Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Paničs: "Pretī bija viena no Eiropas līgas favorītēm – šis punkts mums ir ļoti nozīmīgs"

Agris Suveizda

Paničs: "Pretī bija viena no Eiropas līgas favorītēm – šis punkts mums ir ļoti nozīmīgs"
Drīss Mertenss un Stefans Paničs. Foto: Sanita Sparāne/RFS

Jau vairāk gandrīz divarpus gadus RFS balsta zonu cementē 32 gadus vecais serbu pussargs Stefans Paničs, kur palīdzēja Latvijas čempionei atspēlēt divu vārtu deficītu un nopelnīt punktu pret Turcijas milzi Stambulas "Galatasaray".

"Lielisks rezultāts mums un arī visai valstij. Spēlējām pret vienu no galvenajām favorītēm uz uzvaru visā Eiropas līgā un lielu spēles daļu aizvadījām ļoti labā līmenī, izņemot varbūt spēles sākumu. Galu galā rezultāts ir vissvarīgākais. Šis punkts mums ir ļoti nozīmīgs, un spēlēšana pret šādu komandu un šādiem futbolistiem ir neatsverama," Paničs sacīja žurnālistiem.

"Lūzuma punkts? Mums nav ko zaudēt – vai 0:1 vai 0:2, mēs cenšamies cīnīties līdz beigām. Domāju, ka lūzuma punkts bija tas, ka pirmos vārtus atspēlējām tik drīz pēc otro vārtu ielaišanas un sajutām, ka varam vēl. Paldies veiksmei, Dievam un mums pašiem par šo punktu," turpināja Paničs, kurš divarpus sezonas pavadījis arī "Riga" rindās.

"Atšķirība starp mūsu un "Galatasaray" budžetiem ir liela, bet mēs visi esam dzīvi cilvēki ar miesu un asinīm. Varbūt viņi arī domāja, ka spēle būs viegla, nezinu, bet viņi bija motivēti – paši redzējāt, kā viņi priecājās par vārtiem. Nebija tā, ka viņi mūs nenovērtētu. Futbols ir skaists ar to, ka notikt var jebkas, un šis ir vēl viens pierādījums," teica Paničs, kurš ārpus dzimtenes spēlējis arī Čehijā un Kiprā.

"Mūsu grafiks ir smags, bet lielajās spēlēs nogurums ir vienaldzīgs – spēlējot pret tādām komandām un tādiem futbolistiem, nogurums piemirstas. Fiziski bija grūti, bet šādas spēles ir jābauda. Ir ļoti patīkami salīdzināt sevi pret tik augsta līmeņa spēlētājiem. Treneri, protams, gatavoja pretinieku analīzi, bet tādus spēlētājus kā Mertenss, Ikardi ļoti daudz jau esam redzējuši TV un jau zinām viņu kustības. Mēs par viņiem zinājām vairāk, nekā viņi par mums, varbūt arī tā bija priekšrocība. Pret viņiem spēlēt bija liela bauda."