Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: "Benfica" tālāk vēl netiek, "Manchester United" kļūst par līderi

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

C grupa: "Benfica" tālāk vēl netiek, "Manchester United" kļūst par līderi
Rodrigu izvirzīja "Benfica" vadībā, tomēr uzvaru šis vārtu guvums nedeva
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas C grupas mačā Lisabonas "Benfica" cīnījās 1:1 ar "Basel", vēl nespējot nodrošināt vismaz otro vietu grupā. Tagad "Benfica" ir vienāds punktu skaits ar "Manchester United", kura ar 2:0 uzvarēja "Otelul". Turklāt "United" ir kļuvusi par grupas līderi.

"Benfica" nenotur pārsvaru un 1/8 finālā vēl netiek

Grupas līdere Lisabonas "Benfica" šovakar uzņēma Bāzeli. Abu komandu pirmajā mačā "Benfica" uzvarēja ar 2:0, bet vēl trīs punkti šovakar pret bez uzbrukuma līdera Aleksandera Fraja spēlējošo "Basel" jau varēja Portugāles vienībai dot vietu astotdaļfinālā.

Ceļu pretī uzvarai "Benfica" sāka jau no pirmajām minūtēm, ātri vien tiekot viesu vārtu tuvumā, bet 3. minūtē Lisabona jau tika vadībā. Pēc Nikolasa Gaitana centrējuma pa taisno no gaisa uzsita Rodrigu. Bumba iegriezās tieši vārtu augšējā stūrī – skaisti vārti un 1:0. Mājinieki jau visai drīz pēc tam varēja dubultot starpību, bet Aimars sita garām ar galvu. 19. minūtē no līdzīgas situācijas kļūdījās arī Garajs. Tad "Benfica" nedaudz nomierinājās, un viesiem gandrīz izdevās Lisabonu par to sodīt – Fabians Frajs saņēma bumbu soda laukuma vidū, tomēr sitiens neizdevās. Arvien tuvojoties puslaika beigām, spēle izlīdzinājās un bīstamāk pat uzbruka viesi. Tiesa, Čiperfilds sita pāri, bet pašās beigās uzsist no vārtu priekšas "Basel" nespēja, ļaujot bumbai atstāt laukumu.

Bāzele līdz ar otrā puslaika sākumu turpināja aktīvi uzbrukt – pēc bīstama centrējuma vairākiem viesu futbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai aizsniegtos līdz bumbai. Nedaudz vēlāk pēc stūra sitiena bumba atleca pie Fraja uz soda laukuma gala līnijas, tomēr jaunais uzbrucējs sita pāri vārtiem. "Basel" vārti brieda un nobrieda – Hūgels ieskrēja soda laukumā un uztvēra Čiperfilda centrējumu, ar pirmo pieskārienu triecot bumbu vārtu apakšējā stūrī, 1:1. Mirkli vēlāk "Benfica" gandrīz atguva vadību, tomēr Rodrigu pēc vārtsarga apspēlēšanas no paasa leņķa nespēja trāpīt vārtos. Mačs arī noslēdzās neizšķirti – Bāzeles cerības vēl nav zudušas, kaut gan "Benfica" joprojām ir labākā pozīcijā.

"Manchester United" bez īpašām problēmām uzvar un kļūst par līderi

"Manchester United" savu līdz šim vienīgo uzvaru pirmajā aplī bija guvusi tieši pret Bukarestes "Otelul" un šovakar, aizvadot spēli savā laukumā, ne uz ko citu kā vēl trim punktiem noteikti necerēja. "United" treneris Alekss Fergusons bija izvēlējies laukumā laist veselus trīs uzbrucējus – Veinu Rūniju, Maiklu Ouvenu un Dimitaru Berbatovu.

Jau astotajā minūtē Mančestra atklāja rezultātu, kad pēc Džounsa centrējuma līdz bumbai neaizsniedzās Ouvens, toties pie tās tika Valensija, gūstot vārtus ar sitienu no tuva attāluma. Tikai nedaudz vēlāk laukumu atstāja Ouvens, uz maiņu iznākot Čičarito – kārtējais savainojums. Nokļuvuši vadībā, mājinieki stabili kontrolēja mača gaitu, īpaši gan necenšoties par katru centu iesist vēlreiz. "Otelul" tikmēr nācās aizsargāties, un Mančestras vārtsargs De Gea tika traucēts visai reti, līdz pašās puslaika beigās pēc Nani kļūdas viņam nācās glābt, atsitot Neagu sitienu. Puslaiks arī beidzās ar 1:0, kaut arī "United" bija spējīga starpību palielināt.

Jau neilgi pēc pārtraukuma pēc Džounsa un Čičarito piespēlēm labā pozīcijā nonāca Berbatovs, tomēr vārtsargs Grahovacs spēlēja veiksmīgi gan šajā epizodē, gan brīdi vēlāk pēc Čičarito sitiena no tālākas distances. 58. minūtē "United" bija vēl tuvāk 2:0, kad Berbatova piespēle sasniedza Andersonu, tomēr bumbu no vārtu līnijas izsita Kostins. Izcelties nespēja arī Nani – bumba lidoja tieši Grahovaca rokās. Jāpiebilst, ka daudzus uzbrukumus uzsāka Rūnijs, kurš šovakar spēlēja vairāk laukuma dziļumā nekā parasti. Tieši pēc Rūnija tāla sitiena mača noslēgumā bumba skāra Sargi un atrada ceļu vārtos. "United", aizvadot ne to skatāmāko spēli, tomēr iesita otros vārtus un guva otro uzvaru, kas ļauj pacelties uz pirmo vietu grupā.

UEFA Čempionu līga, C grupa

Lisabonas "Benfica" – "Basel" 1:1 (1:0) (Rodrigu 4' – Hūgels 64')
"Manchester United" – Bukarestes "Otelul" 2:0 (1:0) (Valensija 8'; Rūnijs 87')

VKomandaSUNZVārtiP
1.Man. United42208:48
2.Benfica42205:28
3.Basel41216:75
4.Otelul40041:70

  -1 [+] [-]

, 2011-11-02 23:42, pirms 13 gadiem
švaka spele no united puses laikam bedre jo pedeja laika kaut ka neiet bet gan jau vecais zin kas jadara.

  -2 [+] [-]

, 2011-11-02 23:45, pirms 13 gadiem
Kur tabula

  -2 [+] [-]

, 2011-11-03 00:01, pirms 13 gadiem
United slikta spēle, jo Rūnijs spēlēja kā centra pussargs. Arī spēlē pret Evertonu (1-0) pamanīju, ka viņš visu laiku atradās laukuma vidū, nevis uzbrukuma smailē, tāpēc ar spēle bija neizteiksmīga. Iespējas jau bija, tik nebija, kas tās iespējas pārvērš vārtu guvumos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-11-03 02:12, pirms 13 gadiem
Jaymen rakstīja: United slikta spēle, jo Rūnijs spēlēja kā centra pussargs. Arī spēlē pret Evertonu (1-0) pamanīju, ka viņš visu laiku atradās laukuma vidū, nevis uzbrukuma smailē, tāpēc ar spēle bija neizteiksmīga. Iespējas jau bija, tik nebija, kas tās iespējas pārvērš vārtu guvumos.
vispār jau Rūnijs sen spēlē dziļāk laukumā, nevis tikai gaida bumbu pie pretinieku soda laukuma

     [+] [-]

, 2011-11-03 08:53, pirms 13 gadiem
puslaiks rakstīja: vispār jau Rūnijs sen spēlē dziļāk laukumā, nevis tikai gaida bumbu pie pretinieku soda laukuma
Bet kad spēlē uzbrukuma smailē (kas šogad ir bijis vairākas reizes) , tad ir daudz vārti spēlē un Rūnijam ar augsta rezultivitāte