Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Bordeaux" centīsies turpināt lielisko sēriju

Agris Suveizda

"Bordeaux" centīsies turpināt lielisko sēriju
"Bordeaux" uzbrukuma līderis Maruāns Šamaks (priekšplānā)
Foto: AP/Scanpix

Šovakar norisināsies pēdējās divas UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēles. Vienā no tām Francijas čempione "Bordeaux" uzņems Grieķijas čempioni Pirejas "Olympiakos". Pirmajā mačā ar 1:0 pārāks bija franču klubs.

Abas komandas sportiskās formas bedrē

"Bordeaux", kas pagājušajā sezonā apturēja septiņus gadus ilgušo Lionas "Olympique" dominanci Francijā, joprojām atrodas "Ligue 1" vadībā. Tomēr, ja sezonas pirmajā pusē "Bordeaux" bija klasi pārāka pār praktiski visām Francijas komandām, pēdējā laikā Lorāna Blāna trenētie vīri demonstrē diezgan viduvēju sniegumu. Vēl pavisam nesen "Bordeaux" bija ļoti komfortabls pārsvars pār otro vietu, taču tagad spēles kvalitāte ir kritusies, un "Bordeaux" nav uzvarējusi jau trīs mačus pēc kārtas (neizšķirts pret "Montpellier" un "Monaco" un zaudējums pret "Auxerre'), un praktiski viss pārsvars ir izsēts. Lai arī Pirejā tika izcīnīta uzvara (1:0), komandas sniegums arī apliecināja to, ka šobrīd ne viss ir labākajā kārtībā.

Tāpat formas bedrē iekritusi arī "Olympiakos", kam šī sezona Grieķijas Superlīgā kļuvusi par ļaunu murgu. "Olympiakos" ir titulētākais Grieķijas klubs (37 izcīnīti čempionu tituli!), un Pirejas klubs dominē Grieķijā jau 13 gadus pēc kārtas(vienīgi 2004.gadā tas palika otrajā vietā). Tomēr šobrīd jau gandrīz simtprocentīgi skaidrs, ka šosezon svētki būs vai nu Atēnās, vai Salonikos, taču ne Pirejā. Četrus mačus pirms regulārās sezonas beigām pirejieši no "Panathinaikos" atpaliek par septiņiem, bet no "PAOK" - par diviem punktiem. Maz ticams, ka atlikušajos mačos "Panathinaikos" paklups vismaz trīsreiz. "Olympiakos" pēdējās četrās spēlēs izcīnījis vien piecus punktus, paklūpot gan Salonikos (0:1 pret "Iraklis"), gan Hēraklejā (1:1 pret "Ergotelis"), gan pašu laukumā (2:2 pret "PAS Giannina").

"Olympiakos" smags uzdevums - gūt vārtus un uzvarēt

Pirmās spēles iznākums par diezgan izteiktu pāra favorīti liek saukt "Bordeaux". Gan tādēļ, ka "Bordeaux" ir ļoti spēcīga savā laukumā, gan tādēļ, ka "Olympiakos" ļoti vāji spēlē izbraukumā. "Bordeaux" šosezon savā laukumā visos turnīros kopā zaudējusi tikai trīsreiz - divreiz Francijas čempionātā (0:1 pret "Valenciennes" un 1:2 pret "Auxerre"), kā arī Francijas kausā (0:2 pret "Monaco"). Čempionu līgā "Bordeaux" bilance šosezon ir vienkārši lieliska - no septiņām spēlēm zaudēts nav nevienā, bet uzvarēts sešos mačos pēc kārtas. Tāpat jāpiebilst, ka grupu turnīrā "Bordeaux" guva visvairāk punktu no visiem klubiem, apsteidzot gan Anglijas, gan Spānijas, gan Vācijas un Itālijas grandus. Ja pagājušajā sezonā "Olympiakos" Čempionu līgas pamatturnīrā izbraukumā spēja gūt pat divas uzvaras (Romā un Brēmenē), šosezon grieķi viesos ne tikai nav uzvarējuši, bet nav guvuši pat vārtus. Interesanti, ka "Bordeaux" pamatvārtsargs Sedriks Karaso Čempionu līgā vārtus nav ielaidis jau vairāk nekā 550 minūtes ("Bordeaux" septiņos mačos vispār ielaidis tikai divreiz; vienus vārtus ielaida otrais vārtsargs Ulrihs Ramē, kurš aizstāja tobrīd savainoto Francijas izlases vārtu vīru).

"Bordeaux" komandai šovakar, visticamāk, palīdzēt nevarēs aizsargs Matjē Šalmē, kurš savainojumu guva trešdien Francijas čempionāta mačā. Savukārt no savainojuma ir atlabis kapteinis un viens no vidējās līnijas balstiem Alū Diarā, kurš nespēlēja arī Pirejā. Viesiem sastāva problēmas gan ir nopietnākas - savainoti ir Dudu, Hesuss Datolo, Didjē Domi un Diogo, bet uz jautājuma zīmes ir Enco Mareska, Kostass Mitroglu, Oskars Gonzaless un Mihals Ževļakovs. Aizvadītajā nedēļas nogalē abi klubi nospēlēja neizšķirti. "Olympiakos" tikās ar "Giannina" (2:2), savukārt "Bordeaux" stipri novājinātā sastāvā nospēlēja pa nullēm Monako. Blāns atpūtināja daudzus pamatsastāva futbolistus, bet Joans Gorkufs un Maruāns Šamaks laukumā devās vien otrā puslaika vidū.

Izmantotie resursi:
goal.com
uefa.com
ligue1.com

Kura komanda iekļūs ceturtdaļfinālā?

  • 87

  • 12


  +1 [+] [-]

, 2010-03-17 12:21, pirms 15 gadiem
Bordo komandas sniegums CL patiesi pārsteidz. 6 uzvaras pēc kārtas

  +4 [+] [-]

, 2010-03-17 12:29, pirms 15 gadiem
Jebkurā gadījumā izskatās, ka Francijas līga CL 1/4 finālā būs pārstāvēta ar 2 klubiem. Tik pat cik Anglija. Vairāk nekā Spānija

  +3 [+] [-]

, 2010-03-17 12:38, pirms 15 gadiem
Domāju, ka Bordeaux noturēs pārsvaru ar neizšķirtu vai minimālu uzvaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-03-17 21:50, pirms 15 gadiem
Jaaaaaaaaaaaaa
GOLSS!!!

     [+] [-]

, 2010-03-17 21:52, pirms 15 gadiem
kur var netaa redzeet?

     [+] [-]

, 2010-03-17 22:13, pirms 15 gadiem
nokia rakstīja: kur var netaa redzeet?
Sopcast- Channel - 91502

     [+] [-]

, 2010-03-17 22:56, pirms 15 gadiem
HOSSSSA rakstīja: Nu ja kādam intresē te rāda > totolikmes.ucoz.com: Čempionu Līga - LIVE!! - 16 Martā 2010 - TOTO

runājot par toto domāju būs rezultatīva spēle un bordo tisk tālāk!
Bordeaux un rezultatīva spēle? Bordeaux futbolisti ir 1:0 karaļi.

     [+] [-]

, 2010-03-17 23:04, pirms 15 gadiem
Sodien no intrigas CL pilniiga garlaiciiba!

     [+] [-]

, 2010-03-17 23:07, pirms 15 gadiem
Un neliela intriga atgriezhas!