Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Zenit" nopirkuši uzvaru UEFA kausā?

Andrejs Siliņš

"Zenit" nopirkuši uzvaru UEFA kausā?
"Zenit" UEFA Superkausa spēlē
Foto: AP

Spānijas laikraksts "El Pais" izplatījis informāciju par iespējamo futbola kluba Sanktpēterburgas "Zenit" negodīgo rīcību, nopērkot UEFA kausa pusfināla un fināla spēles, taču klubs informāciju pilnībā noliedz.

Spānijā tikusi arestēta Krievijas kriminālbanda, kas it kā samaksājuši miljoniem lielas naudas summas, lai "Zenit" vispirms izcīnītu uzvaru UEFA kausa pusfinālā un tad arī finālā pagājušajā sezonā. Atgādinām, ka pusfināla cīņas otrajā spēlē Sanktpēterburgas komanda negaidīti pārliecinoši ar 4:0 pārspēja par favorītiem uzskatītos Minhenes "Bayern" futbolistus, savukārt finālā ar rezultātu 2:0 apspēlēja Glāzgovas "Rangers".

Viena no lielākajām krievu bandām, kas bāzējas Spānijā, par "Zenit" kluba uzvarām samaksājuši no 20 līdz 40 miljoniem eiro lielus kukuļus pretinieku komandām. Spāņu policijas rīcībā nonācis telefona sarunas ieraksts, kurā minēts, ka bandas vadonis Genādijs Petrovs par uzvarām piedāvājis 50 miljonus, tiesa, valūta nav minēta.

"Zenit" klubs gan nekavējoties reaģējis: "Tas, kādu sniegumu parādīja "Zenit" futbolisti spēlēs pret "Bayern" un "Rangers", ir pierādījums, ka šīs uzvaras tika sasniegtas godīgā un bezkompromisa cīņā. Baumas, kas tikušas publicētas, ceļ neslavu visiem pieminētajiem klubiem."

Kluba pārstāvji jau vērsušies pie saviem juristiem, lai apspriestu iespēju iesūdzēt "El Pais" par neslavas celšanu.

Tikmēr lietu taisās izmeklēt arī UEFA pārstāvji. "Kad klīst šādas baumas, mūsu disciplinārās komisijas pārstāvji tās izskatīs un izmeklēs," sacīja organizācija.

Izmantotie resursi:
AFP