Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas Konferences līga: "Lazio" pēc uzvaras Neapolē samaksā par kļūdām pret AZ

Agris Suveizda

Eiropas Konferences līga: "Lazio" pēc uzvaras Neapolē samaksā par kļūdām pret AZ
Alkmāras futbolisti svin vārtu guvumu. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Eiropas Konferences līgas astotdaļfināls sācies ar Itālijas un Nīderlandes trešo vietu īpašnieču dueli, kurā Alkmāras AZ izbraukumā atspēlējās un pārspēja Romas "Lazio" (2:1).

• Labā formā esošajai "Lazio" spēle sākās ļoti labi – ar vadību 18. minūtē ieguva vadību, kad no vārtu priekšas iesita Pedro Rodrigess.

• Romieši gan ļoti dārgi samaksāja par savā laukuma pusē zaudētām bumbām – 45. minūtē izlīdzinājumu panāca Vangelis Pavlidis, bet 62. minūtē jau 2:1 panāca Milošs Kerkezs. Abos vārtos piespēlēja Jespers Kārlsons.

• Romas "Lazio" vārtus nebija ielaidusi sešas spēles (5-1-0) un 520 minūtes pēc kārtas.

• "Lazio" piektdien izbraukumā kļuva par reto komandu, kas šosezon uzveikusi Itālijas līderi "Napoli" (1:0). No tā pamatsastāva šovakar gan sāka tikai seši spēlētāji, pat rezervē nebija uzbrukuma līdera Čīro Immobiles.

• Rudenī "Lazio" finišēja trešajā vietā ļoti aizraujošā grupā Eiropas līgā, kurā visas komandas finišēja ar astoņiem punktiem. Vēl grupā bija Roterdamas "Feyenoord", Herningas "Midtjylland" un Grācas "Sturm".

• "Lazio" ar Nīderlandes līderi "Feyenoord" punktus dalīja uz pusēm (4:2, 0:1).

• AZ uzvarēja Eiropas Konferences līgas apakšgrupā, neuzvarot vienīgi Limasolā (0:1) un apsteidzot Ukrainas "Dnipro-1", Kipras "Apollon" un Lihtenšteinas "Vaduz".

• Gan "Lazio", gan AZ savos čempionātos ieņem trešo vietu.

• "Lazio" un AZ spēle notika šovakar, nevis ceturtdien, jo parīt Romas Olimpiskajā stadionā notiks arī Eiropas līgas spēle starp "Roma" un "Real Sociedad".

Eiropas Konferences līga, 1/8 fināls, 1. spēle

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Lazio – Alkmaar1:2 (1:1)Pedro 18' – Pavlidis 45' Kerkezs 62'
AEK Larnaca – West Ham09.03.
Anderlecht - Villarreal09.03.
Sheriff - Nice09.03.
Basel – Slovan B09.03.
Fiorentina - Sivasspor09.03.
Gent - Basaksehir09.03.
Lech - Djurgarden09.03.