Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Bodø/Glimt" izrauj uzvaru pār Mourinju trenēto "Romu", Pajetam superšāviens

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Bodø/Glimt" izrauj uzvaru pār Mourinju trenēto "Romu", Pajetam superšāviens
Dimitrī Pajets. Foto: Nicolas Tucat/AFP/Scanpix

UEFA Konferences līgas ceturtdaļfinālā negaidītu panākumu izcīnīja Norvēģijas čempionvienība "Bodø/Glimt", kas savā laukumā atspēlējās, ar 2:1 pārspējot leģendārā portugāļu trenera Žuzē Mourinju vadīto "Roma" komandu.

• "Bodø/Glimt" un "Roma" savā starpā spēkojās jau grupu turnīrā, rudenī norvēģu spēcīgākajam klubam romiešus mājās sagraujot ar 6:1, savukārt Itālijas galvaspilsētā vienībām cīnoties neizšķirti 2:2.

• Šovakar cīņu veiksmīgāk uzsāka romieši, viesiem pirmajā puslaikā pārliecinošāk darbojoties uzbrukumā, kā arī neilgi pirms pārtraukuma arī izvirzoties vadībā - Lorenco Pelegrīni pēc filigrānas armēņa Henriha Mhitarjana piespēles triecot bumbu vārtu augšējā stūrī (1:0).

Otrajā puslaikā iniciatīva pārgāja "Bodø/Glimt" rokās, 56. minūtē bumbai pēc rikošeta no Ulrika Saltnesa muguras ielidojot vārtos un mājiniekiem izlīdzinot rezultātu, savukārt pamatlaika priekšpēdējā minūtē Hugo Vetlesiens sitienā ar galvu pārspēja Portugāles izlases vārtsargu Rui Patrisiu - 2:1.

• Paralēli notikušajā spēlē "Marseille" ar identisku rezultātu pieveica Grieķijas klubu Saloniku PAOK. Viena no Francijas spēcīgākajām vienībām pirmajā puslaikā ieguva divu vārtu pārsvaru, tā pēdējā minūtē ar fantastisku tālšāvienu izceļoties Dimitrī Pajetam.

• Marseļas futbolisti bija krietni pārāki izdarīto sitienu skaita ziņā (18-4), tomēr izbraukumā uz Grieķiju marseļieši vedīs tikai viena precīza sitiena handikapu, jo otrā puslaika ievadā PAOK labā vienus vārtus, bumbu ieraidot laukuma saimnieku cietokšņa augšējā stūrī, atguva marokānis Omārs El Kaduri.

• Būtisks teritoriālais un bīstamu uzbrukumu pārsvars piederēja arī Lesteras "City" komandai, tomēr angļu klubs mājās nespēja atslēgt Eindhovenas PSV vārtus - 0:0.

• Konferences līgas ceturtdaļfināla otrās spēles norisināsies 14. aprīlī.

Visas futbola Eirokausu spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

UEFA Konferences līgas 1/4 fināls

SpēleRez./LaiksVārtu guvēji
Feyenoord – Slavia Praha3:3 (1:1)Sinisterra 10' Senesi 74' Kekči 86' – Olajinkā 41' Sors 67' Traorē 90'+5
Bodø/Glimt – Roma2:1 (0:1)Saltness 56' Vetlesens 89' – Pelegrīni 10'
Leicester City – PSV Eindhoven0:0
Marseille - PAOK Thessaloniki2:1 (2:0)Gersons 13' Pajets 45' – El Kaduri 48'

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefaeuropaconf...

     [+] [-]

, 2022-04-08 00:22, pirms 3 gadiem
Maurs jau pirms spēles bija piemīzis bikses, jo labi atceras, kas notika rudenī, kad šīs komandas tikās Norvēģijā. Kā var Itālijas top 5 komanda sēdēt dziļā aizsardzībā pret tādu klubu? Izbraukuma golu likuma vairs nav taču. Nekādas pašcieņas, tikai gudri runāt prot. Nesaprotu Romas motivāciju viņu paņemt par treneri. Top 4 Itāllijā nebūs. Atpalicība nav liela, bet nekādas ticības šim izbijušajam varenajam trenerim. Viņa laiks ir beidzies.