Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA kausa izcīņā noskaidrosies pusfinālisti

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

UEFA kausa izcīņā noskaidrosies pusfinālisti
"Werder" - "Udinese"
Foto: AP

Šovakar uzzināsim visus UEFA kausa izcīņas pusfinālistus. Ļoti iespējams, ka pusfinālā iekļūs tikai Vācijas un Ukrainas klubi, jo tie pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs sasniedza sev izdevīgākus rezultātus.

"Dynamo" - "PSG"

Ceturtdaļfināla pirmo spēli par skatāmu nosaukt bija grūti, jo Parīzē "Dynamo" diezgan atklāti iesēdās aizsardzībā, neļaujot mājiniekiem gūt kādus vārtus. Arī pašiem kijeviešiem ar vārtu gūšanu nesekmējās, tādēļ pirmā spēle noslēdzās ar 0:0. "Dynamo" izredzes tikt pusfinālā tiek vērtētas mazliet augstāk, jo komandas sniegums šosezon ir ļoti stabils. Par to liecina, kaut vai komandas pārliecinošais sniegums Ukrainas čempionātā ("Shakhtar" tiek apsteigti par 15 punktiem). "PSG" pēdējā Francijas čempionāta spēlē pret "Lille" atkal palika sausā - 0:0.

Lai arī "PSG" galvenais treneris Pols Le Guēns uzsver, ka komandai UEFA kausa izcīņa ir svarīga, viņš kārtējo reizi nolēmis atpūtināt vairākus komandas pamatsastāva spēlētājus. Mateja Kežmans nemaz nav devies uz Kijevu, tāpat arī Makelele un Žulī arī šoreiz varētu tikt atpūtināti. Laukumā neredzēsim Saho, Lorisu Arno, arī Silvēna Armāna spēlēšana ir zem jautājuma zīmes.

Arī Kijevas komandā ir zaudējumi, taču tie nav pārāk lieli. Pēdējā Ukrainas čempionāta spēlē Jurijs Sjomins nolēma atpūtināt vairākus komandas līderus, tādējādi kijeviešiem vajadzētu būt krietni svaigākiem. Šovakar laukumā pilnīgi noteikti neredzēsim Tarasu Mihaliku un Pape Diakhate, kuri nevarēs spēlēt savainojumu dēļ. Tāpat pilnībā no savainojuma nav atguvies arī Artjoms Kravecs.

"Marseille" - "Shakhtar"

Doņeckā krietni vien pārliecinošāku sniegumu nodemonstrēja "Shakhtar", kas jau no pirmajām minūtēm dominēja laukumā. Pirmā puslaika vidū vairākas labas iespējas izcelties neizmantoja "Marseille", par to samaksājot puslaika izskaņā, kad Mandandas neveikli atsisto bumbu vārtos iebakstīja Hubšmans. Otrajā puslaikā komandas spēlēja piesardzīgāk, bet arī šādā spēlē labāki bija ukraiņi, kuri guva vēl vienus vārtus. Jāsaka, ka rezultāts varēja būt arī krietni lielāks viņu labā, bet šoreiz vajadzēja samierināties ar 2:0. Abas komandas nedēļas nogalē pārliecinoši sagrāva savus pretiniekus, pierādot, ka sasniegta laba sportiskā forma.

Par labu "Shakhtar" runā arī tas, ka komandai ir krietni mazāk savainoto un diskvalificēto spēlētāju. Šovakar nevarēs spēlēt Mikola Iščenko, bet visi pārējie pamatspēlētāji, Igoru Duļaju ieskaitot, varēs spēlēt. Droši var teikt, ka franču klubam nevarēs palīdzēt Karims Ziani un Žuljēns Rodrigezs, tāpat problēmas ar savainojumiem ir arī Benuā Šeirū un Zendenam.

"Shakhtar" galvenais treneris Mirča Lučesku: "Es zinu, ka esam vadībā ar 2:0, bet šī spēle būs grūta, jo visas eirokausu spēles ir smagas. Mums ir labi jāuzsāk spēle, kā arī jābūt maksimāli koncentrētiem, jo mums pretī stāsies Francijas čempionāta līdervienība. Tieši tādēļ, vēlētos, lai mēs būtu iesituši vairāk savā laukumā."

"Marseille" galvenais treneris Ēriks Gerets: "ŠĪ spēle varētu kļūt par vissarežģītāko visā sezonā. Katram spēlētājam būs jānospēlē augstāk par savu ierasto līmeni, tikai tad mums būs izredzes uz uzvaru. Visdrīzāk nāksies dot uzbrucējiem lielāku brīvību šajā spēlē, taču mums jāatcerās, ka "Shakhtar" ir ļoti bīstami pretuzbrukumos."

"Manchester City" - "Hamburg"

"City" Hamburgā jau pirmajā minūtē parūpējās par pārsteigumu, izvirzoties vadībā ar 1:0. Turpinājums gan viņiem bija ļoti neveiksmīgs, jo "HSV" pilnībā dominēja laukumā, pamazām gūstot vienus vārtus pēc otriem, kas ļāva viņiem arī pelnīti uzvarēt ar 3:1. Šovakar angļu klubam klāsies ļoti smagi, jo būs jāuzvar ar vismaz divu vārtu pārsvaru. Nevienai no komandām nav izdevies jau vairāk kā 20 gadus iegūt kādu Eiropas trofeju, tādēļ abas visus spēkus koncentrēs tieši šodienas spēlei. Nedēļas nogalē gan "City", gan "HSV" cieta zaudējumus vietējos čempionātos.

Zaudējumu abu komandu sastāvos nav daudz. "HSV" nevarēs palīdzēt divi aizsargi - Kolins Benžamins un Gajs Demels. "City" nevarēs spēlēt Kreigs Belamijs, tāpat UEFA kausa izcīņā nevar palīdzēt Bojinovs un De Jongs. Savainoti ir arī Bridžs, Kompanī un Raits-Filipss, bet, visticamāk, ka viņi laukumā vienalga izies.

"Manchester City" galvenais treneris Marks Hjūzs: "Robinjo dosies pamatsastāvā. Mēs ļoti vēlamies iegūt UEFA kausu, jo ilgus gadus komandai nav izdevies izcīnīt trofejas. Mums ir spēlētāji, kuri var sagādāt "Hamburg" lielas problēmas. Atdosim visus spēkus."

"Hamburg" galvenais treneris Martins Jols: "Mums ir divu vārtu pārsvars, bet trīs vārtu pārsvars būtu bijis labāks. Ja "City" ātri iesitīs, viss ātri mainīsies. Savā laukumā viņi ir ļoti spēcīgi, bet izbraukumā nē, to mēs arī izmantojām. Uzvarēt šeit būs grūti, bet ļoti vēlamies tikt tālāk."

"Udinese" - "Werder"

Brēmenes "Werder" eirokausos pakāpeniski turpina uzlabot savu sniegumu, pierādot to nedēļu atpakaļ, kad savā laukumā pārliecinoši dominēja pret "Udinese". Itāļu kluba futbolisti tikai pašās spēles beigās spēja gūt vienus vārtus, panākot 1:3, kas varētu pamatīgi iespaidot šī pāra iznākumu. "Udinese" pirmajā spēlē centās spēlēt uz pretuzbrukumiem, bet šovakar viņiem nāksies spēlēt kā pirmajam numuram, ja viņi vēlas tikt nākamajā kārtā. Tas pavērs lieliskas iespējas aizskriet pretuzbrukumā Brēmenes futbolistiem.

"Udinese" savā laukumā eirokausos uzvarējuši jau četrās spēlēs pēc kārtas, taču viņu uzdevumu šovakar krietni sarežģīs vairāku pamatsastāva spēlētaju trūkums. Nevarēs spēlēt Antonio Di Natale, Andrea Koda, Damiano Feroneti, kā arī Fernando Tisone. Arī "Werder" ir par ko pasūdzēties, jo, iespējams, ka šovakar nevarēs palīdzēt viens no komandas līderiem Diego, kā arī Daniels Jensens.

"Udinese" galvenais treneris Paskuale Marino: "Mums ir jāspēlē līdzīgi kā pirmajā spēlē. Izveidot tik daudz iespēju kā pirmajā spēlē nav viegli, bet mēs to paveicām. Mūsu spēlētāju ātrums "Werder" sagādāja milzīgas problēmas. Mums ir jāspiež uz viņu aizsardzību, bet tāpat jābūt uzmanīgiem arī aizsardzībā."

"Werder" galvenais treneris Tomass Šāfs: "Ar vai bez Diego, bet mēs nedrīkstam dot pretiniekiem tik daudz iespēju kā iepriekšējā spēlē. "Udinese" ir labi, tehniski un ļoti varonīgi spēlētāji, kuri mums var sagādāt lielas problēmas, tādēļ mums ir jāspēj jau laicīgi viņus apturēt."

UEFA kausa izcīņas ceturtdaļfināli

LaiksPārisPirmā spēle
19:30Dynamo - PSG0:0
21:45Marseille - Shakhtar0:2
21:45Udinese - Werder1:3
21:45City - Hamburg1:3

Izmantotie resursi:
uefa.com
goal.com

Slēpts komentārs: Banzai

  +4 [+] [-]

, 2009-04-16 13:55, pirms 15 gadiem
Lai jau ir 2 ukraiņu un 2 vācu klubu pusfināls

  -3 [+] [-]

, 2009-04-16 14:02, pirms 15 gadiem
Skatīšos kā City izkritīs! Pirmo spēli skatījos, bija ātra, laba, vismaz HSV izpildījumā, otrā jāpieliek punkts City sezonai eirokausos[pārāk knapi viņi spēlē, neticu, ka vēlreiz izlīdīs!] Citās spēlēs ceru uz PSG, OM, Werder! Werder vajadzētu tikt tālāk, bet komanda ir pārāk nestabila, OM ir vairāk kā sapnis, jo divu vārtu deficīts bez vārtiem izbraukumā ir pārāk slikts rezultāts, bet PSG-Dynamo +/- vienaldzīgs, varētu pat pendelēs noskaidrot kurš iet tālāk

  -1 [+] [-]

, 2009-04-16 14:14, pirms 15 gadiem
City baigi shvaki izskataas biju uz speeli pret fulham un tie vinjus kaartiigi nolika pie vietas..jaaacer ka buus shodien sanjeemushies...katraa zinjaa futbola vakars gaidaams interesants!

  -1 [+] [-]

, 2009-04-16 15:44, pirms 15 gadiem
Es par ukraiņiem un angļu klubu.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-16 17:56, pirms 15 gadiem
Bez Makeleles un Žilī būs grūti tikt tālāk.

HSV jātiek gan.

     [+] [-]

, 2009-04-16 19:52, pirms 15 gadiem
Nu, kur emocijas, kur komentaari1?!?! Speele iet valjaa. Kijeva vadibaa 2:0! redzejat kaads Landro own golu?!?! :O

     [+] [-]

, 2009-04-16 22:35, pirms 15 gadiem
Angļi nebūs. Kur tad ir tā angļu dominance?
Top 4 tikai Eiropā rullē (jo viņi arī līgā ir galvas tiesu pārāki) un tas arī viss.