Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vučiničs: "Nespēju noticēt, ka neiesitu pendeli"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vučiničs: "Nespēju noticēt, ka neiesitu pendeli"
Mirko Vučiniča sisto pendeli atvaira Manuels Almunija
Foto: AFP

Vakar UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla mačā ''Arsenal'' ar 7:6 pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica ''Roma'' futbolistus. Itālijas kluba labā grēkāžu vidū bija arī Mirko Vučiničs, kurš izpildīja ļoti vāju pendeli, uzsistot pa vidu vārtiem.

Pēc spēles Melnkalnes uzbrucējs teica, ka aizvien nespējot saprast kā viņš nevarēja trapīt: ''Nezinu kā netrāpīju, nespēju to saprast. Tā bija drausmīga pendele. Ja bumba būtu lidojusi pa labi vai pa kreisi, būtu bijis gols. Vārtsargs pat nepakustējās. Fani mūs ļoti labi atbalstīja, bet es liku viņiem vilties. Pēc spēles biju tik ļoti vīlies un nomākts, ka pat nedzirdēju, ko teica treneris.

11 m sitienu sērija. Vučiničs izpildīja 4.sitienu

Izmantotie resursi:
channel4.com

Slēpts komentārs: apshalnieks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-03-12 18:07, pirms 16 gadiem
Uzsita jau arī tik nepārliecinoši, jau pirms sitiena likās, ka nebūs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-03-12 18:13, pirms 16 gadiem
Ticu, jāgaida ko Toneto teiks

  +6 [+] [-]

, 2009-03-12 18:15, pirms 16 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Ticu, jāgaida ko Toneto teiks
Spriedze uz čali jau arī bija nenormāli liela, nervi bija uzvilkti līdz pēdējam!

 +12 [+] [-]

, 2009-03-12 18:16, pirms 16 gadiem
apshalnieks rakstīja: Ta jau domaju ka Arsenal viness, prieks

LR čempionāts 2009 Apskaties un piedalies
Tu tocn jau esi noriebies!

  +6 [+] [-]

, 2009-03-12 18:17, pirms 16 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Ticu, jāgaida ko Toneto teiks
Toneto ir aizsargs, tāpēc nav nekas pārsteidzošs, ka pārsita pāri vārtiem. Aizsargiem jau pamatfunkcija ir, jo tālāk, jo labāk Man šķita, ka Rīse arī no visa spēka pārbliezīs pāri vārtiem, bet norvēģis labu pendeli iesita.

  +2 [+] [-]

, 2009-03-12 18:22, pirms 16 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Toneto ir aizsargs, tāpēc nav nekas pārsteidzošs, ka pārsita pāri vārtiem. Aizsargiem jau pamatfunkcija ir, jo tālāk, jo labāk Man šķita, ka Rīse arī no visa spēka pārbliezīs pāri vārtiem, bet norvēģis labu pendeli iesita.
Es jau cereeju ka Riise ka blieziis taa pa paaliktni vai stangu, bet godiigi sakot tiiri smuki iesita, Norveegu stila

  +2 [+] [-]

, 2009-03-12 18:29, pirms 16 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Toneto ir aizsargs, tāpēc nav nekas pārsteidzošs, ka pārsita pāri vārtiem. Aizsargiem jau pamatfunkcija ir, jo tālāk, jo labāk Man šķita, ka Rīse arī no visa spēka pārbliezīs pāri vārtiem, bet norvēģis labu pendeli iesita.
Man bija bazhas, ka Diaby ies un meegjinaas kruto pendeli iecelt augseejaa stuurii! Par laimi, tas nenotika!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-12 18:36, pirms 16 gadiem
jipii rakstīja: skaistākā pendele pasaulē
Tu neesi redzējis Totti nedarbus no 11m.

jā, sī pendele bija sāpīga. nejau tāpēc, ka atsita Almunija, bet gan tāpēc, ka reti vārtsargs paliek vidū, kā arī iesist pendeli pa vidu vārtsargam ir ļoti nepatīkami, bet ja spēlētājs neiesit, tad...

  +3 [+] [-]

, 2009-03-12 18:43, pirms 16 gadiem
grekazis,grekazis...vinjas jau arii tikai cilveks..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-03-12 19:09, pirms 16 gadiem
cik pendeles Doni būti paņēmis,ja paliktu uz vietas?????Rīse arī Liverpūlē sita pendeli Cl finālā pret Milānu,ar bij pa zemi,tik pretējā stūrī un Dida izvilka.

     [+] [-]

, 2009-03-12 19:22, pirms 16 gadiem
Didu nevar pielīdzināt nevienam pendelēs. savos ziedu laikos par Didu neviens nebija labāks pendelēs. iespējams pat joprojām nav labāka. nezinu, kas viņā bija tik īpass, bet nu minēt un reaģēt pendelēs viņs mācēja, kā arī aizsniegt neaizsniedzamās bumbas arī.
Doni paņēma visu, ko varēja. žēl to, kuru viņs praktiski atsita, bet pārāk spēcīgs sitiens sanāca un vienkārsi bumba palika vārtos. bet nu...

  +1 [+] [-]

, 2009-03-12 20:04, pirms 16 gadiem
Romas fanu nometnē tagad valda šausmīga apātija. Šitais ir vēl trakāk par 7-1 Mančesterā, jo tad vismaz bija pelnīta zaude. Šoreiz vnk nepaveicās.

  +2 [+] [-]

, 2009-03-12 20:30, pirms 16 gadiem
Vucinic vienkaarshi cereeja ka Almunia leks pa labi vai kreisi. Bet pendeles izpildiijums bija ljoti shvaks un nepaarliecinosh...

  +1 [+] [-]

, 2009-03-12 21:15, pirms 16 gadiem
Eduardo atkal trauma, jau otraa, kopsh atgriezies! Iespeejams, taa arii ietekmeejusi vinja pendeli (kura, taapat kaa raksta varonim, tika atvairiita)

The Croatian striker picked up a groin injury in the first half of extra time at Roma and, according to Arsène Wenger, it may have hampered him in the penalty shoot-out at the Stadio Olimipico.

This is the second injury the 25-year-old has picked up since making his comeback after 11 months out against Cardiff on February 16. Luckily the problem is not serious.

  -1 [+] [-]

, 2009-03-12 21:26, pirms 16 gadiem
kingland rakstīja: Vucinic vienkaarshi cereeja ka Almunia leks pa labi vai kreisi. Bet pendeles izpildiijums bija ljoti shvaks un nepaarliecinosh...
toties, ja iesistu, tad būtu ļoti eleganta un skaista. un neviens nedomātu par to, vai pendele bija svaka, vai vēl kāda.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-12 22:24, pirms 16 gadiem
Tas bija galīgi garām, pat ļoti garām.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-12 23:52, pirms 16 gadiem
termometrs rakstīja: toties, ja iesistu, tad būtu ļoti eleganta un skaista. un neviens nedomātu par to, vai pendele bija svaka, vai vēl kāda.
Tieši tāpēc vārtsargiem nekad nevajag minēt, kur sitīs, bet skatīties un ķert. Ar minēšanu var psiholoģiski baigi ieberzties - visu laiku domā - kurā stūrī sita iepriekšējais, kurā varētu sist nākamais spēlētājs.
Cik pēcspēles 11m sitienu sērijas esmu skatījies, vienmēr vinnē vārtsargs, kurš nemin, bet reaģē un ķer.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-12 23:57, pirms 16 gadiem
march_2k rakstīja: Tieši tāpēc vārtsargiem nekad nevajag minēt, kur sitīs, bet skatīties un ķert. Ar minēšanu var psiholoģiski baigi ieberzties - visu laiku domā - kurā stūrī sita iepriekšējais, kurā varētu sist nākamais spēlētājs.
Cik pēcspēles 11m sitienu sērijas esmu skatījies, vienmēr vinnē vārtsargs, kurš nemin, bet reaģē un ķer.
Vispaar Theo shajaa sakaraa pateica ko taadu, kas liek aizdomaaties gan par Jensa un Almunias pendelju atvairiishanas stilu (kaads tas ir), gan par to, kaa vinjas var atsist kaa taadas un ko nevajadzeetu dariit siteejam, pendeles izpildiishanas laikaa!
Tuuliit samekleeshu, par ko runaaju!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-13 00:07, pirms 16 gadiem
arsenal.com: Walcott - How I learned to score penalties |...

"I had a dry throat going towards the goal but I didn't look at the goalkeeper once,"

"I didn't want the goalkeeper to make eye contact with me because sometimes they might put you off a little bit. Plus he was a big lad. It's all about positive thinking and it counted in the end."


Almunia izgaaja uz priekshu, cieshi skatoties virsuu siteejam un tad (itkaa atshifreedams) atgriezaas uz liinijas.
Jenss arii dariija taapat, kaa piemeeram seit:
youtube.com: YouTube - Riquelme Misses Penalty
Rikelme skatiijaas uz vinju, Jenss izsita vinju no sliedeem un atkoda!

Tas, manupraat, arii ir viss nosleepums, kas vajadziigs, lai veiksmiigi nostaaveetu pendelju seerijaas!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-13 00:48, pirms 16 gadiem
Gunner,
tā ir kā loterija. Diez vai vārtsargs tā vienmēr arī var paskatīties un pateikt, kur pretinieks sitīs un arī atsist pendeli.
Visi vārtsargi zināja, ka Rivaldo sit pendeles (no vārtsarga skatpunkta) labajā apakšējā stūrī, bet retajam izdevās tās atvairīt.
Tikpat labi arī uzbrucējs var paskatīties pretējā stūrī, nevis tajā, kur taisās sist. 1998. g. PČ Horvātija - Rumānija, Šukers tieši tā iesita pendeli - paskatījās uz vienu stūri, iesita otrā. Žel, bet youtube piedāvā atkārtojumus ne no tā rakursa. Skatījos TV, tur tas bija redzams, jo rādīja arī no aizmugures, varēja redzēt, kur skatās uzbrucējs
2001. g. ČL fināls Bayern - Valencia
Kanisaress minēja pendeles un neuzminēja pareizi.
Kāns lēca uz reakciju un vismaz 2 izķēra.

Es par reakciju un lēcienu pendelēs. Manis pēc uzbrucējs var skatīties kaut vai uz vārnām debesīs, kīperim ir jāskatās uz bumbu.

     [+] [-]

, 2009-03-13 01:54, pirms 16 gadiem
Jā, ir lielākas izredzes skatīties un noreaģēt, bet pašus perfektākos sitienus tiešām tikai uzminot var izvilkt, jo noreaģēt ir grūti, ja kāds no visa spēka augšējā stūrī ieliek, ne?

  +1 [+] [-]

, 2009-03-13 02:57, pirms 16 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Jā, ir lielākas izredzes skatīties un noreaģēt, bet pašus perfektākos sitienus tiešām tikai uzminot var izvilkt, jo noreaģēt ir grūti, ja kāds no visa spēka augšējā stūrī ieliek, ne?
Pašus perfektākos nevar izvilkt, ir jau arī kaut kādas robežas tam, ko vārtsargs var izdarīt.
No vārtsarga viedokļa vienkāršāk ir paņemt to, kas ir paņemams - tādus sitienus kā šī video pats pirmais sitiens, vai Vučiniča sitiens. Un tos vislabāk var paņemt uz reakciju, jo minot vienmēr paliek iespēja, ka aizlēksi uz nepareizo pusi.
youtube.com: YouTube - soccer (smart penalty shoot)

Neminot virzienu, viss paliek vārtsarga paša rokās - ja spēj nosargāt, tad nosargās, ja ne tad ne.
youtube.com: YouTube - Iker Casillas amazing penalty save
Tāpēc Ikers ir tik labs pendelēs - viņš ir lielisks vārtsargs + viņš nemin virzienu, bet skatās, kur iet bumba

     [+] [-]

, 2009-03-13 07:18, pirms 16 gadiem
march_2k rakstīja: Es par reakciju un lēcienu pendelēs. Manis pēc uzbrucējs var skatīties kaut vai uz vārnām debesīs, kīperim ir jāskatās uz bumbu.
Bet ir arii veids, kaa vaartsargs var redzeet, kas notiks! Un tas vareetu buut tas, ko es esmu mineejis augstaak. Protams, tev arii taisniiba, dazhi iet uz reakciju, bet neaizmirsiisim arii par to, ka visi jau nemaz taa iisti nevar zinaat sho mazo triku, vai nu jau buutu jaasaka, GK speeliiti ar pendelju siteejiem. Tas tika atklaats Jensam (izlasee skjiet), vinjs visu ko zin par pendeleem ir atstaastiijis promejot (pirms tam jau nebija peedeejaa gadaa 1 klubaa esot, nekaadi draugi) Almuniam un tas nodos gan jau ka taalaak dazhus jocinjus Fabianskim. Kas veel riikojas liidziigi, kaa shie divi pendelees, man nav ne jausmas!
Dazhi jau jaa, iet uz reakciju, bet dazhi izmanto citus panjeemienus.

     [+] [-]

, 2009-03-13 21:40, pirms 16 gadiem
March_2k, visādi var būt, rekur arī Chips, tikai Lēmans visu izdara perfekti- youtube.com Smieklīga pendele, pofig ka tas ir Riberī, mans mīļākais spēlētājs, tāpat rēcīgi Un rekur tas pats arī pret lielisku pendeļu GK izdodas- youtube.com 57. sekunde!!!!! Krč, es domāju, ka pendelēs ir vārtusargu labums izšķirošs, viņš tomēr var izvilkt visu, kas iet pa vārtiem[teorētiski] Bet sitējam tikai jātrāpa vārtos!!! Viss ir atkarīgs no GK!