Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Laizāns: "Nezinu, par ko man piešķīra otro brīdinājumu"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Laizāns: "Nezinu, par ko man piešķīra otro brīdinājumu"
Jurim Laizānam diskvalifikācijas dēļ atbildes mačs Krakovā būs jāizlaiž (Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64)

Pēc aizvadītās UEFA Čempionu līgas 2. kvalifikācijas kārtas pirmās spēles Rīgā pret Polijas čempionvienību Krakovas "Wisla" (0:1) domās sarunā ar Sportacentrs.com dalījās Rīgas "Skonto" vārtsargs Germans Māliņš, aizsargs Juris Laizāns un uzbrucējs Valērijs Šabala.

Māliņš: "Paldies arī mūsu līdzjutējiem!"

"Dažiem čaļiem nav tāda līmeņa pieredzes, iespējams, kāds no viņiem baidījās, tāpēc pirmajā puslaikā klājās ļoti smagi. Tad nomierinājāmies, radījām momentus, taču - ja reiz pretinieki vinnēja, tad jau laikam pelnīti," rezumēja rīdzinieku vārtsargs Germans Māliņš. "Tas, ka "Wisla" otrajā mača daļā samazināja apgriezienus, deva mums iespēju, ko neizmantojām."

Komentējot vienīgos ielaistos vārtus, kuri krita pēc rīdzinieku aizsarga Renāra Rodes neveiksmīgā izklupiena vārtu priekšā, Māliņš nespēja precīzi atbildēt, vai konkrētajā epizodē bija iespējams tos nosargāt neskartus: "Jāskatās video... Šķiet, ka aiz Renāra vispirms bija kāds no mūsējiem. Abi ar viņu gribējām bumbu pārtvert. Grūti tagad precīzi komentēt."

"Aizsardzība darbojās labi, man nebija daudz jāiejaucas spēlē. Zinājām, ka "Wisla" ir laba komanda ar dažiem līderiem, pret kuriem jādarbojas uzmanīgi. Skatījāmies daudz video, kā viņi uzbrūk un aizsargājas, zinājām arī, ka būs iespējas pretuzbrukumos. Neizdevās gan viss iecerētais," atzina vārtsargs. "Procentuāli nevērtēšu, kādas ir mūsu izredzes tikt tālāk, taču tādas ir vienmēr. Ja viss sakritīs, tad kaut ko iesitīsim, paveiksies... Tas ir futbols, bumba ir apaļa, laukums - zaļš! Kategoriski nedrīkstam sākt spēlēt atklāto futbolu, jo "Wisla" ir meistarīgāka par mums. Aizsargāsimies un gaidīsim savas iespējas."

Visbeidzot, raksturojot atmosfēru "Skonto" stadionā, Māliņš uzteica abu komandu līdzjutējus: "Poļu fani brīžiem traucēja, jo vajadzēja kaut ko pakliegt, taču neviens to nedzirdēja. Būs interesanti redzēt, kā būs Polijā, ja jau šeit varēja justies kā viesos... Taču vienalga vēlos pateikties mūsu faniem, es dzirdēju viņu atbalstu. Bija jūtams, ka viņi atnākuši un atbalstīja mūs, par ko viņiem visiem gribu pateikties!"

Laizāns: "Tiesnesis meklēja iespēju piešķirt kartīti"

"Nezinu, par ko man tika piešķirts otrais brīdinājums. Stāvēju ar muguru pret otru spēlētāju," pēc spēles neizpratnē par tiesneša lēmumu otrajā puslaikā bija "Skonto" futbolists Juris Laizāns. Viņš darbojās labās malas aizsarga postenī, lai gan šosezon darbojies arī centrālā pussarga lomā. "Noraidījums man bija šoks, taču tajā pašā laikā skaidrs, ka tiesnesis meklēja kādu situāciju, lai piešķirtu kartīti. Varbūt var teikt, ka tiesnesis vairāk respektēja pretiniekus. Žēl, ka man tā sanāca, bet - neko darīt..."

Komentējot spēles gaitu, Laizāns atzina, ka pirmās 45 minūtes "Skonto" izpildījumā bija pavājas: "Paši redzējāt, ka pirmajā puslaikā nevarējām pāriet pāri centram. Otrajā spēlējām daudz drošāk, ļoti labi mūs papildināja maiņas, un parādījās kaut kāda spēle - piespēles, kombinācijas, sākām uzbrukt. No aizsardzības jāspēlē arī nākamajā mačā, jo šodien pretiniekiem daudz iespēju nebija. Izredzes joprojām ir 50 pret 50."

Šabala: "Atbildes mačā jāspēlē tāpat kā šodien"

Tikai 16 gadus vecais uzbrucējs Valērijs Šabala šovakar izgāja "Skonto" pamatsastāvā un kopā ar Artūru Karašausku veidoja uzbrucēju duetu. "Pirmajā puslaikā bija ļoti grūti. Nezinu - varbūt mazliet nobijāmies. Otrajā mača daļā jau rādījām savu spēli. Manuprāt, tad bijām labāki par pretiniekiem. 0:1 nav slikts rezultāts, jo mums vēl ir iespējas tikt tālāk. Tāds arī bija mūsu uzdevums - lai atbildes mačā būtu izredzes," pēc mača rezumēja spēles jaunākais dalībnieks. "Uztraukums man bija, taču tas pazuda, līdzko atskanēja pirmā svilpe. Tādā atmosfērā gan vēl nebiju spēlējis, taču zinu, ka Polijā ir ļoti liels stadions, būs vēl vairāk fanu."

Šabala arī atzina, ka taktiskajā zīmējumā neko nebūtu jāmaina, lai divu spēļu summā cerētu uz pozitīvu iznākumu: "Jāspēlē no aizsardzības un jāgaida savas iespējas. Arī šovakar varējām gūt vārtus, taču neizmantojām izdevības. Laizāna prombūtne gan mums būs liels zaudējums."

 +27 [+] [-]

, 2011-07-14 01:25, pirms 13 gadiem
Sitiens ar elkoni pretiniekam (nezinu cik apzināts), mutes palaišana pēc katras spēles epizodes - vai ar to nepietiek, Juri?

Vienreiz taču jāsaprot, ka jābeidz spēlēšana...

 +29 [+] [-]

, 2011-07-14 01:26, pirms 13 gadiem
Nezinu kāpēc viņam to otru neiedeva ātrāk.

 +20 [+] [-]

, 2011-07-14 01:27, pirms 13 gadiem
slaviks no naša raša teiktu:"da potomu 4to ti loshara".un es tam piekrītu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-14 01:28, pirms 13 gadiem
es gan zinu... jā, biji ar muguru, bet rokas kustība jau bija izteikta uz pretinieku ar elkoni....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-14 01:50, pirms 13 gadiem
keisx_89 rakstīja: Sitiens ar elkoni pretiniekam (nezinu cik apzināts), mutes palaišana pēc katras spēles epizodes - vai ar to nepietiek, Juri?

Vienreiz taču jāsaprot, ka jābeidz spēlēšana...
piedod,bet tādas epizodes ir ik pēc 10min,nevajadzēja runāt,tad nebūtu problēmu
ja noteikumus traktētu kā tu,tad jebkurā spēlē pāris aizsargu kas aizsargā bumbu no iziešanas ārpus laukuma,saņemtu sarkano

  +4 [+] [-]

, 2011-07-14 01:51, pirms 13 gadiem
pirms spēles saderēju ar čomu, ka Laizāns dabūs sarkano! valmiermuižas kaste manējā! jau kurā reize, kad Laizāns svarīgā mačā dabū sarkano. vajadzēja laikam toķikā ar uzlikt

  +4 [+] [-]

, 2011-07-14 01:57, pirms 13 gadiem
Pirms dari ko, padomā ar galvu un direiz...

  +5 [+] [-]

, 2011-07-14 02:20, pirms 13 gadiem
stulbs vai izliekās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2011-07-14 07:31, pirms 13 gadiem
Tiesnesis no Izraēlas tavu "čto bļjad"droši vien ļoti labi saprata.Par to vien tev sarkanā pienācās Jura.Tā tu vari lamāties Latvijas virslīgā,kur ar to "esot uzsākta cīņa ,LFF sapratnē",plus atklāts grūdiens mugurā ar elkoni.Pieraduši vietējās zvaigznes virslīgā gan spēlēt rupji,gan lamāties kā zābaki un viss iet no rokas dažiem,tiesa ne visiem

  -4 [+] [-]

, 2011-07-14 07:32, pirms 13 gadiem
Laizāns bija viens no labākajiem, žēl, ka viņš nebūs uz nākamo spēli!
Tas Šabala vnk koks ir, vsp nekādas tehnikas nav!

  -2 [+] [-]

, 2011-07-14 07:35, pirms 13 gadiem
machumbi rakstīja: Tak tavs laiks sen beidzies, pensiks
Nemīz, ganjau drīz pievienosies tavam pensiku klubiņam!

  +2 [+] [-]

, 2011-07-14 08:02, pirms 13 gadiem
Man izskatījās ka Juris bija atnācis uz slāvu lamuvārdu konkursu nevis futbolu spēlēt!

  +6 [+] [-]

, 2011-07-14 09:08, pirms 13 gadiem
alguns rakstīja: Tiesnesis no Izraēlas tavu "čto bļjad"droši vien ļoti labi saprata.Par to vien tev sarkanā pienācās Jura.Tā tu vari lamāties Latvijas virslīgā,kur ar to "esot uzsākta cīņa ,LFF sapratnē",plus atklāts grūdiens mugurā ar elkoni.Pieraduši vietējās zvaigznes virslīgā gan spēlēt rupji,gan lamāties kā zābaki un viss iet no rokas dažiem,tiesa ne visiem
Pilnigi piekritu.Laizanam ir jaiet pie arsta.Vins katra spele pretinieku noslauc ar hokeja speka panemieniem,tad plata rokas un jauta tiesnesim =Cto bl-dj?=.Un vel pec speles intervija ari ir neizpratne par ko vinu noraidija.Vinam ta hroniska serga ir jau sen,kura trauce vinam visu futbola karjera.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-14 09:12, pirms 13 gadiem
alguns rakstīja: Tiesnesis no Izraēlas tavu "čto bļjad"droši vien ļoti labi saprata.Par to vien tev sarkanā pienācās Jura.Tā tu vari lamāties Latvijas virslīgā,kur ar to "esot uzsākta cīņa ,LFF sapratnē",plus atklāts grūdiens mugurā ar elkoni.Pieraduši vietējās zvaigznes virslīgā gan spēlēt rupji,gan lamāties kā zābaki un viss iet no rokas dažiem,tiesa ne visiem
100 punkti pareizi pateikts. Izlasi, Jurij, un mēģini saprast. Skaidrs, ka tavā vecumā ir grūti arī 90 minūtes tipināt pa laukumu.

  +4 [+] [-]

, 2011-07-14 09:36, pirms 13 gadiem
kanvit rakstīja: Pilnigi piekritu.Laizanam ir jaiet pie arsta.Vins katra spele pretinieku noslauc ar hokeja speka panemieniem,tad plata rokas un jauta tiesnesim =Cto bl-dj?=.Un vel pec speles intervija ari ir neizpratne par ko vinu noraidija.Vinam ta hroniska serga ir jau sen,kura trauce vinam visu futbola karjera.
Jā...žēl, ka LV "nobālēja" normālas kategorijas spēlētājs...atceros kā viņš šķiet Polijā ielika golu no tālienes. Vienubrīdi viņš kā jaunais labi darbojās pusarga pozīcijā, bet tad šķiet čalis saslima ar zvaigznes sindromu. Liels paldies arī Staričam, kurš marinē savus mīluļus, jo bez lielas konkurences un neaizvietojamības sajūtas Laizāna kgs sadomājās no sevis baigo stāru.

Viss kas no Laizāna ir palicis pāri ir uzvārds, kurš tā arī pa īstam neuzplaiksnīja. Viss ko pēdējos gadus esmu redzējis ir debīli ataudzēti mati, lamāšanās, savu kļūdu neatzīšana un pats galvenais necīnīšanās. Atceros vienu spēli kur viņš absolūti necentās atbrīvoties un kautko izveidot, bet tikai plātīja rokas pēc kārtējās neprecīzi atdotās piespēles....Tā aiziet mūsu zvaigznes!

  +2 [+] [-]

, 2011-07-14 09:57, pirms 13 gadiem
Žurka rakstīja: Laizāns bija viens no labākajiem, žēl, ka viņš nebūs uz nākamo spēli!
Tas Šabala vnk koks ir, vsp nekādas tehnikas nav!
Šabalam ir tikai 16, viņš pirmo reizi spēlē pret tādu pretinieku. Man gan patika kā viņš nepiekā pās nevienā epizodē, bieži divcīņās pārkāpa noteikumus, bet tas viss no liekā cīņasspara. Bet ja runā par tehniku, tad vienīgais futbolists kurš mums varētu kādu apvest ir Verpakovskis, takā mums tehnikas trūkums ir globāla problēma. Tas pats Rudņevs, neesmu redzējis, ka viņš kādreiz kādu apvestu ar fintiem, bet tas viņam neliedz spēlēt rezultatīvi

  -4 [+] [-]

, 2011-07-14 10:27, pirms 13 gadiem
Drīzāk Laizāns meklēja iespēju pamest laukumu.

  -2 [+] [-]

, 2011-07-14 10:29, pirms 13 gadiem
bik ne pa tēmu.. Juris vai Jurijs?

  +3 [+] [-]

, 2011-07-14 10:48, pirms 13 gadiem
Ne jau tas sitiens ar elkoni bija tik nopietns, bet gan regulāra mutes palaišana pie katra sīkuma un tā gandrīz katrā spēlē Laizāns diskutē ar tiesnešiem.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-14 11:10, pirms 13 gadiem
Laizāna laiks ir beidzies, ātruma nav , tehnika klibo, pa visu spēli 3 - 5 normālas piespēles. Ja pats pārkāpj noteikums - izbrīns '' tur nekā nebija'', ja pretinieks - visi krievu lamu vārdi tiek lietoti.

  +3 [+] [-]

, 2011-07-14 11:44, pirms 13 gadiem
JURI tu tak nevienu bumbu nevareji atnjemt nenoplaujot pretinieku,jabriinas kaa tevi jau atraak nenoraidija!!! un tas pats Latvijas izlasee,visus tik nokajaam liec nost un piespeeles ar vairs sen normaalas nedali!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-07-14 12:15, pirms 13 gadiem
Jurij, hvatit otbivatj nomer na poļe ! Ej pensijā ! Pahars speciāli ielika Laizānu spēlēt pa malu, jo centrā viņš savārītu tādus sū*us, ka maz neliktos !

  +1 [+] [-]

, 2011-07-14 13:11, pirms 13 gadiem
Pieredzējušākajām komandas spēlētājam par tādu figņu vajadzē atvainoties komandai un līdzjutējiem, nevis vēl pēc mača muļķības runāt. tiešām realitātes sajūta pazudusi?? nožēlojami

     [+] [-]

, 2011-07-14 13:23, pirms 13 gadiem
onkols rakstīja: Pieredzējušākajām komandas spēlētājam par tādu figņu vajadzē atvainoties komandai un līdzjutējiem, nevis vēl pēc mača muļķības runāt. tiešām realitātes sajūta pazudusi?? nožēlojami
2008.gadā arī bija līdzīgi: Štolcers ar savu noraidījumu pievīla ''Olimpu''.

  -2 [+] [-]

, 2011-07-14 13:40, pirms 13 gadiem
iespējams par pārkāpumu

     [+] [-]

, 2011-07-14 14:09, pirms 13 gadiem
Minūtes desmit pirms tam vienā dzeltenās kartītes cienīgā epizodē tiesnesis Laizānu pažēloja, apzinādamies, ka tā būtu arī sarkanā. Tā kā pārmetumi tiesnesim galīgi nevietā.
Savukārt Laizānam par spēli arī nebūtu ko pārmest, savas aizsarga funkcijas viņš veica gluži labi un nav vēl jāsūta pensijā-- taču pēc pirmās kartītes pilnīgi ar to nerēķinājās, turpināja spēlēt visai "netīri", un patiešām skatoties radās nojauta, ka otrā kartīte nav aiz kalniem (protams, varbūt Laizāns mācījās no inesenās Virslīgas spēles ar Olimpu, kurā Laizāna kolēģis Smārts par vēl atklātāku tīšu iebraucienu pretspēlētājam sejā palika pilnīgi nesodīts).
16-gadīgais Šabala, protams, vēl nevar gluži kā līdzīgs sacensties ar vidēja Eiropas līmeņa aizsargiem, taču, cerams, šī spēle būs pakāpiens viņa izaugsmē.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-14 15:44, pirms 13 gadiem
1 rakstīja: 2008.gadā arī bija līdzīgi: Štolcers ar savu noraidījumu pievīla ''Olimpu''.
o jā, laukuma centrā kaut ko sāka pierādīt

  -1 [+] [-]

, 2011-07-14 16:47, pirms 13 gadiem
Laizāns nezina, bet es, un ne tikai, redzēju!

     [+] [-]

, 2011-07-15 12:41, pirms 13 gadiem
Bija tur otrais brīdinājums. Viss adekvāti. Tiešs sitiens ar elkoni.