Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA kausa izcīņas pusfinālā "Ziemeļu derbijs"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

UEFA kausa izcīņas pusfinālā "Ziemeļu derbijs"
Epizode no pirmās spēles
Foto: AFP

Šovakar 21.45 Hamburgā tiks aizvadīta otrā UEFA kausa izcīņas pusfināla spēle starp "Hamburg" un Brēmenes "Werder". Pirmajā spēlē ar 1:0 pārāki bija hamburgieši, kuriem vienīgos vārtus guva Pjotrs Trohovskis.

"Ziemeļu" derbija pirmo spēļu iznākumi

Tā gadījās, ka komandām 19 dienu laikā savā starpā nāksies spēlēt četras reizes. Pirmās divas spēles jau aizvadītas. Sākumā komandas savā starpā tikās Vācijas kausa izcīņas pusfinālā, kur dramatiskā spēlē pēcspēles sitienu sērijā pārāki bija "Werder" spēlētāji. UEFA kausa izcīņas pirmajā spēlē savā laukumā brēmeniešiem neizdevās atkārtot šo panākumu, jo jau pirmā puslaika vidū Trohovskis guva vienīgos vārtus. Lai arī "Werder" spiediens otrajā puslaikā brīžiem bija milzīgs, panākt izlīdzinājumu viņi tā arī nespēja.

Komandu izredzes

Izcīnītā uzvara izbraukumā par šī pāra favorītu padarījusi "HSV" spēlētājus, kurus savā laukumā apmierinās jebkāds neizšķirts. Bet jābūt arī uzmanīgiem, jo "Werder" uzvaras gadījumā, izņemot uzvaru ar 1:0, tieši brēmenieši iekļūs finālā, kas 20. maijā notiks Stambulā.

"Hamburg" vēl pavisam nesen cerēja uz trīs tituliem, taču izskatās, ka reāli komanda var cerēt tikai uz UEFA kausu. No cīņas par Vācijas kausu hamburgieši jau ir izstājušies. Arī Bundeslīgā klāsies grūti, jo no pirmās vietas "HSV" šķir pieci punkti. Pēdējās divās spēlēs "Hamburg" futbolisti izcīnījuši tikai vienu punktu.

"Werder" šosezon Bundeslīgā startē ļoti neveiksmīgi. Tikpat neizteiksmīgi brēmenieši nospēlēja arī Čempionu līgā, taču visu kompensē veiksmīgais sniegums UEFA kausa izcīņā, kā arī Vācijas kausa izcīņā, kur izdevies tikt jau līdz finālam.

Komandu sastāvi

Abu komandu sastāvos pietrūks ļoti svarīgu uzbrukuma spēlētāju. "Hamburg" diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt Gerero, kura vietu ieņems līdz šim savainotais Mladens Petričs. Viņa palīgs uzbrukuma smailē būs viņa tautietis Ivica Oličs. Iespējams, ka savainojuma dēļ neredzēsim arī Aleksu Silvu.

"Werder" rindās nevarēs spēlēt Hugo Almeida, kurš guvis savainojumu. Viņa vietā pamatsastāvā varētu doties Markuss Rozenbergs. Tāpat uz jautājuma zīmes ir arī Memetu Ozila spēlēšana, jo arī šis spēlētājs guvis savainojumu.

Iespējamais "Hamburg" pamatsastāvs: Rost, Demel, Aogo, Mathijsen, Gravgaard, Alex Silva, Jarolim, Jansen, Trochowski, Petric, Olic.

Iespējamais "Werder" pamatsastāvs: Wiese, Fritz, Naldo, Mertesacker, Boenisch, Frings, Tziolis, Oezil, Diego, Pizarro, Rosenberg.

Šāfs sola daudz labāku sniegumu

"Hamburg" galvenais treneris Martins Jols: "Ja rezultāts būtu 2:0 vai 3:0, tad komanda varētu spēlēt no aizsardzības. 1:0 nav nekas. Komanda saprot, ka tai ir jāgūst vārtus, vēlams, vairāk nekā vienus, jo "Werder" var iesist. Ja mēs ātri gūsim vārtus, mums ir lielisks izredzes. Šī varbūt nav visu laiku labākā Hamburgas komanda, taču šie spēlētāji ir izsalkuši pēc panākumiem."

"Werder" galvenais treneris Tomass Šāfs: "Kvalificēšanas finālam ir liels notikums, bet tikšana eirokausu finālā ir vēl lielāks notikums. Mēs darīsim visu, lai izmantotu šo iespēju. Mēs zinām, kas mums jāizdara - mums ir jāuzvar un jāspēlē krietni labāk nekā pirmajā spēlē. Nesaku, ka mēs vinnēsim, bet noteikti spēlēsim labāk nekā pirmajā spēlē.

Izmantotie resursi:
uefa.com
goal.com

     [+] [-]

, 2009-05-07 11:52, pirms 15 gadiem
Tiešraide SAT1- nekodēts no ASTRAs.

  -3 [+] [-]

, 2009-05-07 12:06, pirms 15 gadiem
kas jums ir ar tiem derbijiem ... finālā būs Eiropas derbijs?

  +2 [+] [-]

, 2009-05-07 12:25, pirms 15 gadiem
zigiss rakstīja: kas jums ir ar tiem derbijiem ... finālā būs Eiropas derbijs?
Traki nosmējos par šito!! Pat nevarēju iedomāties, ka varētu būt tāds Eiropas, vai, vēl labāk, Pasaules derbijs!!:0

  -1 [+] [-]

, 2009-05-07 13:35, pirms 15 gadiem
Vācu ukraiņu derbijs. Rietum Austrum eiropas derbijs. Valstu ar lielu platību derbijs.

  +3 [+] [-]

, 2009-05-07 14:31, pirms 15 gadiem
Gandrīz vai derbijs pie TV sanāca. Labi ka šī spēle ir pēc hokeja

     [+] [-]

, 2009-05-07 20:00, pirms 15 gadiem
Werder spēlē skaisti, bet es par Hamburgu!