie tam savā laukumā sagrāva Azerbaidžānas klubu ar 3:0. Laukumā šai komandai tik nospiedoša pārsvara nebija, taču savas iespējas viņi realizēja.

Telavivā bāzētais klubs "Bnei Yehuda" ir vidusmēra klubs Izraēlā, tas nekad nav izcēlies ar ļoti spožiem panākumiem, taču spēlē stabili. Klubs tika dibināts tālajā 1936. gadā. Komandai ir interesantas iesaukas - "Zeltainie" (jo komandas formas ir līdzīgas Nīderlandes izlases tērpiem), kā arī "gaiļi" (tā komandu dēvē komandas atbalstītāji).

Klubs visā savā pastāvēšanas vēsturē ticis pie viena Izraēlas čempionu titula, kā arī pie uzvarām divās kausa izcīņās. Daudziem Izraēlas futbola apskatniekiem "Bnei Yehuda" ieņemtā piektā vieta iepriekšējā sezonā bija milzīgs pārsteigums, tādēļ neviens no šīs komandas brīnums Eirokausos negaida. Bukmeikeri gan par diezgan izteiktiem favorītiem izceļ Izraēlas klubu.

No kā būtu jāuzmanās?

Izraēlas klubā ir vairāki individuāli ļoti spēcīgi futbolisti, piemēram, Elirans Atars, kurš iepriekšējā sezonā kļuva par visa čempionāta labāko vārtu guvēju. Viņa kontā 14 vārti. Kā stāsta Izraēlas mediji, šis ir ļoti tehnisks spēlētājs, kurš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem uzbrucējiem visā čempionātā. Tamazs Pertija pirms spēles gan bija optimistisks, sakot, ka no šā spēlētāja viņš nebaidās, jo mūsu aizsargi tiks ar viņu galā.

Vēl viens spēlētājs, kurš iepriekšējā sezonā atstāja lielisku iespaidu - Pedro Galvans. Šis argentīnietis komandai pievienojās iepriekšējā sezonā, uzreiz izceļoties ar desmit vārtu guvumiem. Viņš ir viens no komandas motoriem, pie tam Eirokausu spēlē pret "Simurq" izcēlās ar labi izpildītām standartsituācijām. Tieši pussargu līniju Tamazs nosauca par draudīgāko pretiniekam.

Pertija tāpat izteica bažas, ka spēlētājiem būs grūti spēlēt tik karstā laikā, kāds ir Telavivā, taču, iespējams, par kādu citu lietu viņam nevajadzēs uztraukties - vidēji uz vienu "Bnei" spēli nāk apmēram 1500 skatītāju. Tā ka, iespējams, ka liela spiediena no viņu puses varētu arī nebūt.

"Bnei" prezidents pieticīgs, bet uzvarēt grib

Jau iepriekš rakstījām "Dinaburg" galvenā trenera komentārus, kuros viņš izcēla to, ka pretinieku komandā nav nekā pārdabiska, tādēļ ir visas iespējas cīnīties par iekļūšanu nākamajā kārtā. Galvenais mērķis Izraēlā ir pacīnīties par neizšķirtu vai arī par minimālu zaudējumu, gūstot vismaz vienus vārtus.

"Bnei" prezidents Hezi Magens pirms spēles nebija pašpārliecināts, taču bija jūtams, ka viņš uzskata savu komandu par favorīti: "Šī spēle nebūs viegla. Mēs nekādā gadījumā nevarēsim atslābināties, tādēļ arī ļoti nopietni gatavojamies šai spēlei. Labs rezultāts šajā spēlē būs uzvara. Pēc uzvaras pār "Simurq" apetīte ir tikai augusi."

Spēles arī mūsu tiesnešiem

Jāpiemin, ka šodien laukumā dosies ne tikai Latvijas klubi, bet arī tiesneši - "St.Patrick's Athletic" spēli pret Maltas "Valleta" tiesās Latvijas tiesnešu brigāde Andreja Sipailo vadībā (kopā ar viņu Andris Lemkins, Vjačeslavs Kohans, Aleksejs Spasjoņnikovs). Atgādināsim, ka "St.Patrick's" rindās spēlē latvietis Gints Freimanis. Spēlē starp "Flamurtari" un "Motherwell" UEFA delegāts būs Jānis Mežeckis.

Portāls eSports.lv piedāvās šīs spēles teksta translāciju.

  +2 [+] [-]

, 2009-07-16 11:14, pirms 15 gadiem
lai veicas pret gaiļiem, žēl, ka nevarēs redzēt kautkur, bet tāpat - palasīsimies

     [+] [-]

, 2009-07-16 11:15, pirms 15 gadiem
gruti bus, bet nu ceramas izdosies vinnet vai vismaz niču notureet!

  +2 [+] [-]

, 2009-07-16 11:18, pirms 15 gadiem
sie ebreji ir javinne
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-07-16 11:25, pirms 15 gadiem
LM sodien bus vissmagak!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-16 11:33, pirms 15 gadiem
wilwood rakstīja: lai veicas pret gaiļiem, žēl, ka nevarēs redzēt kautkur, bet tāpat - palasīsimies
gan jau kaut kur varēs redzēt.., skatījos kā Izraēlas klubs ar Simurq spēlēja savā laukumā, tā ka domāju arī šo spēli rādīs.. vakarā, kad sāksies spēle, jāpačeko..

  +1 [+] [-]

, 2009-07-16 11:34, pirms 15 gadiem
Itka solija ka kautkur neta bus redzams..
kads varetu pateikt adresi?

     [+] [-]

, 2009-07-16 11:35, pirms 15 gadiem
smailiite rakstīja: gan jau kaut kur varēs redzēt.., skatījos kā Izraēlas klubs ar Simurq spēlēja savā laukumā, tā ka domāju arī šo spēli rādīs.. vakarā, kad sāksies spēle, jāpačeko..
Tad vakara iečeko šeit un pasaki adresi varesim šeit parspriest! Es esmu liepajnieks, taču Dinaburga pat man patiik vairaak kā LM.. Iespejams tapeec ka nabadziigaks klubs..

     [+] [-]

, 2009-07-16 11:37, pirms 15 gadiem
zidlers rakstīja: sie ebreji ir javinne
es arī ceru uz pārsteigumu (uz pretuzbrukumiem varētu arī uzķert, jo aizsardzība pret Simurq nebija viņiem nemaz tik spīdoša), bet ja skatamies reāli, tad bukmeikeriem ir absolūta taisnība, Izraēlas klubs ir izteikts favorīts..
bet nu Levadia pret Wisla arī bija izteikta pastarīte, bet kas sanāca, redzējām, tā ka jātur īkšķi par visiem LV klubiem..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-07-16 11:40, pirms 15 gadiem
Jācer uz veiksmi un labu sniegumu! Vismaz niča būt patīkami. Ja izdotos vienus iebakstīt izbraukumā, tad super.

     [+] [-]

, 2009-07-16 11:41, pirms 15 gadiem
apetite ir augusi, bet saspeletiba gan ir zemaka neka dinaburgai, tapec jamegina vinjiem likt spelet bez bumbas, ar laiku pagurs karstaa laikaa pretinieks un tad vares saraustit gailju aizsardzibu, ja protams videjaa linija speles labaak neka izraelju pussargi...

     [+] [-]

, 2009-07-16 11:48, pirms 15 gadiem
andrisd rakstīja: Luk arii adrese http://livesportsreviews.blogspot.com/2009/07/watch-live-streaming-bnei-yehuda-v-fc.html
Atliek tikai cerēt.

     [+] [-]

, 2009-07-16 11:49, pirms 15 gadiem
Labas ziņas draugi.atdhe.net rādīs spēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-16 11:56, pirms 15 gadiem
Žēl ka tikai ibiroja traffic limits tūlīt būs sasniegts.Vismaz šo maču paspēšu noskatīties.

     [+] [-]

, 2009-07-16 12:38, pirms 15 gadiem
ja rādīs, tad skatīšos! skatījos gan Dinaburgas , gan ventspils spēles - un mūsējie uzvarēja...

  +1 [+] [-]

, 2009-07-16 12:58, pirms 15 gadiem
andrisd rakstīja: http://atdhe.net/8045/watch-bnei-yehuda-vs-dinaburg
Paldies!

  +1 [+] [-]

, 2009-07-16 13:07, pirms 15 gadiem
paldies visiem par adresi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-16 19:24, pirms 15 gadiem
давайте ребята, мы в вас верим.