Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B grupa: Lionas "Olympique" gūst trīs vārtus, taču zaudē Lisabonā

Agris Suveizda

B grupa: Lionas "Olympique" gūst trīs vārtus, taču zaudē Lisabonā
"Benfica" uzbrucējs Alans Kardeks
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tika aizvadītas astoņas UEFA Čempionu līgas ceturtās kārtas spēles. B apakšgrupā Lisabonas "Benfica" savā laukumā apspēlēja Lionas "Olympique" - spēles gaitā bija pat 4:0, bet mačs noslēdzās ar portugāļu uzvaru ar 4:3. Savukārt Gelzenkirhenes "Schalke" izbraukumā nospēlēja neizšķirti ar Telavivas "Hapoel" - 0:0.

"Lionas "Olympique" nolaižas uz zemes

Portugāles čempionvienībai "Benfica", lai turpinātu nopietni cerēt uz iekļūšanu astotdaļfinālā, šovakar bija vēlams iegūt vismaz punktu (tiesa, arī zaudējuma gadījumā cerības nepazustu). Statistika noteikti bija Lisabonas kluba pusē, jo "Benfica" savā laukumā deviņreiz tikusies ar Francijas komandām un nav zaudējusi ne reizi. "Benfica" šovakar nācās iztikt bez joprojām savainotā uzbrucēja Oskara Kardoso, bet argentīnietis Nikolass Gaitans bijia diskvalificēts. Jāpiebilst, ka teju pēdējā brīdī pirms spēles sākuma noskaidrojās, ka laukumā nevarēs doties arī Pablo Aimars. Nopietni zaudējumi bija arī viesiem – savainojumu ārstē gan Alī Sisoko, gan Žeremijs Tulalāns, gan Lisandro Lopess.

Lionas "Olympique", lai jau pēc ceturtās kārtas nodrošinātu vismaz otro vietu grupā, bija nepieciešams vismaz punkts. Bukmeikeri par spēles favorīti uzskatīja "Benfica", taču viesi pirmajās 10 minūtēs divreiz noskandināja brīdinājuma zvanus. Abas reizes Džimijs Briāns uzbrukumu noslēdza ar sitienu vārtu tīklā, taču abas reizes tika fiksēta aizmugure. Uz viesu uzbrukumiem mājinieki atbildēja ar Eduardo Salvio un Fabiu Koentrau sitieniem, bet 20.minūtē mājinieki atklāja rezultātu. Pēc Karluša Martina izpildītā tiešā brīvsitiena brazīliešu uzbrucējs Alans Kardeks ar galvu pārspēja Ugo Lorisu – 1:0! Pēcāk Kardeks un Briāns apmainījās neprecīziem sitieniem, bet 31.minūtē "Benfica" izdevās dubultot pārsvaru. Pēc neveiksmīgā Miralema Pjaniča tiešā brīvsitiena "Benfica" izveidoja pretuzbrukumu, kuru ar precīzu sitienu noslēdza Koentrau – 2:0! 40.minūtē Loriss glāba komandu no trešo vārtu zaudējuma, taču jau pēc četrām minūtēm viņš nospēlēja neveiksmīgi un šoreiz nespēja glābt – spānis Havi Garsija guva vārtus, praktiski izšķirot mača likteni. Pēc pirmajām 45 minūtēm "Benfica" atradās vadībā ar 3:0!

Pēc pārtraukuma cīņas ritējums nemainījās. 59.minūtē viesu galvenais treneris Klods Puels aizsarga Papa Djakatē vietā laida uzbrucēju Bafetimbi Gomisu. Taču tā vietā, lai atspēlētos, lionieši 67.minūtē ielaida ceturtos vārtus. Atvairījuši stūra sitienu, mājinieki izveidoja teicamu pretuzbrukumu. Atkal uzmanības centrā bija Martins, kurš veica reidu un pēcāk rezultatīvi asistēja Koentrau vārtu guvumā - 4:0! 75.minūtē Joans Gurkufs ar sitienu no distances vienus vārtus atguva, bet pēc desmit minūtēm Gomiss panāca jau 2:4. Spēles izskaņā mājinieki nervozēja, un kompensācijas laikā horvātu aizsargs Lovrens izmantoja kārtējo apjukumu, ar galvu pārmetot bumbu pāri Roberto - 3:4! Viesi samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, taču lielākiem varoņdarbiem nepietika laika.

"Hapoel" izcīna pirmo punktu

Telavivas "Hapoel", kas Čempionu līgas grupu turnīra debijā pirmajās trīs spēlēs piedzīvoja trīs zaudējumus, šovakar savainojuma dēļ nespēlēja Itajs Šehters un Avihajs Jadins, bet Romēnam Roki un Mahranam Lalam nesen tika veikta operācija. Viesiem no Gelzenkirhenes palīdzēt nevarēja Lukass Šmits un Džermeins Džonss.

Spēli aktīvāk uzsāka viesi. Trešajā minūtē bīstami gar vārtiem piespēlēja Hosē Hurado, taču ne Rauls Gonsaless, ne Klāss Jans Huntelārs nespēja aizsniegties līdz bumbai. Pēc desmit minūtēm Pēram Klugem gandrīz izdevās tikt cauri "Hapoel" aizsardzībai, taču viņu apturēja brazīliešu aizsargs Duglass da Silva. Pēc četrām minūtēm bīstami sita Toto Tamuzs, taču vietā bija Manuels Noiers. Toties 28.minūtē mājinieki bija ļoti tuvu vārtu guvumam. Tamuza centrējums atrada Benu Saharu, kurš tālāk piespēlēja Eranam Zahavi, kurš no astoņiem metriem sita virsū Noieram. Līdz puslaika beigām divreiz vārtus apdraudēja Rauls, bet 45.minūtē Vinsents Enjeama glāba pēc Hurado sitiena. Pirmajās 45 minūtēs daudz vairāk bumbu kontrolēja mājinieki (57% - 43%), tomēr komandas pārtraukumā devās pie bezvārtu neizšķirta.

Otrā puslaika devītajā minūtē kārtējās briesmas draudēja viesu vārtiem, taču Noiers uz vārtu līnijas spēja atvairīt ben Dajana raidījumu. Pēc četrām minūtēm iespēja bija Tamuzam, taču atkal mājinieku faniem atlika vien nopūsties par neizmantoto izdevību. 68.minūtē pēc stūra sitiena Šovhens ar galvu jau raidīja bumbu vārtos, taču Noiers nodemonstrēja lielisku meistarību, atkal likvidējot briesmas - joprojām 0:0. Pēc astoņām minūtēm kārtējais moments bija pie "Schalke" vārtiem, bet 82.minūtē lieliska iespēja pēc stūra sitiena bija Kristofam Metcelderam, taču viņš no desmit metriem ar kāju sita garām mērķim. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Edu varēja kļūt par varoni un izraut viesiem uzvaru, taču viņš, būdams pavisam brīvs, ar galvu sita neprecīzi. Spēle noslēdzās bez gūtiem vārtiem - 0:0. "Hapoel" ieguva pirmo punktu grupu turnīrā, taču zaudēja jebkādas cerības uz iekļūšanu astotdaļfinālā.

UEFA Čempionu līga, B grupa

Benfica – Lyon 4:3 (3:0) (Kardeks 20', Koentrau 32', 67', Garsija 42' - Gurkufs 75', Gomiss 85', Lovrens 90'+4)
Hapoel – Schalke 0:0

VKomandaSUNZVārtiP
1.Lyon43019:59
2.Schalke42115:27
3.Benfica42026:76
4.Hapoel40132:81
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-11-03 00:10, pirms 14 gadiem
bija negaidīti, kad livescores no 0:4 pēkšņi 3:4 parādijās

Liona tā vai tā paliek 1. vietā.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-03 00:53, pirms 14 gadiem
Ļoti ceru uz "Benfica" iekļūšanu izslēgšanas kārtā. Koentrau šova dēļ vien ir vērts skatīties šī kluba spēles

     [+] [-]

, 2010-11-03 19:04, pirms 14 gadiem
te jau Inter un Spurs spēles kopija!