Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

EL: "Rubin" darīs visu iespējamo, lai šovakar uzvarētu "Chelsea"

Rolands Eliņš

EL: "Rubin" darīs visu iespējamo, lai šovakar uzvarētu "Chelsea"
Cik bieži "Chelsea" spēlētāji Benajūns un Toress priecāsies šovakar?
Foto:AFP/Scanpix

UEFA Eiropas līgā šovakar tiks aizvadītas ceturtdaļfinālu atbildes spēles. Londonas ”Chelsea” Krievijā lūkos noturēt divu vārtu pārsvaru pār Kazaņas „Rubin”, bet itāļu „Lazio” ir apņēmības pilni atspēlēties Turcijas „Fenerbahce” par zaudējumu 0:2 pirmajā spēlē. Vēl šovakar „Newcastle” uzņems „Benfica”, bet „Basel” sagaidīs „Tottenham”.

Londonas „Chelsea” šovakar Maskavas Lužņiku stadionā centīsies līdz galam pieveikt Kazaņas „Rubin” futbolistus. Pirmajā spēlē „Chelsea” svinēja diezgan pārliecinošu uzvaru 3:1, turklāt vienkārši lieliski izskatījās spāņu uzbrucējs Fernandu Toress, kurš guva divus vārtus.

„Chelsea” pirmajā spēlē jau 32. minūtē izvirzījās vadībā ar 2:0, un otro vārtu guvējs Viktors Mouzess izteicies, ka arī šī vakara spēlē angļu klubs spēcīgu uzsvaru liks uz mača sākumu, lai „ar agru sitienu apzīmogotu „Chelsea” vietu pusfinālā”. Tas, protams, nekādā veidā neietilpst „Rubin” trenera Kurbana Berdijeva plānos, kurš paziņojis, ka viņa „komanda būs gatava darīt visu iespējamo, lai tikai iekļūtu nākamajā kārtā”.

„Neskaitot Alekseju Emerenko un Janu M`Vilu, visi mūsu spēlētāji ir lieliskā formā un gatavi spēlei, turklāt nekāda papildus motivācija dalībai Eiropas līgā nav nepieciešama,” tā uzskata Berdijevs.

Tikmēr „Chelsea” vērojamas problēmas kreisā aizsarga pozīcijā, jo ne Ešlijs Kouls (savainojums), ne Raiens Bertrands (vīruss) izbraukumā uz Krieviju nav devušies, līdz ar to vienīgais pieejamais kreisais aizsargs ir 18 gadus vecais Natans Akē, kurš „Chelsea” sākumsastāvā izgājis tikai vienu reizi. Iespējams gan, ka šajā pozīcijā tiks novietots Paulu Fereira vai Dāvids Luiss, tiesa, abiem kreisā mala nav tā pati ērtākā pozīcija. „Chelsea” treneris Benitess sola nesteigties ar secinājumiem, tā vietā izmēģinot iespējamos variantus šodienas treniņā: „Luiss agrāk ir spēlējis kreisajā malā, taču nedomāju arī, ka tā būtu liela problēma, ja sākumsastāvā spēlētu jaunais Akē.”

Futbola statistiķiem daudz svarīgākā gan būs cita aizsarga, Džona Terija iziešana laukumā – ja Terijs to izdarīs (kas ir ļoti ticams), tad šī būs viņa 100. spēle Eiropas kausos. Savukārt, ja „Rubin” pamanīsies izraut uzvaru šajā duelī, tad tā būs izslēgusi no turnīra abas pagājušās sezonas Eiropas kausu uzvarētājas – iepriekš „Rubin” pieveica Eiropas līgas iepriekšējo uzvarētāju Madrides „Atletico”, bet „Chelsea” pagājušajā gadā triumfēja Čempionu līgā. Tiesa, lai to izdarītu, „Rubin” šovakar jāgūst vismaz divi vārti. Spēles sākums pulksten 19:00 pēc Latvijas laika.

”Newcastle” un ”Lazio” gatavi revanšam

Pirmajās ceturtdaļfinālu spēlēs divu vārtu iedzinējos nokļuva gan angļu „Newcastle”, gan itāļu „Lazio”, kurām šovakar būs iespēja revanšēties savās mājās. „Newcastle”, lai arī prata pirmā izvirzīties vadībā viesos pret „Benfica”, vēlāk ielaida trīs vārtus, līdz ar to sagatavojot diezgan gludu ceļu sliktam sezonas noslēgumam (arī Premjerlīgā „Newcastle” ieņem tikai 13. vietu).

Cerības gan angļu klubs nav zaudējis, turklāt viņu treneris Alans Pardū vakarā gaidāmo maču nodēvējis par „svarīgāko kluba pēdējā laika vēsturē”. „Dortmunde pavisam nesen pierādīja, kādu brīnumu var piepildīt milzīgs līdzjutēju atbalsts,” cerību uz ko līdzīgu neslēpj Pardū. Tiesa, portugāļu „Benfica” ir uzvarējusi savās astoņās pēdējās spēlēs un nebūt nevēlās šo sēriju pārtraukt.

Arī „Lazio” komandas pārstāvji pēc sausā zaudējuma Turcijas „Fenerbahce” (0:2) vēl nav atmetuši cerības, un kluba treneris Vladimirs Petkovičs norādījis, ka „tikai pēc 180 minūtēm mēs zināsim, kura no komandām ir labāka”. Jāatgādina, ka pirmajā spēlē „Lazio” jau pirmajā puslaikā palika mazākumā, taču vēl līdz 78. minūtei rezultāts bija 0:0.

„Fenerbahce” šī uzvara pavērusi lielisku iespējo pirmo reizi kluba vēsturē iekļūt Eiropas kausa pusfinālā, taču kluba treneris Ajkuts Kocamans notikumiem pa priekšu neskrien: „Mēs esam pārliecības pilni, taču apzināmies, ka priekšā vēl daudzi šķēršļi.” Viens šķērslis mazāk nekā parasti gan būs mājinieku skatītāji, jo „Lazio” UEFA piespriestā soda dēļ spiesti mājas spēles aizvadīt tukšu tribīņu priekšā.

Bet ceturtajā šī vakara spēlē Šveicē vietējā „Basel” sagaidīs „Tottenham” futbolistus, ar kuriem pirmajā spēlē vienojās par rezultatīvo neizšķirtu 2:2. Lai arī „Basel” šajā mačā pietiks ar 0:0 vai 1:1, Šveices čempionāta līdervienības treneris Murats Jakins sola, ka komanda spēlēs uzbrukuma futbolu. „Basel” jau pirmajā mačā prata izvirzīties vadībā ar 2:0 un bija arī lieliskā pozīcijā gūt trešos vārtus, taču to neizmantoja un savu pārsvaru nenoturēja.

„Tottenham” šīs atspēlēšanās laikā gan zaudēja vairākus spēlētājus savainojumu dēļ – visspilgtāk noteikti būs jūtams Gareta Beila trūkums vidējā līnijā, taču arī Viljama Galā un Ārona Lenona savainojumi tiks pamanīti. Komanda treneris portugālis Andrē Vilašs-Boašs gan ir gatavs atbildēt ar pašas „Basel” ieročiem: „Viņiem ir uzbrūkoša komanda, taču tāda ir arī mūsējā, tādēļ varat gaidīt vairākus gūtus vārtus.”

Spēļu laiki

KomandasSākumsVieta
Rubin-Chelsea19:00Maskava Krievija
Newcastle-Benfica22:05Ņūkāsla Anglija
Basel-Tottenham22:05Bāzele Šveice
Lazio-Fenerbahce22:05Roma Itālija

Eiropas līga, ceturtdaļfināli, pirmās spēles

KomandasRezultātsVārtu guvēji
Chelsea-Rubin3:1(2:1)Toress 16` 70` Mouzess 32` - Natho 41`(11m)
Tottenham-Basel2:2(1:2)Adebajors 40` Sigurdsons 58`- Stokers 30 Frejs 34`
Benfica-Newcastle3:1(1:1)Rodrigo 25` Lima 65` Kardoso 70` (11m) - Sisē 12
Fenerbahce-Lazio2:0 (0:0)Vebo 78`(11m) Kujts 90+1`

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-04-11 16:38, pirms 11 gadiem
Chelsea tiks talak, sodien bus neizskirts!!!

     [+] [-]

, 2013-04-11 17:34, pirms 11 gadiem
El Niño iebakstīs

     [+] [-]

, 2013-04-11 18:22, pirms 11 gadiem
Rubin super komanda! Par viņiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-11 19:05, pirms 11 gadiem
būs interesants mačs

  +1 [+] [-]

, 2013-04-11 19:48, pirms 11 gadiem
v3_karstgalvis rakstīja: Chelsea ieliks golu 5.minute un bye bye Rubin.
tu laikam gaisregis!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-11 19:54, pirms 11 gadiem
Šodien tā ar vienu kāju spēlē.
Daudz spēlē individuāli apzinoties to, ka pret Kazaņu tas iet cauri. Bet nu Kazaņai pret sieniņām arī ir drausmīga spēle aizsardzībā.
Bet arī šodien vairāk nepatīk kā patīk BLUES spēle... aizsardzība vēl joprojām ik pa laikam palaiž baigos putniņus, plus... nu premjerlīgā šitā individuālā laušanās pa flangiem, ko, piemēram, Mozess ik palaikam dara, cauri neiet.
Bet protams, jāņem vērā Chelsea pussargu līnija šajā spēlē.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-11 20:15, pirms 11 gadiem
Kā jau teicu... visparastākā sieniņa un Rubin galā netiek.
Mozess!!! 2:1 (5:2) un piekrītu ESPN komentētājiem - Blues iet tālāk

Go Chelsea!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-11 21:00, pirms 11 gadiem
Rubin šodien atkal nopelnīja manu patiesu cieņu.
Chelsea laukumā diemžēl izskatījās it kā spēlētu pret Bayern nevis Rubin. Spēle pat drausmīgāka kā samērā nesenā PL spēle pret Southampton.
Ir taču jau aprīlis un var aizmirst runas par to, ka laukumā spēlē futbolisti, nevis treneris. Tieši tāpēc Benitesu vēl joprojām saukšu par Benitu. Ātrāk lai pienāktu tā diena, kas vairs ilgi nebūs jāgaida - jaunā trenera atnākšana.

Prieks par Chelsea
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja