Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Šteinbors pēc maiņas stājas vārtos, RFS minimāli uzvar Skopjes svelmē

Emils Ozerinskis

Šteinbors pēc maiņas stājas vārtos, RFS minimāli uzvar Skopjes svelmē
Jovans Popzlatanovs izklupienā pret Petru Marešu. Foto: Sanita Ieva Sparāne

UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē Ziemeļmaķedonijas galvaspilsētā Skopjē RFS ar 1:0 guva pārsvaru pār "Makedonija", vienīgos vārtus spēlē gūstot Andrejam Iličam.

Komandas laukumā devās ar RFS fanu grupas "Riverside Lions" līdera Ginta Jankovska solo dziedājumā izpildīto "Jauns Mēness" dziesmu "Kad mēness jūrā krīt". Viena RFS līdzjutēja balss radīja vienīgo atmosfēru tribīnēs, jo ziemeļmaķedonieši savas komandas atbalstīšanai nebija iekarsuši.

Jau cīņas otrajā minūtē cieta RFS vārtu vīrs Jevgenijs Nerugals, kuram sarāva kāju pie bumbas izsitiena un viņam palīgā devās rīdzinieku medpersonāla pārstāvji. Nerugals gan spēli sākotnēji turpināja, taču komandas vārtu glābšanā vārtsargam iesaistīties nevajadzēja.

39 grādus lielajā svelmē jau 18. minūtē tika ņemta dzeršanas pauzes, kuras laikā Nerugals novilka cimdus un viņa vietā, pārņemot arī kapteiņa aproci no Žigas Lipuščeka, nāca Pāvels Šteinbors. Kopš martā izlases nometnē notikušā incidenta Šteinbors RFS vārtos Virslīgas turnīrā aizvadīja vien divas ar pusi spēles.

29. spēles minūtē lielisku bumbas kontroli nodemonstrēja Ismaels Diomandē, kurš saglabāja bumbu par par spīti kontaktam ar pretspēlētāju un sekmīgi to pieturēja. Pretī nostājoties pamatīgam aizsardzības vilnim, kotdivuārietis adresēja bumbu RFS vienības labākajam snaiperim Andejam iličam, taču viņš spēles galveno priekšmetu pazaudēja.

Pēc aizvadītas pusstundas Emersons divreiz īsā laikā pārtvēra pretinieku peispēles, otrajai zādzībai novedot pie vārtu guvuma. Pēc rikošeta pie bumbas aiz "Makedonija" aizsargu līnijas nonāca Sedriks Kuadio, kurš adresēja bumbu vārtu priekšā nonākušajam Iličam. Serbs no izcilas situācijas savu iespēju neizsēja un 34. minūtē iededza rezultātu 1:0 par labu Pārdaugavas vienībai.

Neilgi pirms pirmā puslaika beigām Iličs ar galvu raidīja bumbu pa vārtu pārliktni. Tikmēr Šteinboram darbs spēles pirmajā pusē tā arī neatradās. Savukārt uz kafijas tasi savulaik RFS rindās ienākušais Jovans Popzlatanovs agresīvā manierē nopļāva Petru Marešu, kura pievienošanās RFS sastāvam 2020. gadā principā izslēdza Popzlatanova cerības uz spēles laiku Pārdaugavas komandas rindās.

Otrajā spēles daļā "Makedonija" jau tendenciozāk devās uz vārtiem, tiekot pie dažām standartu situācijām, kas zināmas briesmas pie Šteinbora cietokšņa radīja. Patiešām laba vārtu gūšanas iespēja mājiniekiem radās pirmā puslaika vidū, kad Samirs Fazli aizsita bumbu garām tukšajām tālajam vārtu stūrim.

Ik pa brīdim Iličs centās uzņemt ātrumu, lai aizlauztos līdz pretinieku soda laukumam, tomēr serba centienus "Makedonija" aizsardzības līnija nobremzēja, neļaujot RFS bombardierim otro reizi pārliecināties par Hristijana Stevkovska modrību.

Kompensācijas laika trešajā minūtē nedaudz pietrūka, lai Viktora Moroza trenētā komanda panāktu dubultu vadību. Sedriks Kuadio no kreisās pretinieku soda laukuma puses trieca bumbu pa ziemeļmaķedoniešu vārtu pārliktni. Pretējā virzienā arī bija bīstama situācija, bet sekmīgs RFS spēlētāja izklupiens ļāva nepārbaudīt Šteinbora gatavību glābt savu komandu.

RFS vienībai bija liels pozicionālais pārsvars, tomēr vārtu gūšanas iespēju nebija tik daudz cik varētu vēlēties. Rezultāts 1:0 izbraukumā gan ir labs pamats pirmās kārtas pārvarēšanai.

UEFA Konferences līgas kvalifikācijas 1. kārta, Skopje

"Makedonija" - RFS 0:1 (0:1)
Vārti: Iličs 34'
Brīdinājumi: Miševskis - Prenga
Makedonija: Stevkovskis - Aleksovskis (Pecovs 66'), Iļevskis, Maševskis, Popzlatanovs - Samake (Sekovskis 83'), Stojkovskis, Stojkovs - Fazli (Kalids 83'), Skenderi (Kračanakovs 60'), Jago.
RFS: Nerugals (Šteinbors 19') - Marešs (Zelenkovs 73'), Lipuščeks, Prenga, Savaļnieks - Paničs, Kuadio, Marhijevs - Emersons (Ikaunieks 73'), Iličs, Diomandē.
Galvenais tiesnesis: Mikels Rīders (Dānija)

Atbildes spēle norisināsies 20. jūlijā pulksten 18:30 Slokas stadionā.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefaeuropaconf...

  -4 [+] [-]

, 2023-07-13 21:36, pirms 10 mēnešiem
Jà stadions nabadzīgs plus vel tàds karstums un viens vienīgs RFS līdzjutèjs kas błàva visu spéli. Atgrieza mani realitàtè😂 Bet cerams ka RFS līmenis un Latvijas izlases līmenis augs. Žèl ka atbildes spèle nebūs Skonto stadionà

  +3 [+] [-]

, 2023-07-13 22:21, pirms 10 mēnešiem
RFS pelnīta uzvara! Varbūt tikai man izskatījās, ka tad kad RFS uzņem uzbrukuma tempu un sāk iespiest pretinieku savā laukuma pusē - tā maķedoniešiem paveicas, ka tiesnesis piešķir ūdens pauzi ik pēc 15 min., kas ļauj sakārot maķedoniešiem savu aizsardzību un RFS viss jāsāk no sākuma. Nevainoju tiesnesi, bet vienkārši tāda muļķīga sakritība.
Stadions ir sētas futbola līmenī - es tikai nesaprotu kāpēc spēlēs Slokas stadionā, ja LNK sporta parks izskatās daudz solīdāks par šo maķedoniešu pagalmu ar futbola laukumu pa vidu?

  -2 [+] [-]

, 2023-07-13 22:22, pirms 10 mēnešiem
Šteinbors malacis, izgulējis reibumu.

Tiešām bija tikai viens (vai daži) RFS līdzjutējs? Ja tā, tas tomēr daudz liecina par futbola popularitāti.

  -2 [+] [-]

, 2023-07-13 22:47, pirms 10 mēnešiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Šteinbors malacis, izgulējis reibumu.

Tiešām bija tikai viens (vai daži) RFS līdzjutējs? Ja tā, tas tomēr daudz liecina par futbola popularitāti.
Ko var gribēt ja,pat par IZLASES spēlēm jāmaksā ,lai noskatītos Viaplay! Kapēc tad hokeju rāda pa TV un ir tik liels atbalsts, līmenis ir viens, bet otrs jābūt atbalstam un nezinu kā pateikt ,bet plašumam kur vērsties! Žēl ka tā notiek ,jo FUTBOLS ir ja ne TOP 1 tad TOP 2 TOP 3 populārākais sports pasaulē! Latvijā? NĒ!

  +2 [+] [-]

, 2023-07-13 23:44, pirms 10 mēnešiem
Sporta Eksperts#1 rakstīja: Ko var gribēt ja,pat par IZLASES spēlēm jāmaksā ,lai noskatītos Viaplay! Kapēc tad hokeju rāda pa TV un ir tik liels atbalsts, līmenis ir viens, bet otrs jābūt atbalstam un nezinu kā pateikt ,bet plašumam kur vērsties! Žēl ka tā notiek ,jo FUTBOLS ir ja ne TOP 1 tad TOP 2 TOP 3 populārākais sports pasaulē! Latvijā? NĒ!
Futbola fani futbolam seko līdz visu cauru gadu - izlase , Virslīga ,ārzemju klubu futbols.
Tevis pieminētā hokeja bezmaksas translācija ir 2 nedēļas ilga un tik pat ilgi cik visa līdzi jušana hokejā.
Ārpus pasaules čempja tie tūkstoši hokeja līdzjutēju pat nezin kurā klubā katrs izlases džeks spēlē ,protams ,ar izņēmumiem ,bet lielā bilde ir šāda. Nevajag salīdzināt ilgtermiņa fanošanu un sekošanu līdz ar 2 nedēļu sapulcēšanos lielā vairumā.
Futbols arī Latvijā ir nr 1 sporta veids, tāpat kā visā plašajā pasaulē, jo ap to kņada iet visu gadu ,lielāka vai ne tik lielā mērā ,bet visu gadu un gadu no gada.
P.S es biju ekstāzē par mūsu hokejistu sniegumu šā gada pasaules čempī .

     [+] [-]

, 2023-07-14 08:18, pirms 10 mēnešiem
Sporta Eksperts#1 rakstīja: Ko var gribēt ja,pat par IZLASES spēlēm jāmaksā ,lai noskatītos Viaplay! Kapēc tad hokeju rāda pa TV un ir tik liels atbalsts, līmenis ir viens, bet otrs jābūt atbalstam un nezinu kā pateikt ,bet plašumam kur vērsties! Žēl ka tā notiek ,jo FUTBOLS ir ja ne TOP 1 tad TOP 2 TOP 3 populārākais sports pasaulē! Latvijā? NĒ!
TV naudinu skaitit prot. Latvijā futbolam ir tik daudz fanu ,ka var sasedināt Daugavas sporta nama tribīnēs. Hokejā var piepildīt Tamperes arēnu. Un limeņa starpiba arī ir tā kā neliela - vai tu spelē ar ASV izlasi,vai rezerves Makedonijas klubu skolas stadionā

     [+] [-]

, 2023-07-14 09:40, pirms 10 mēnešiem
j888 rakstīja: TV naudinu skaitit prot. Latvijā futbolam ir tik daudz fanu ,ka var sasedināt Daugavas sporta nama tribīnēs. Hokejā var piepildīt Tamperes arēnu. Un limeņa starpiba arī ir tā kā neliela - vai tu spelē ar ASV izlasi,vai rezerves Makedonijas klubu skolas stadionā
Nejauc lūdzu divas lietas - izlasi ar klubiem! Un nejauc to, ka hokeja izlase spēlē PČ, bet futbola izlase spēlē tikai kvalifikācijas spēles. Uz basketbola kvalifikācijas spēlēm PK manuprāt Arēna Rīga bija uz vairākām spēlēm pilnībā izpārdota un bija vairāk skatītāju nekā uz PČ hokeja spēlēm ar LV izlases piedalīšanos (protams, ka jāsaka godīgi, tas tāpēc, ka uz basketbola spēlēm arēnā ietilpība ir lielāka). Ja skatamies uz klubu spēļu apmeklētību, tad futbols izgriež hokejam un basketbolam pogas!!!

     [+] [-]

, 2023-07-14 10:15, pirms 10 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Nejauc lūdzu divas lietas - izlasi ar klubiem! Un nejauc to, ka hokeja izlase spēlē PČ, bet futbola izlase spēlē tikai kvalifikācijas spēles. Uz basketbola kvalifikācijas spēlēm PK manuprāt Arēna Rīga bija uz vairākām spēlēm pilnībā izpārdota un bija vairāk skatītāju nekā uz PČ hokeja spēlēm ar LV izlases piedalīšanos (protams, ka jāsaka godīgi, tas tāpēc, ka uz basketbola spēlēm arēnā ietilpība ir lielāka). Ja skatamies uz klubu spēļu apmeklētību, tad futbols izgriež hokejam un basketbolam pogas!!!
Vai tad neesi ievērojis, ka klubeļu sacensības jebkurā sportā Latvijā vienmēr ir bijušas mazāk populāras par izlases turnīriem? Izņēmums varētu būt Rīgas Dinamo pirmajos 5 gados pēc atjaunošanas
Kas attiecas uz pērtiķbola kvalifikāciju, tad arēna bija pilna nevis tāpēc, ka vietu vairāk, bet gan tāpēc, ka biļetes bija krietni lētākas nekā uz Hokeju, plus vēl tanī laikā nekas aktuāls ārpus pērtiķbola vispār nenotika
Diezin vai arēna būtu kaut uz trešdaļu piepildīta, ja par biļetēm būtu jāmaksā, kā par Hoķi

     [+] [-]

, 2023-07-14 10:26, pirms 10 mēnešiem
Ingus1992 rakstīja: Futbola fani futbolam seko līdz visu cauru gadu - izlase , Virslīga ,ārzemju klubu futbols.
Tevis pieminētā hokeja bezmaksas translācija ir 2 nedēļas ilga un tik pat ilgi cik visa līdzi jušana hokejā.
Ārpus pasaules čempja tie tūkstoši hokeja līdzjutēju pat nezin kurā klubā katrs izlases džeks spēlē ,protams ,ar izņēmumiem ,bet lielā bilde ir šāda. Nevajag salīdzināt ilgtermiņa fanošanu un sekošanu līdz ar 2 nedēļu sapulcēšanos lielā vairumā.
Futbols arī Latvijā ir nr 1 sporta veids, tāpat kā visā plašajā pasaulē, jo ap to kņada iet visu gadu ,lielāka vai ne tik lielā mērā ,bet visu gadu un gadu no gada.
P.S es biju ekstāzē par mūsu hokejistu sniegumu šā gada pasaules čempī .
Neuzdod vēlamo par patieso, Futbols, kā sporta veids, nekad Latvijā nav bijis nr.1 Kā jau rakstīju, Rīgas Dinamo pirmajos gados pēc tā atjaunošanas bija topā, mijiedarbībā ar Latvijas Hokeja izlasi pavasaros Tagad, pateicoties visiem zināmiem notikumiem pasaulē un Latvijā pēdējo 10 gadu laikā, vairs nav Rīgas Dinamo buma, tāpēc arī no tā pāri ir palicis tikai Hokeja Pavasaris, kā arī OS turnīri ar to kvaļiem Taču jebkurā gadījumā, Hokeja auditorija ir ārpus konkurences, OHL pusamatieru čempi var klāt neskaitīt