Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

''Sheriff'' uzvar debijā, Holanns turpina bombardēt ''Borussia'' uzvarā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Sheriff'' uzvar debijā, Holanns turpina bombardēt ''Borussia'' uzvarā
Adamā Traorē gūst ''Sheriff'' pirmos vārtus UEFA Čempionu līgā. Foto: Reuters/Scanpix

Savā debijas mačā UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā panākumu izcīnījusi Tiraspoles ''Sheriff'', kas savā laukumā ar 2:0 sakāva Doņeckas ''Shakhtar''. Paralēlajā mačā Dortmundes ''Borussia'' izbraukumā ar 2:1 apspēlēja Stambulas ''Besiktas''. Devītos vārtus iepriekšējo sešu maču laikā guva norvēģu supertalants Ērlings Holanns.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā gana pārsteidzoši iekļuvusī Moldovas vienība Tiraspoles ''Sheriff'' spēli iesāka kā otrais numurs, vairāk darbojoties aizsardzībā, taču regulāri dodoties bīstamos pretuzbrukumos. 18. minūtē šādā uzbrukumā izdevās arī izvirzīties vadībā - pēc brazīļa Krištianu centrējuma bumbu ''Shakhtar'' vārtos raidīja Mali uzbrucējs Adamā Traorē, panākot 1:0.

Ukrainas klubam piederēja nospiedošs pārsvars bumbas kontrolē (72% pret 28%), taču moldāvi lieliski darbojās aizsardzībā. Otrā puslaika ievadā ''Shakhtar'' pārsvars pieauga vēl vairāk, tomēr pārsvaru dubultot izdevās mājiniekiem. 62. minūtē kārtējā ''Sheriff'' pretuzbrukumā piecas minūtes iepriekš uz maiņu nākušais Momo Jasanē, sitot ar galvu, pārspēja Andriju Pjatovu, dubultojot mājinieku pārsvaru - 2:0.

Mača noslēdzošajā pusstundā ''Shakhtar'' futbolistiem nekādi neizdevās uzlauzt Moldovas komandas cietoksni, ''Sheriff'' tiekot pie visai negaidītas uzvaras debijas mačā UEFA Čempionu līgā - 2:0.

Paralēlajā mačā Stambulā vietējā ''Besiktas'' aktīvāk uzsāka maču pret spēcīgo Dortmundes ''Borussia'' un jau sestajā minūtē varēja izvirzīties vadībā, labu iespēju izniekojot bijušajam vācu kluba uzbrucējam Miči Batšuaji. Marko Rozes vadītā komanda palēnām iespēlējās un 20. minūtē izvirzījās vadībā, kad pēc Tomasa Menjē piespēles ar vārtiem izcēlās 18 gadus vecais angļu talants Džūds Belingems - 1:0. Izvirzīšanās vadībā palīdzēja atraisīties dortmundiešu priekšējai līnijai, kas turpmākajās minūtēs tika pie lieliskām izdevībām.

Pirmā puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē pirmo vārtu autors Belingems soda laukumā izrēķinājās ar mājinieku aizsargiem un atrada Ērlingu Holannu, kura precīzais sitiens vārtu tīklā panāca jau 2:0 par labu ''Borussia''.

Otrajā puslaikā spēles iniciatīvu pārņēma turki. ''Besiktas'' komanda divas reizes centās izlūgties 11 metru soda sitienu - 74. minūtē Rašids Gezals krita soda laukumā, Antonio Lahosa svilpei klusējot, bet dažas minūtes vēlāk mājinieki apelēja pie arbitra pēc Manuela Akanži spēles ar roku savā soda laukumā. Tiesnesis pārkāpumu nefiksēja, mačam turpinoties. Kompensācijas laikā labas iespējas gūt trešos vārtus bija Tomasam Menjē un Ansgaram Knaufam, taču vārtos līmenī bija Stambulas kluba vārtsargs Ersins Destanolu, trešos vārtus neielaižot.

''Besiktas'' futbolistiem pašā mača izskaņā izdevās atjaunot intrigu - kompensācijas laika ceturtajā minūtē pēc standartsituācijas pirmais pie bumbas bija spāņu aizsargs Fransisko Montero, kurš ar galvu sita precīzi, samazinot deficītu 1:2. ''Borussia'' futbolisti spēles noslēdzošajās minūtēs pieturēja bumbu un izcīnīja uzvaru 2021./2022. gada UEFA Čempionu līgas C grupas pirmajā mačā, ar 2:1 pieveicot Stambulas ''Besiktas''.

UEFA Čempionu līgas apakšgrupas spēles

GrupaSpēleRezultātsVārtu guvēji
CBesiktas - Borussia1:2 (0:2)Montero 90'+4 - Belingems 20' Holanns 45'+3
DSheriff - Shakhtar2:0 (1:0)Traorē 16' Jansanē 62'
AClub Brugge - PSG
AManchester City - Leipzig
BAtletico - Porto
BLiverpool - Milan
CSporting - Ajax
DInter - Real

  -1 [+] [-]

, 2021-09-15 22:01, pirms 3 gadiem
piedņestras internacionāle pret donbasa brazīļiem- slidena tēma

  +1 [+] [-]

, 2021-09-15 22:07, pirms 3 gadiem
EU, a kur tagd CL rāda Latvijā. Tv3 sports vairāk nav?

  +5 [+] [-]

, 2021-09-15 22:09, pirms 3 gadiem
Sheriff pamatsastāvā neviena moldāva. Rezervē 9 , no tiem 4 moldāvi. Uzmaiņu izgāja 4, bet neviens moldāvs. Rezultātā spēlē Sheriff sastāvā varēja iesaistīties 20 spēlētāji no kuriem 16 leģionāri un 4 moldāvi. Spēlēja 15 leģionāri un 0 moldāvi. Shahtar daudz vairāk bija padomājis par savējo laišanu laukumā. Pamatsastāvā 8 brazīļi un 2 ukraiņi. Uz maiņu izgāja vēl 2 ukraiņi un 1 brazīlis.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-15 22:14, pirms 3 gadiem
FinnHarp rakstīja: EU, a kur tagd CL rāda Latvijā. Tv3 sports vairāk nav?
Viaplay. Laikam ari ir TET sitais Viaplay par 9.99 EUR menesi. Bet tas OTT. Tur nakamgad bus un APL, gan izlases speles, TV3 sporta bus tikai baskets un Dinamo R

  +5 [+] [-]

, 2021-09-15 22:16, pirms 3 gadiem
Koroče pzdc. Home3 varu mest podā. Maitas...

     [+] [-]

, 2021-09-15 22:22, pirms 3 gadiem
FinnHarp rakstīja: Koroče pzdc. Home3 varu mest podā. Maitas...
Nu ja
Kads Android box par 50 EUR rulle un operators par 1 EUR. Viss sports ekrana no viena TV provaidera nevis skrien pa visiem Home, TET, Viaplay... Diemzel ta ir

  +2 [+] [-]

, 2021-09-15 23:37, pirms 3 gadiem
Jocīgs tas autors. Ukrainas klubam piederēja nospiedošs pārsvars bumbas kontrolē (72% pret 28%), taču moldāvi lieliski darbojās aizsardzībā. Cik un kādi moldāvi????

     [+] [-]

, 2021-09-16 09:03, pirms 3 gadiem
kAS ZINA, ja RIIGA BUUTU iekluvis Konfederaciju kausa grupu turniiraa, buutu paveikusi lidzigu varondarbu, ka moldavi