Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ronaldu 699. vārti karjerā, "United" uzvar; "Midtjylland" un "Feyenoord" grauj

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Ronaldu 699. vārti karjerā, "United" uzvar; "Midtjylland" un "Feyenoord" grauj
Krištianu Ronaldu, Antonī un Djegu Dalo. Foto: Scanpix/Reuters

UEFA Eiropas līgā aizvadītas vairākas otrās kārtas spēles. Pirmo uzvaru turnīrā izcīnīja "Manchester United", kas viesos ar 2:0 pārspēja Moldovas "Sheriff". Citā mačā viegls panākums Nīderlandes "Feyenoord", kas ar 6:0 savā laukumā sagrāva "Sturm Graz", savukārt Dānijas "Mydtjylland" pārsteidza Romas "Lazio", uzvarot Itālijas vienību ar 5:1.

"Manchester United", kas pirmajā Eiropas līgas kārtā ar 0:1 piekāpās "Real Sociedad", šajā vakarā viesos tikās ar "Sheriff". Pirmajās 45 minūtēs viesu pārsvars nebija milzīgs, tomēr izdevās gūt divus vārtus.

• Pirmos guva Džeidons Sančo, kurš saņēma piespēli soda laukumā no Kristiana Eriksena un teicami ar kreiso kāju noslēdza uzbrukumu (1:0), savukārt otros vārtus guva portugālis Krištianu Ronaldu, kuram izdevās realizēt 11 metru soda sitienu. Ronaldu tie bija pirmie vārti šajā sezonā.

• Ronaldu tie bija pirmie vārti karjerā, kas gūti UEFA Eiropas līgas turnīrā. Kopumā UEFA rīkotajos klubu turnīros leģendārais portugālis guvis 144 vārtus. Dažādu klubu rindās Ronaldu karjeras laikā guvis jau 699 vārtus.

• Otrajā puslaikā bumbas kontrole bija teju vienāda, un abas komandas izveidoja maz bīstamus momentus. Spēle noslēdzās ar "United" uzvaru, kas devusi tai pirmos trīs punktus Eiropas līgā šosezon.

"Feyenoord" otro turnīra kārtu iesāka vareni, pirmajās 45 minūtēs četras reizes pārspējot "Sturm Graz" vārtsargu. Pirmajā puslaikā mājinieki, kas pirmajā kārtā ar 2:4 piekāpās "Lazio", realizēja četrus no pieciem sitieniem, kas lidoja mērķī.

• Otrā puslaika sākumā Alireza Jahanbakšs bija tuvu tam, lai atzīmētos ar hat-trick, tomēr irāņa vārti netika ieskaitīti – spēlē iesaistījās VAR, kas fiksēja noteikumu pārkāpumu.

• 63. minūtē uz maiņu nāca Santjago Tomass Gimeness, kurš pēc trim minūtēm atzīmējās ar vārtiem. 21 gadu jaunais spēlētājs guva abus komandas vārtus arī zaudējumā pret "Lazio" pirmajā turnīra kārtā.

• Tie gan nebija pēdējie vārti mačā, jo 78. minūtē Nīderlandes vienība pretinieku vārtu vīru pārspēja arī sesto reizi.

Dānijas "Midtjylland" pirmajā puslaikā šokēja Romas "Lazio", gūstot divus bezatbildes vārtus. Pirmos vārtus guva brazīlietis Paulinju, bet otrie gvinejieša Sori Kaba kontā.

• Arī otro puslaiku mājinieki iesāka vareni, gūstot trešos vārtus un nostādot "Lazio" ļoti nepatīkamā situācijā. Tiesneša piešķirto pendeli realizēja brazīlietis Evanders, kurš komandā spēlē kopš 2018./19. gada sezonas.

• Romas komanda vienus vārtus salīdzinoši ātri atspēlēja. 57. minūtē Sergejs Milinkovičs-Savičs pēc Čīro Imobiles piespēles panāca nedaudz pieklājīgāku rezultātu uz tablo (1:3).

• 67. un 72. minūtē "Lazio" vēlreiz vilka bumbu ārā no saviem vārtiem. Otro reizi mačā tika piešķirts 11 metru soda sitiens. Evanders to nerealizēja, bet pirmais pie bumbas bija Gustavs Īsaksens, kurš panāca 4:1, savukārt 72. minūtē Eriks Sviačenko panāca 5:1. Roma tika nolikta uz ceļiem.

• G grupas mačā savā starpā tikās Pireju "Olympiacos" un Vācijas "Feiburg". Viesi, pirmajā puslaikā guva divus vārtus, bet otrā puslaika sākumā iedzina trešo naglu Grieķijas komandas vārtos, tiekot pie pārliecinošas uzvaras.

• Pārliecinošs panākums arī "Qarabag", kas ar 3:0 pārspēja Francijas "Nantes". Uzvara gan tika nokārtota vien otrajā puslaikā, jo pirmais noslēdzās ar bezvārtu neizšķirti. Laika posmā no 60. līdz 72. minūtei "Qarabag" nokārtoja pirmo uzvaru turnīrā.

UEFA Eiropas līgas 2. kārtas spēles

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Midtjylland – Lazio5:1Feyenoord – Sturm6:0
Sheriff – Man. United0:2Real Sociedad – Omonoia2:1
Olympiacos – Freiburg0:3Qarabag – Nantes3:0
Trabzonspor – Crvena zvezda2:1Monaco – Ferencvaros0:1
Bodo/Glimt – ZurichKijivas Dynamo – AEK
Rennes – FenerbahceBetis – Ludogorets
Roma – HJKSt.Gilloise – Malmo
Braga – Union Berlin

  -1 [+] [-]

, 2022-09-15 22:45, pirms 2 gadiem
jā , Moldovas šerifam iesist, tas jau ir kaut kas

  -1 [+] [-]

, 2022-09-15 23:04, pirms 2 gadiem
..vienreiz var minēt kā Rolands iesitīs savus 700. vārtus

  +1 [+] [-]

, 2022-09-15 23:53, pirms 2 gadiem
Ronaldu is BACK!

     [+] [-]

, 2022-09-15 23:57, pirms 2 gadiem
Cerams šis iedos pārliecību un maisam gaiss ir vaļā.
Par Mu spēli sadusmoja otrais puslaiks, pret tādu pretinieku tomēr gribējās redzēt degsmi iesist vel vairak vārtus un iet priekšu, bet tā vietā pārsvara tikai bumbojas un īpaši neiespringa, kas noveda pie garlaicīga puslaika.
GGMU

  +1 [+] [-]

, 2022-09-15 23:58, pirms 2 gadiem
labi

     [+] [-]

, 2022-09-16 07:55, pirms 2 gadiem
filguds rakstīja: jā , Moldovas šerifam iesist, tas jau ir kaut kas
Esi iesitis ka tik labas sajūtas?