Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ko iespēs klibā "Schalke?

Andrejs Siliņš

Ko iespēs klibā "Schalke?
Vai "Old Trafford" atkal sagādās nepatīkamus mirkļus viesiem?
Foto: AP/Scanpix

Šovakar 21:45 UEFA Čempionu līgas pusfināla atbildes spēlē Anglijas Premjerlīgas līdere "Manchester United" savā "Old Trafford" stadionā uzņems vāciešu kluba Gelzenkirhenes "Schalke" komandu, kuru pirmajā mačā apspēlēja pārliecinoši – 2:0.

Pirms nedēļas rakstījām: "Manchester United" ar pusotru kāju Čempionu līgas finālā – mančesteriešu sniegums pirmajā mačā ne mirkli nelika šaubīties par sarkano velnu uzvaru, un Veins Rūnijs un Raiens Gigss ar vārtu guvumiem šo pārliecību materializēja rezultātā 2:0. "United" turpināja sauso sēriju izbraukumos un nu jau sešās šīs sezonas spēlēs viesos nav ielaiduši nevienus vārtus, toties iesituši jau astoņus. Savukārt "Schalke" vienībai šī kļuva par pirmo neveiksmi savā laukumā Čempionu līgas sezonā. "Manchester United" savā stadionā nav zaudējuši ne spēli jau vairāk nekā gadu un vienu mēnesi (2010. gada 3. aprīlī 1:2 pret "Chelsea").

Pēdējais Gelzenkirhenes komandas izbraukums gan noteikti saistās ar labām atmiņām – Milānā izdevās pieckārt iedabūt bumbu čempiones "Inter" vārtos (5:2), kas pārvilka itāliešu cerībām uz atkārtotu panākumu divus gadus pēc kārtas treknu strīpu. "Protams, šis rezultāts runā pats par sevi," arī mančesteriešu pussargs Maikls Keriks ir informēts par "Schalke" iespēto Milānā. "Ar to ir jārēķinās. Bet mājās spēlējam ļoti labi un arī šovakar rādīsim augstākās klases futbolu, lai tiktu pie kārotā rezultāta."

"Mums ir divu vārtu priekšrocība, bet uz tiem paļauties ir bīstami," mančesteriešu pussargs noliedz, ka komanda varētu nenoskaņoties mačam pietiekami vajadzīgā līmenī. "Kā vienmēr, kad spēlējam mājās, vēlamies izcīnīt uzvaru, un tieši to arī mēģināsim izdarīt." Vēsture gan rāda, ka mājinieces līdzjutēji sovakar varēs būt droši par panākumu – komanda uzvarējusi visos 14 mačos savā laukumā pēc uzvarām viesos. Savukārt komandai, kas pirmajā spēlē zaudējusi mājās, tikai divas reizes visā turnīra vēsturē izdevies atspēlēties.

Abas komandas nedēļas nogalē piedzīvoja zaudējumus savos vietējos čempionātos. Tiesa, Mančesteras klupiens Londonā pret "Arsenal" (0:1) nav tik sāpīgs, cik "Schalke" trešā neveiksme pēc kārtas, šoreiz pret Minhenes "Bayern" (1:4), kas nozīmē – komanda ir tikai trīs punktu attālumā no izkrišanas no Bundeslīgas...

"Futbolā vienmēr ir iespējas. Redzēsim, kā būs," no vāciešu galvenā trenera Ralfa Rangnika pirms atbildes mača nāca reālistisks optimisms. "Kad spēlējām pret Milānu, cilvēki mums tāpat nedeva daudz variantu. Mums jābūt labi organizētiem pirmajās desmit minūtēs un pēc tam jāizmanto savas iespējas."

Kas pievienosies "Barcelona" finālā un 28. maijā Vemblija stadionā Lielbritānijas galvaspilsētā cīnīsies par prestižāko klubu futbola trofeju pasaulē – favorīte "Manchester United" vai pārsteiguma autore "Schalke"? Atbildes jāsāk meklēt šovakar jau pulksten 21:45!

Slēpts komentārs: ozs113

  +2 [+] [-]

, 2011-05-04 14:13, pirms 13 gadiem
Schalkei sāpīgs zaudējums? Viņi ir priekšā 16.v. ( tai jāspēlē ar 3.labāko 2.bundeslīgas komandu par tiesībām spēlēt 1.bundeslīgā) 6 punktus, bet palikušas tikai 2 spēles, ta ka viņiem nekas nedraud. MU noteikti zaudējums pret Arsenal bija nesalīdzināmi sāpīgāks.
Slēpts komentārs: arvids1991

  +7 [+] [-]

, 2011-05-04 14:16, pirms 13 gadiem
Schalke drošvien ies uz visu banku.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-04 14:17, pirms 13 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Schalkei sāpīgs zaudējums? Viņi ir priekšā 16.v. ( tai jāspēlē ar 3.labāko 2.bundeslīgas komandu par tiesībām spēlēt 1.bundeslīgā) 6 punktus, bet palikušas tikai 2 spēles, ta ka viņiem nekas nedraud. MU noteikti zaudējums pret Arsenal bija nesalīdzināmi sāpīgāks.
Šalkei ir jācīnās par eirozonu nākošgad (par ČL var aizmirst)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-05-04 14:20, pirms 13 gadiem
arvids1991 rakstīja: Šalkei ir jācīnās par eirozonu nākošgad (par ČL var aizmirst)
Bundeslīgā pat uzvarot iepriekšējo spēli viņiem nekādi Eirokausi nespīdēja, bet komanda ir tikusi Vācijas kausa finālā un šādi var tikt uz Eiropas līgu.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-04 14:21, pirms 13 gadiem
Man personīgais viedoklis! Shalke nav cerības! Lai MU tiek finālā un parāda barsas meitēniem vietu! vismaz MU sastāvā nav tādu simulantu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-04 14:49, pirms 13 gadiem
pavelsp rakstīja: Nani? Rūnijs?
Tu salīdzināji arī
Piekrītu,ka rūnijs pagājušajā gadā vienreiz nodaivoja tā,ka pašam man smiekli uznāca.. Bet cik vins ir daivojis ir uz vienas rokas saskaitāms! Nani savukārt patīk daivot,meklēt kontaktu un dažreiz nokrist,kas man pašam ne ipaši patīk vinjā,bet tajā paša laikā pret nani anglijā pārkāpj noteikumus visbiežāk..bija vienā saitā statistika! Un tev nav kauns ko tādu teikt,kad pašam komandā ir drogba,kas pārspēj visuss anglijā
Bet,lai ko darītu drogba vai nani,tas pat tuvu nestāv tam ko darija šajās spelēs barcelona spelētāji..Pedro vien nosimuleeja vairāk nekā visi trīs iepriekšminētie pa visu sezonu jocīgi,jo neviens neapšauba vinju spēku un bez teātra vinji būtu turpat,kur ir tagad
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-04 15:51, pirms 13 gadiem
Liekas, ka raksta autors ir palaidis garām to ka MU oficiāli izsakās, ka nelaidīs stiprākos laukumā taupoties Chelsea spēlei nedēļas nogalē!

  -1 [+] [-]

, 2011-05-04 17:04, pirms 13 gadiem
ja kaadam interesee tieshraide - uzliec.lv ,tik jāreģistrējas un sopcast pleierim jaabuut

  +1 [+] [-]

, 2011-05-04 17:30, pirms 13 gadiem
Ko iespējis literāri "klibais" Siliņš? - Neko, kā jau vienmēr.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-04 20:13, pirms 13 gadiem
WithNoMercy rakstīja: Ko tu te muldi, MU antifan.
Vakar Barselona savā Noukempā nospēlēja 1:1 un uzvarēja tikai tāpēc, ka pirmajā spēlē tiesnesis pieļāva pusfināla rezultātu ietekmējošu kļūdu.
Neesmu MU antifans, vnk mu ir fani, un visi pārējie tiek dēvēti par antifaniem.
un tas nemaina to, ka Messi apspēlēja 1/2 no RM! un rezultāts mainīja viņu attieksmi otrajā spēlē. Paskaties lūdzu kaut vai uz bumbas kontroli 1ajā mačā pirms runā!
Tā kā