Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Lazdiņa "Piast" piespriests sods piecu tūkstošu eiro apmērā

Lazdiņa "Piast" piespriests sods piecu tūkstošu eiro apmērā
Artis Lazdiņš (pa labi)
Foto: rozrywka-gliwice.pl

UEFA Disciplinārlietu komiteja piespriedusi piecus tūkstošus eiro lielu sodu Latvijas valstsvienības pussarga Arta Lazdiņa pārstāvētajam Polijas Ekstraklases klubam "Piast". Iemesls bijis kluba līdzjutēju rasistiskā uzvedība Eiropas līgas spēlē ar Azerbaidžānas "Qarabag".

Lēmums ticis pieņemts, balstoties uz Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas atbildes spēli Glivicē, 25.jūlijā. "Piast" par līdzjutēju izdarībām nāksies maksāt piecus tūkstošus eiro, kā arī kluba stadions tiks daļēji slēgts uz nākamo "Piast" mājas spēli kādā no UEFA rīkotajiem turnīriem.

Tāds pats soda mērs piespriests arī citam poļu klubam Poznaņas "Lech". Tāpat kā "Piast" gadījumā, arī Artjoma Rudņeva bijušajam klubam būs jāmaksā pieci tūkstoši eiro, kā arī jāpacieš daļēja stadiona slēgšana uz vienu UEFA turnīra spēli. Par iemeslu kalpoja "Lech" līdzjutēju uzvedība spēlē pret Viļņas "Žalgiri" (EL trešā kvalifikācijas kārta, 8.augusts).

Ja abi poļu klubi iztika salīdzinoši viegli cauri, tad ungāru "Honved" tika piespriests lielāks sods. Par līdzjutēju uzvedību EL otrās kvalifikācijas kārtas spēlēs pret serbu "Vojvodina" Budapeštas vienībai būs jāškiras no 50 tūkstošiem eiro, bet nākamā Eirokausu mājas spēle būs jāaizvada tukšu tribīņu priekšā.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +1 [+] [-]

, 2013-09-08 12:35, pirms 11 gadiem
UEFA paši samaksās par dalību UEFA turnīrā Piast un pēc tam mazu daļu paņems atpakaļ

     [+] [-]

, 2013-09-08 18:07, pirms 11 gadiem
Šie poļu klubi šādas summas bez problēmām apmaksās, bet ungāriem gan varētu lielais sods pa kabatu uzsist nedaudz. Neesmu īsti lietas kursā, bet šaubos, ka Ungārijas klubos sevišķi lielas summas apgrozās.