Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Zidāns un Koulmens starp desmit kandidātiem uz FIFA gada trenera balvu

Andrejs Siliņš

Zidāns un Koulmens starp desmit kandidātiem uz FIFA gada trenera balvu
Zinedins Zidāns
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) publicējusi sarakstu ar desmit kandidātiem uz Gada labākā trenera balvu un starp kandidātiem ir arī "Euro 2016" pārsteiguma autores Velsas galvenais treneris Kriss Koulmens, ka arī Madrides "Real" galvenais treneris Zinedins Zidāns, kurš debijas sezonā pie kluba stūres izcīnīja UEFA Čempionu līgas trofeju.

Velsas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā sasniedza visu laiku labāko rezultātu, iekļūstot pusfinālā. Ceturtdaļfinālā ar 3:1 velsieši pieveica favorīti Beļģiju. Septembrī Velsa sasniedza augstāko vietu FIFA pasaules rangā, ieņemot desmito pozīciju. Tagad Velsa uzsākusi Pasaules kausa kvalifikāciju - finālturnīrā velsieši nekad iepriekš nav spēlējuši. 46 gadus vecais Koulmens Velsas izlasi vada kopš 2012. gada.

Tāpat nominēts arī Zinedins Zidāns, kurš par Madrides "Real" galveno treneri oficiāli kļuva tikai šī gada sākumā. Nepilnas sezonas laikā Zidāns aizveda madridiešus līdz lielākajai trofejai - UEFA Čempionu līgas uzvarai. Savukārt augustā 44 gadus vecais Zidāns ar "Real" izcīnīja UEFA Superkausu.

Nominantu vidū ir arī: Eiropas vicečempiones Francijas treneris Didjē Dešāns; pagājušā gada pasaules labākais treneris Luiss Enrike, kurš ar "Barcelona" izcīnīja Spānijas čempiontitulu, kausu un superkausu; 2011. gada uzvarētājs Peps Gvardiola, kura vadībā "Bayern" izcīnīja Vācijas čempiontitulu un kausu; Jirgens Klops, kurš ar "Liverpool" spēlēja Eiropas līgas finālā; Mauricio Početino, kura vadībā "Tottenham Hotspur" iesaistījās cīņā par Anglijas titulu; Klaudio Ranjēri, kurš ar "Leicester" paveica sensāciju, triumfējot Anglijas Premjerlīgā; Eiropas čempiones Portugāles treneris Fernandu Santušs; Djēgo Simeone, kurš ar Madrides "Atletico" otro reizi pēdējo trīs gadu laika spēlēja UEFA Čempionu līgas finālā.

Visus nominantus izvēlējās FIFA Futbola komiteja, bet turpinājumā balsošanā piedalīsies visu nacionālo izlašu galvenie treneri un kapteiņi, kā arī 200 īpaši izvēlēti mediju pārstāvji un līdzjutēji. Līdzjutēji balsot par sev tīkamāko kandidātu varēs FIFA mājaslapā no 4. novembra.

FIFA gada labākā trenera balvas kandidāti

TrenerisValstsKomanda
Kriss KoulmensVelsaVelsas izlase
Didjē DešānsFrancijaFrancijas izlase
Peps GvardiolaSpānijaBayern/City
Jirgens KlopsVācijaLiverpool
Luiss EnrikeSpānijaBarcelona
Mauricio PočetinoArgentīnaTottenham Hotspur
Klaudio RanjēriItālijaLeicester City
Fernandu SantušsPortugālePortugāles izlase
Djēgo SimeoneArgentīnaAtletico
Zinedins ZidānsFrancijaReal Madrid

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...

  -1 [+] [-]

, 2016-11-02 16:33, pirms 7 gadiem
Klaudio Ranjēri. Jo viņš nekad neaizmirst pabarot savas haizivis. Otrajā vietā Santušs.

  -2 [+] [-]

, 2016-11-02 16:38, pirms 7 gadiem
Es jau iedotu F.Santušam, jo patiesībā ar visai vienkāršu komandu viņš uzvarēja Eiropas čempi , kaut vai salīdzinot ar to pašu Franciju, kurai bija vairāk zvaigžņu komandā.

  -2 [+] [-]

, 2016-11-02 16:39, pirms 7 gadiem
Taču skaidrs, ka ši balva jāpiešķir Ranjēri. Paveica gandrīz neiespējamo ar Lesteras komandu.

     [+] [-]

, 2016-11-02 17:11, pirms 7 gadiem
Kur Islandes zobarsts?

     [+] [-]

, 2016-11-02 18:43, pirms 7 gadiem
djimanti rakstīja: Taču skaidrs, ka ši balva jāpiešķir Ranjēri. Paveica gandrīz neiespējamo ar Lesteras komandu.
Ja jau saki ka gandrīz neiespējamo,kas tad būtu tas pilnīgi neiespējamais?

     [+] [-]

, 2016-11-02 19:11, pirms 7 gadiem
lagoss rakstīja: Ja jau saki ka gandrīz neiespējamo,kas tad būtu tas pilnīgi neiespējamais?
Pilnīgi neiespējamais? Varētu būt - šogad izcīnīt punktu pret Fēru salām ar Latvijas izlasi!

     [+] [-]

, 2016-11-02 19:14, pirms 7 gadiem
M
Hahahahahahahahahahahahahaahahahhaahah

     [+] [-]

, 2016-11-02 21:20, pirms 7 gadiem
djimanti rakstīja: Es jau iedotu F.Santušam, jo patiesībā ar visai vienkāršu komandu viņš uzvarēja Eiropas čempi , kaut vai salīdzinot ar to pašu Franciju, kurai bija vairāk zvaigžņu komandā.
ne tuvu nestāv Ranjēri sasniegtajam, izlašu turnīrā krietni lielāks veiksmes faktors kā turnīrā kur sacenšas 20 komandas 2 apļu turnīrā, no kurām vismaz puse uz papīra skaitas spēcīgākas