Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

''Dynamo'' un "CSKA" izcīna uzvaras

''Dynamo'' un "CSKA" izcīna uzvaras
Vāgners Love "CSKA" labā guva vienīgos vārtus
Foto: ITAR-TASS

Šovakar UEFA kausa izcīņas 1/8 finālā tika aizvadītas pirmās trīs spēles, kurās pie uzvarām tika ''Dynamo'' un "CSKA" komandas, kamēr ''Hamburg'' un ''Galatasaray'' cīnījās neizšķirti 1:1.

"Hamburg" - ''Galatasaray''

Spēles rezultāts tika atklāts spēles 33. minūtē, kad Aihans Akmans no soda laukuma robežas izvirzīja vadībā viesus. Turpinājumā vairāk bumbu kontrolēja mājinieki, taču izlīdzināt rezultātu viņiem neizdevās.

Otrais puslaiks sākās līdzīgi, bet 49.minutē bumba turku soda laukumā nonāca pie Jansena, kurš no neliela attāluma nedaudz no sāniem ar ļoti spēcīgu sitienu panāca izlīdzinājumu - 1:1. Turkiem uzreiz bija iespēja atgūt vadību - tika izspēlēts izgājiens viens pret vienu, taču Nonda pārcēla bumbu pāri ne tikai vārtsargam, bet arī vārtiem. Uzreiz pēc tam notika svarīgs mača pavērsiens - 53. minūtē viens no "Hamburg" spēlētājiem piespēlēja partnerim Petričam uz izgājienu viens pret vienu, bet "Galatasaray" futbolists Asiks parāva horvātu aiz krekla, par ko arī saņēma sarkano kartīti par pēdējās cerības sodu.

Pēc nokļūšanas vairākumā, vācieši sāka veidot uzbrukumus un bija tuvu tam, lai izvirzītos vadībā. Tomēr tas tā arī neizdevās. Pēc vācu futbolista spēcīga sitiena, kad bumba jau lidoja vārtos, uz līnijas stāvošais turku aizsargs ar galvu atsita bumbu pret pārliktni un izglāba savu komandu no vārtu zaudējuma.

Vēlāk ''Hamburg'' spēlētājs Trohovskis 88.minūtē no soda laukuma netraucēti spēcīgi sita no gaisa, bet pēc raidījuma bumba lidoja krietni pāri vārtiem. 90.minūtē teicama izdevība atkal bija ''Hamburg'' spēlētājam - uz maiņu uznākušajam Oličam, taču viņa sitiens no pāris metriem, kad vārtos bija vairs tikai viens turku aizsargs, lidoja garām. Līdz ar to turki izbraukumā un mazākumā nosargāja neizšķirtu 1:1. Jāatzīmē, ka kopumā "Hamburg" pa pretinieku vārtiem izdarīja 16 sitienus, no kuriem deviņi lidoja vārtu četrstūrī, taču tikai viens sitiens lidoja vārtos.

"Dynamo" un "Metalist"

Spēlē starp Kijevas "Dynamo" un "Metalist" futbolistiem sākumā aktīvāki bija mājinieki, kuriem bija divas izdevības atklāt spēles rezultātu. Arī turpinājumā "Dynamo" uzbruka vairāk, taču vārtus gūt viņiem neizdevās. Pirmā puslaika beigās divi viesu komandas spēlētāji (Asevedo un Oliņuks) nopelnīja brīdinājumus.

Arī otrajā puslaikā aina nemainījās un vairāk uzbruka mājinieki, kas beigās arī 54. minūtē guva pirmos vārtus. Pēc Aleksandra Alijeva stūra sitienu vārtus ar galvu no tuvas distances guva Vukojevičs. Pēc divām minūtēm vārtu guvējs nopelnīja dzelteno kartīti, kas nozīmē to, ka viņam nākamā spēle būs jāizlaiž. Spēles 70. minūtē lielu ofensīvu izveidoja mājinieki, taču trīs reizes pēc kārtas lielisks bija viesu komandas vārtsargs Gorjainovs.

Spēles beigās uzbruka gan vieni, gan otri, taču vārtus nevienam vairs gūt neizdevās un spēle noslēdzās ar minimālu mājinieku komandas pārsvaru 1:0. Arī šajā spēlē dominēja mājinieki, kuri pa pretinieku komandas vārtiem izdarīja 15 sitienus, no kuriem seši lidoja vārtu četrstūrī.

''CSKA'' – ''Shakhtar''

Spēles sākumā vairāk bumbu kontrolēja viesi, kuri piecu minūšu laikā izdarīja trīs sitienus pa "CSKA" komandas vārtiem, taču visi trīs sitieni lidoja garām vārtiem. Nedaudz vēlāk viesi divas reizes pārkāpa noteikumus pret Lovu. Pirmais soda sitiens lidoja pāri vārtiem, bet ar otro galā tika vārtsargs.

Spēles 49. minūtē pret "CSKA" komandas spēlētāju Krasiču tika pārkāpti noteikumi, par ko mača galvenais tiesnesis Nikolā Rizolī piešķīra 11 metru soda sitienu. To veiksmīgi realizēja Vāgners Love, tādejādi izvirzot vadībā "CSKA". Pēc gūtajiem vārtiem "CSKA" metās uzbrukumā, kur izveidoja pāris bīsyamas situācijas pie ''Shakhtar'' vārtiem. Spēles beigās vairāk uzbruka viesi, taču izlīdzināt rezultātu viņiem neizdevās.

Izmantotie resursi:
uefa.com

  +5 [+] [-]

, 2009-03-12 21:02, pirms 15 gadiem
ir kada spele kad Love negust kadu golu???

  -1 [+] [-]

, 2009-03-12 21:07, pirms 15 gadiem
Viennozīmīgi neveiksmīga spēle Hamburgai, vislabāk to raksturoja Petriča grimases un galvas kustības pēc spēles, arī viņš apzinās, kas komandu sagaida Turcijā.
Redzēju gan tikai otro puslaiku. Un tomēr - realizācija! Oličs, Petričs, Trohovskis, vēl tā epizode, kad bumba uz līnijas trāpīja viesu spēlētājam sejā utt. un tikai vieni gūti vārti? Septiņi sitieni vārtu taisnstūrī pret vienu – un spēle beidzas 1:1?

  +1 [+] [-]

, 2009-03-12 21:24, pirms 15 gadiem
Oliču vajadzēja laist pamatā! Žēl, ka mājās netika uzvarēts, izbraukumā vismaz viņiem Asiks nebūs

  +1 [+] [-]

, 2009-03-12 22:06, pirms 15 gadiem
nikijs22 rakstīja: ir kada spele kad Love negust kadu golu???
ja sestdien Krievijas superkausā neguva!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-12 23:56, pirms 15 gadiem
Žēl, ka HSV neuzvarēja. Spēli arī neredzēju, bet atbilde Turcijā solās būt interesanta.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-12 23:58, pirms 15 gadiem
Riharcs69 rakstīja: Ptu, peec virsraksta nopratu ka shis KHL *___*
tad vajag iet uz hokeja pusi, sadaļu, jo tur tieši spēlē CSKA ar Dynamo , tikai Maskavas.

     [+] [-]

, 2009-03-13 07:23, pirms 15 gadiem
CSKA shogad apbrinojami labi un veiksmigi aizvada UEFA kausa speles!