Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Mesi, Ronaldu un van Deiks: kandidāti uz UEFA sezonas labākā futbolista titulu

Rolands Eliņš

Mesi, Ronaldu un van Deiks: kandidāti uz UEFA sezonas labākā futbolista titulu
Virdžils van Deiks
Foto: Simon Bellis/Sportimage via PA Images

UEFA nosaukusi kandidātus uz sezonas labākā spēlētāja titulu – jau ilgstoši pie pasaules labāko futbolistu elites pieskaitītos Krištianu Ronaldu un Lionelu Mesi, kā arī Nīderlandes aizsargu Virdžilu van Deiku. Savukārt sieviešu futbolā uz labākās spēlētājas titulu pretendē trīs viena kluba spēlētājas.

Balsojumā par UEFA sezonas labākā futbolista titulu piedalījās 80 klubu treneri no komandām, kas šosezon spēlēja Čempionu līgas un Eiropas līgas pamatturnīros, kā arī 55 žurnālisti, pa vienam no katras UEFA dalībvalsts. Viņi tika aicināti izvērtēt Eiropā spēlējošo futbolistu sniegumu (neatkarīgi no tautības) 2018./19. gada sezonā, turklāt jāuzsver, ka vērtēts tika gan klubā, gan izlasē paveiktais.

UEFA šodien paziņojusi balsojuma rezultātus un trīs šīs nominācijas finālistus. Tie ir Krištianu Ronaldu, UEFA Nāciju līgas uzvarētājs Portugāles izlases sastāvā un A Sērijas čempions, Lionels Mesi, labākais vārtu guvējs Čempionu līgā un Spānijas čempions, turklāt arī „La Liga” rezultatīvākais spēlētājs, un Virdžils van Deiks, Čempionu līgas fināla vērtīgākais spēlētājs, kurš ar Nīderlandi spēlēja arī Nāciju līgas finālčetriniekā.

UEFA sezonas labākā futbolista balva pašreizējā formātā pastāv kopš 2010. gada, un van Deiks kļuvis par pirmo aizsargu, kurš iekļuvis labāko trijniekā. Līdz šim augstākā aizsarga ieņemtā vieta bija Filipa Lāma piektā vieta 2014. gadā.

Iepriekšējā sezonā šo balvu ieguva Luka Modričs, kurš šoreiz nav pat labāko desmitniekā, kamēr Ronaldu pirms gada bija otrais, bet Mesi – tikai piektais. Interesanti izcelt, ka no pagājušās sezonas labāko desmitnieka šogad UEFA nosauktajā sarakstā ir tikai četri spēlētāji – Ronaldu, Mesi, Mohameds Salāhs un Edens Azārs.

Tieši aiz labāko trijnieka palikuši trīs citi „Liverpool” spēlētāji – Alisons Bekers, Sadio Manē un Mohameds Salāhs, bet tāpat jāizceļ divu „Ajax” nu jau bijušo spēlētāju atrašanās labāko desmitniekā, proti, astoto vietu dala Matjiss de Lihts un Frenkijs de Jongs, kuri jau pārcēlušies uz „Juventus” un ‘Barcelona”.

Nosauktas arī trīs finālistes uz UEFA labākās futbolistes titulu – tās ir „Lyon” spēlētājas Lusija Bronza (Anglija), Ada Hegerberga (Norvēģija) un Amandina Henrī (Francija). No viņām šo balvu līdz šim ieguvusi tikai Hegerberga (2016. gadā

UEFA sezonas labākais futbolists, punkti

V.FutbolistsKlubsPunkti
?Lionels MesiBarcelona?
?Krištianu RonalduJuventus?
?Virdžils van DeiksLiverpool?
4.Alisons BekersLiverpool57
5.Sadio ManēLiverpool51
6.Mohameds SalāhsLiverpool49
7.Edens AzārsChelsea38
8.Matjiss de LigtsAjax27
8.Frenkijs de JongsAjax27
10.Rahīms StērlingsCity12

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

  +2 [+] [-]

, 2019-08-15 18:25, pirms 5 gadiem
Virdžilam jādod , šaubu nav .

  +1 [+] [-]

, 2019-08-15 18:30, pirms 5 gadiem
VVD ar lielu atrāvienu

  -1 [+] [-]

, 2019-08-15 19:37, pirms 5 gadiem
Ja Juve un Barsa no grupām neizlīstu, biksīšu slapinātāji par Mesi un Ronaldu balsotu vienalga. Te bez variantiem VVD. Kādu pienesumu viņš komandai deva un ko komanda izcīnīja...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-15 20:19, pirms 5 gadiem
Piekrītu, Virdžils noteikti pelnījis, traki labs aizsargs.

     [+] [-]

, 2019-08-16 00:32, pirms 5 gadiem
Liepājai jāņem skalps!