Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Čempione ''Real'' uzņems ''Chelsea'', Itālijas grandi skaidros attiecības ''San Siro''

Čempione ''Real'' uzņems ''Chelsea'', Itālijas grandi skaidros attiecības ''San Siro''
Karims Benzemā. Foto: SIPA/Scanpix

Šovakar pulksten 22.00 ar divām spēlēm turpināsies UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu cīņas. Pašreizējā turnīra čempione Madrides ''Real'' savā laukumā uzņems Londonas ''Chelsea'', bet Itālijas grandu duelī čempione ''Milan'' savā ''San Siro'' stadionā spēkosies pret galveno Scudetto pretendenti ''Napoli''. Maču tiešraides ''Viaplay'' platformā.

• Vakar pirmajās divās Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēlēs sausās uzvaras svinēja Mančestras ''City'' un Milānas ''Inter'', attiecīgi ar 3:0 un 2:0 pārspējot Minhenes ''Bayern'' un Lisabonas ''Benfica''.

• Šovakar pulksten 22.00 sāksies atlikušie divi ceturtdaļfinālu dueļi – Madrides ''Real'' pret Londonas ''Chelsea'' un ''Milan'' pret ''Napoli''.

• Pašreizējā čempionvienība Madrides ''Real'' savā ''Santiago Bernabeu'' stadionā uzņems Londonas ''Chelsea'' – vienību, kas Čempionu līgā triumfēja pirms divām sezonām.

• Madridieši astotdaļfinālā sagrāva citu Anglijas klubu ''Liverpool'' (6:2), bet londonieši tikai atbildes mačā nokārtoja uzvaru pār Dortmundes ''Borussia'' (2:1).

• Kopš abu komandu iepriekšējām Čempionu līgas cīņām ''Real'' Spānijā uzvarējusi divus no četriem dueļiem, un krietni samazinājusi izredzes cīņā par ''LaLiga'' trofeju. Karaliskais klubs El Clasico ietvaros piekāpās gan tiešajai konkurentei un līderei ''Barcelona'', gan iepriekšējā mačā divreiz izsēja vadību un mājās zaudēja ''Villarreal''.

• ''Chelsea'', savukārt, kopš astotdaļfināla mačiem aizvadījusi piecas cīņas, tajās tiekot tikai pie vienas uzvaras, apspēlējot Premjerlīgas izkrišanas zonā esošo Lesteru. 2021. gada Čempionu līgas uzvarētāja šajā laika posmā divreiz zaudējusi un divreiz cīnījusies neizšķirti.

• Anglijas galvaspilsētas klubs nav guvis vārtus iepriekšējās trīs spēlēs.

• Lielākās izmaiņas ''Chelsea'' piedzīvojusi uz komandtiltiņa. Darba attiecības tika pārtrauktas ar Greiemu Poteru, kura vietā pie Londonas kluba stūres atgriezās Frenks Lempārds, kurš pienākumus pildīs līdz sezonas izskaņai.

• Abas komandas ceturtdaļfināla fāzē tikās pagājušajā sezonā. Toreiz pagarinājumā ''Real'' mājās zaudēja ar 2:3, bet divu spēļu summā uzvarēja ar 5:4, sasniedzot pusfinālu un vēlāk kļūstot par čempioni.

• Vienības Čempionu līgā, taču toreiz pusfinālā, tikās arī pirms diviem gadiem, kad turnīrā triumfēja Londonas klubs. Toreiz ''Chelsea'' spāņus summā pieveica ar 3:1.

• Paralēlajā mačā ikoniskajā ''San Siro'' stadionā mājiniece un pašreizējā Itālijas čempione ''Milan'' uzņems A sērijas līdervienību un pārliecinošu favorīti uz šīs sezonas Scudetto ''Napoli''.

• Stefano Pjoli trenētā ''Milan'' ceturtdaļfināla fāzi sasniegusi tikai otro reizi kopš triumfa 2007. gadā, bet ''Napoli'' šis ir kluba vēsturē pirmais Čempionu līgas ceturtdaļfināls.

• Milānas futbolisti pēc Itālijas čempiontitula izcīnīšanas šogad aizvada samērā vāju sezonu A sērijā, ierindojoties ceturtajā vietā.

• Pirms divām nedēļām abas vienības aizvadīja savstarpējo A sērijas dueli Neapolē. Pārsteidzošu un graujošu uzvaru ar 4:0 svinēja ''Milan''. Pirmajā sezonas tikšanās reizē Milānā viesi uzvarēja ar 2:1.

• Šosezon nevienā mačā pret Milānas klubu ''Napoli'' nav palīdzējis komandas uzbrukuma līderis Viktors Osimhens. Nigēriešu uzbrucējs arī šovakar izlaidīs Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmo maču. Pagājušajā mačā traumā iedzīvojās arī Osimhena aizstājējs Džovanni Simeone.

• ''Milan'', savukārt, ikra muskuļa savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt pamatsastāva centra aizsargs Pjērs Kalulū, bet Čempionu līgas pieteikumā nav iekļauts 41 gadu vecais Zlatans Ibrahīmovičs.

• Vairāk par Itālijas klubu izvirdumu šīs sezonas Eirokausos lasi ŠEIT.

• Maču translācijas vērojamas ''Viaplay'' platformā.

UEFA Čempionu līga, 1/4 fināla pirmās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Benfica – Inter0:2 (0:1)Barella 51' Lukaku 82'
Man. City - Bayern3:0 (1:0)Rodri 27' Bernardu 70' Holanns 76'
Milan – Napoli22.00
Real Madrid - Chelsea22.00

, 2023-04-12 14:23, pirms gada
...Real var nenovērtēt čelsi...kaut kādi lūzeri...taču meistarības spēlētājiem pietiek, lai vienā mačā sagādātu pārsteigumu Realam...
Par Milan - Napoli es teiktu, ka šobrīd vairāk izredzes ir Milānai...Napoli pēdējās 4 spēles, ko skatījos, bija nekādas, bija pat žēl laiku, ko tām veltīju...ja atgriezīsies nigērietis, tad atbildes spēlē viss arī izšķirsies...
, 2023-04-12 14:31, pirms gada
1. spēle. Chelsea ar svaigajām emocijām paspiedīs un ierīs no Ančeloti skaistajiem pretuzbrukumiem. Real-Chelsea 3-0
2. spēle. Napoli nāks par labu piedzīvotais zaudējums, un komanda ar pareizo noskaņojumu nospiedīs Milānu. Napoli - Milan 2-0
, 2023-04-12 19:18, pirms gada
..Real ir ČL komanda, viņi zina kā tā lieta drāma un Čelsija ne pirmo reizi šiem pretī. par nenovērtēšanu diez vai būtu jārunā. reiz tak arī pret Parīzi zaudēja un pēc tam atbildes spēlē sadeva tā, ka maz neliekas. te arī varbūt var pakāst vienu spēli, bet ne abas.
, 2023-04-12 20:36, pirms gada
Hala Madrid!
, 2023-04-12 23:13, pirms gada
5:0 un 7:1
, 2023-04-12 23:14, pirms gada
Varbūt ar kādu golu kļūdoz...
Dani Karvahals. Foto: AP/Scanpix
59

Neizbēgami – Dortmunde šķērdē iespējas, "Real Madrid" triumfē jau 15. reizi

Piecpadsmito reizi vēsturē un sesto reizi vienpadsmit sezonu laikā par Eiropas stiprāko futbola klubu kļuvis Spānijas "Real Madrid", kas UEFA Čempionu līgas finālspēlē Vemblijā galotnē salauza Dortmundes "Borussia" pretestību – 2:0. Ar vārtu guvumiem izcēlās Dani Karvahals un Vinisiuss Žuniors.
Mirklis pēc Pirejas "Olympiacos" snaipera Ajuba El Kābi vārtu guvuma Eiropas Konfences līgas finālā. Foto: Thanassis Stavrakis/AP
6

"Olympiacos" netālu no savām mājām gūst Grieķijai nebijušu Eirokausu triumfu

UEFA Eiropas Konferences līgas finālspēlē Pirejas "Olympiacos" savu nesamierināmo sāncenšu Atēnu AEK laukumā pagarinājumā pieveica (1:0) Florences "Fiorentina", kurai šis ir otrais zaudējums šī turnīra finālos.
UEFA Čempionu līgas trofeju nosargājusī "Barcelona" komanda. Foto: Alvaro Medranda/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

"Barcelona" futbolistes trešo reizi pēdējo četru gadu laikā kāpj Eiropas tronī

UEFA Sieviešu Čempionu līgas turnīrā trešo reizi triumfējusi "Barcelona", Bilbao notikušajā finālcīņā ar 2:0 pārspējot Eiropas titulētāko klubu Lionas "Olympique".