Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL: "Lyon", "Fenerbahce" tālāk, Slovēnijā drāma

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

ČL: "Lyon", "Fenerbahce" tālāk, Slovēnijā drāma
Lisandro Lopess
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra 3. kārtā izspēlētas septiņas atbildes spēles. Lieli pārsteigumi nav notikuši un tālāk tikuši tādi klubi kā Francijas "Lyon" un Turcijas "Fenerbahce". Iespējams, dramatiskākie notikumi risinājās Slovēnijā, kur "Maribor" karoja ar Kipras APOEL.

Šveices "Basel", pārspējusi mājās Telavivas "Maccabi" ar 1:0, šodien viesos 32. minūtē bija priekšā jau ar 3:0, tomēr visu šo pārsvaru izsēja, 55. minūtē rezultātam kļūstot 3:3. Šajā brīdī "Maccabi" vajadzēja vairs "tikai" divus vārtus, lai izrautu uzvaru summā, tomēr rezultāts nemainījās, un "play-off" kārtai kvalificējusies Bāzele.

Rumānijas "Steaua" izbraukumā Gruzijā bija guvusi drošu 2:0 pār Tbilisi "Dinamo" un arī šodien Bukarestē jau 6. minūtē iesita vārtus. Gruzīni, lai gan par uzvaru summā reāli nespēja pacīnīties, noslēdza Čempionu līgu ar godu - 1:1. "Dinamo" pamatsastāvā bija septiņi gruzīni un četri leģionāri, no kuriem viens (spānis) arī guva izlīdzinošos vārtus.

Pamatīgu izbīli šodien piedzīvoja Eduarda Višņakova bijušais klubs "Shahkter" no Kazahstānas. Pēc baltkrievu BATE izsišanas un 3:0 mājās pār albāņu čempioni "Skenderbeu" šodien atbildes spēlē 0:3 jau 29. minūtē! Divi vārti tika ielaisti no 11 metru soda sitiena atzīmes. Varēja šķist, ka Albānijas klubs ir uz viļņa un pabeigs iesākto, tomēr "Shakhter" atguvās - vēl 1. puslaikā tika iesisti tik svarīgie izbraukuma vārti (nu jau derēja arī 1:4), pēc pārtraukuma albāņi izpelnījās noraidījumu, un galu galā spēle beidzās ar 3:2 "Skenderbeu", kas deva "Shakhter" uzvaru summā.

Muskuļus šodien nodemonstrēja "Fenerbahce". Pēc 1:1 Austrijā pret "Salzburg" šodien turki 4. minūtē ielaida, tomēr vēl līdz pārtraukumam panāca 3:1 - vārtus mājinieku labā guva tādi pazīstami futbolisti kā Rauls Meirelešs, Musa Sovs un Pjērs Vebo.

Dramatiski notikumi risinājās Mariborā. "Maribor" pēc izbraukumā izcīnītā neizšķirta 1:1 šodien mājās pret Kipras APOEL derēja 0:0. Sausais rezultāts turējās, bet kiprieši pielika milzu pūles, lai izrautu uzvaru. APOEL trīs reizes pieprasīja 11 metru soda sitienu, taču baltkrievu tiesnesis katru reizi bija nelokāms. Izskatījās, ka kiprieši ir spējīgi iesist arī no spēles, taču tiesnesis 86. minūtē viesus atstāja mazākumā (ass portugāļa Gonsalvesa pārkāpums potītes apvidū). Kārtējo reizi uzsprāga APOEL treneris, kuru tiesnesis arīdzan noraidīja, nosūtot uz tribīnēm. Treneris, ejot prom, parādīja vidējo pirkstu. APOEL arī mazākumā mēģināja izraut uzvaru, un septiņu minūšu pieliktajā laikā nereti uz priekšu (ne tikai pie stūra sitieniem) devās kipriešu vārtsargs. "Maribor" tomēr spēja noturēt 0:0 un laimīgi tika tālāk. Pēc finālsvilpes turpinājās Kipras puses neapmierinātība ar soģi, kuru nācās glābt pat kārtības sargiem. Varam tikai iztēloties, kādi pēcspēles komentāri tiks adresēti baltkrievu tiesneša virzienā... Lai nu kā, "play-off" spēlēs "Maribor".

Šveices "Grasshopers" bija grūts uzdevums - izsist Francijas "Lyon". Franču klubs mājās uzvarēja ar 1:0, bet šodien līdz pat 82. minūtei rezultāts turējās 0:0, kas saglabāja šveiciešiem cerības izraut vismaz papildlaiku. Tomēr šajā 82. minūtē vārtus guva viesi, un "Lyon", abas reizes uzvarot ar 1:0, kvalificējās "play-off".

Vēl vienā cīņā izstājās Serbijas "Partizan". Duelī ar Bulgārijas "Ludogrets" pēc 1:2 viesos būtu pieticis ar 1:0, taču pie rezultāta 0:0 spēles 87. minūtē serbiem sarkanā kartīte un pendele uz viņu vārtiem - Bulgārijas čempionei liela uzvara.

Čempionu zars

PārisPirmā spēleOtrā spēleSumma
Shakhter (Kazahstāna) - Skenderbeu (Albānija)3:02:35:3
Dinamo Tb (Gruzija) - Steaua (Rumānija)0:21:11:3
Basel (Šveice) - Maccabi TA (Izraēla)1:03:34:3
Ludogorets (Bulgārija) - Partizan (Serbija)2:11:03:1
APOEL (Kipra) - Maribor (Slovēnija)1:10:01:1
Austria (Austrija) - Hafnarfjordur (Islande)1:0
Nomme Kalju (Igaunija) - Viktoria (Čehija)0:4
Dinamo Z (Horvātija) - Sheriff (Moldova)1:0
Molde (Norvēģija) - Legia (Polija)1:1
Celtic (Skotija) - Elfsborg (Zviedrija)1:0

Nečempionu zars

PārisPirmā spēleOtrā spēleSumma
Lyon (Francija) - Grasshoppers (Šveice)1:01:02:0
Red Bull (Austrija) - Fenerbahce (Turcija)1:11:32:4
Nordsjaelland (Dānija) - Zenit (Krievija)0:1
PAOK (Grieķija) - Metalist (Ukraina)0:2
PSV Eindhoven (Nīderlande) - Zulte Waregem (Beļģija)2:0

Play-off kārta (pēdējā pirms grupu turnīra)

Čempionu zars: piedalīsies 10 komandas (pieci pāri), kas pārvarējušas 3. kārtu čempionu zarā.
Nečempionu zars: piedalīsies "Arsenal" (Anglija), "Milan" (Itālija), "Schalke 04" (Vācija), "Real Sociedad" (Spānija), "Paços de Ferreira" (Portugāle) un piecas komandas, kas pārvarējušas 3. kārtu nečempionu zarā.

Izmantotie resursi:
uefa.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja