Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Inter" un "Zenit" treneri pēc izstāšanās slavē komandas sniegumu

Agris Suveizda

"Inter" un "Zenit" treneri pēc izstāšanās slavē komandas sniegumu
Andrea Stramačoni
Foto: AFP/Scanpix

Milānas "Inter" un Sanktpēterburgas "Zenit" vakar uzvarēja "Tottenham" (4:1) un "Basel" (1:0), taču ar to nepietika, lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā. Par spīti izkrišanai no turnīra, abu klubu galvenie treneri Andrea Stramačoni un Lučāno Spaleti uzslavēja komandu par parādīto raksturu un sniegumu.

"Pirms spēles bija dīvaina atmosfēra un tik daudz kritikas...Vienmēr sniedzam savu atbildi laukumā. Snieguma ziņā spērām platus soļus uz priekšu. Spēlēt 120 minūtes ar neticamu intensitāti ir grūti, un daži spēlētāji maču pabeidza bīstamos apstākļos. Galvenais ir tas, ka "Inter" šodien sniedza savu atbildi, parādīja, ka esam vienoti un ka kritika mūs nesalauzīs," teica "Inter" galvenais treneris Andrea Stramačoni. Milānas kluba treneris preses konferencē arī pajokoja par baumām, ka viņu varētu nomainīt Mirca Lučesku: "Masimo Morati man vakar piezvanīja un teica: "Sveiks, Lučesku?" Atbildēju, ka nē - te joprojām ir tas otrs puisis. Prezidents ir fantastisks."

"Šodien piedzīvojām to, ko "Inter" piedzīvoja Londonā. Kad prāts nestrādā, viss pārvēršas katastrofā. Domāju, ka katru reizi, kad "Inter" guva vārtus, viņi kļuva stiprāki un mums tas bija kā naža dūriens," sacīja "Tottenham" galvenais treneris Andrē Vilašs-Boašs. "Mums tā bija īsta mācība, un mums no tās ir jāmācās, ja vēlamies Eiropā kļūt par lielu komandu. Garets Beils ir svarīgs un izšķirošs spēlētājs, tāpēc, jā - mums viņa pietrūka, tāpat kā "Inter" Londonā pirmajā puslaikā pietrūka Rodrigo Palasio." Tāpat portugāļu treneris teica, ka viņa spēlētāji tika rasistiski apvainoti: "Bija ļoti, ļoti viegli dzirdēt fanu dziesmas, tāpēc esmu pārliecināts, ka UEFA rīkosies. Tam nav saistības ar spēli, bet tas ir kas tāds, no kā vajadzētu izvairīties."

"Futbolā mēdz būt divu veidu spēles - spēles, kurās rezultātu izšķir atsevišķi ņemta epizode, un tie mači, kuros rezultātu izšķir komandas darbības un komandas loģika, kur katrs spēlētājs izpilda liela apjoma darbu. Un trenerim, manuprāt, rezultāts vienmēr jāvērtē pēc otrā varianta," pēcspēles preses konferencē sacīja "Zenit" galvenais treneris Lučāno Spaleti. "Komanda šodien parādīja, ka tā ir komanda. Un ļoti stipra komanda. Neapšaubāmi pēc izstāšanās runāt par panākumiem ir grūti. Taču atkal - visu izšķir epizodes. Spējām ar savām darbībām panākt, lai pretinieks kļūdās, nopelna pendeli, kuru savukārt nerealizējām."

"Bet savā rezultāta vērtējumā man ir jāvadās pēc loģikas viedokļa - pēc tā darba, kuru komanda paveica laukumā. Tā nodemonstrēja lielu raksturu, lielu spēku un radīja tik daudz momentu, kuriem vajadzēja pārvērsties gūtos vārtos - taču tas nenotika. Tas, ka komanda šodien lieliski strādāja, apliecina arī tas, ka spēlējām ļoti smagā laukumā, bet turpinājām radīt izdevības," Spaleti turpināja. Savukārt Londonas "Chelsea" treneris Rafaels Benitess komentēja Fernando Toresu, kurš guva izšķirošos vārtus, taču pēc tam nerealizēja 11m soda sitienu: "Vārti viņam bija svarīgi, bet galvenais bija tas, ka tie bija svarīgi komandai. Zinājām, ka viņš strādā patiešām smagi. Viņš labi trenējās un pirms divām dienām treniņos guva daudz vārtu. Viņš bija viens no trim noteiktajiem pendeļu izpildītājiem, un tas bija labi, ka viņš jutās pārliecināts uzņemties atbildību."

UEFA Eiropas līga, astotdaļfināli

LaiksSpēle1.sp.2.sp.Summa
19:00Rubin - Levante0:02:02:0 (pag.)
19:00Zenit - Basel0:21:01:2
20:00Inter - Tottenham0:34:14:4 (pag.)
22:05Newcastle - Anzhi0:01:01:0
22:05Fenerbahce - Plzen1:01:12:1
22:05Lazio - Stuttgart2:03:15:1
22:05Chelsea - Steaua0:13:13:2
22:05Bordeaux - Benfica0:12:32:4

Izmantotie resursi:
Football Italia - Serie A news, fixtures,...
Официальный сайт ФК «Зенит»
Chelsea FC | Official Site for News, Tickets,...

     [+] [-]

, 2013-03-15 09:11, pirms 12 gadiem
Ja, bet inter parādīja neticamu sniegumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja