Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Grandu sadursme ČL 1/4 finālos Parīzē un Minhenē

Rolands Eliņš

Grandu sadursme ČL 1/4 finālos Parīzē un Minhenē
Lionels Mesi un Zlatans Ibrahimovičs
Foto:AP/Scanpix

Čempionu līgā šovakar tiks aizvadīti pirmie ceturtdaļfināla mači, kuros piedalīsies četru futbola lielvalstu čempionātu līderi. Ambiciozā "Paris Saint Germain" (PSG) savā laukumā uzņems vareno „Barcelona”, bet Minhenē Bundeslīgas līdere „Bayern” uzņems Veco sinjoru („Juventus”) no Turīnas. Abu spēļu sākums plkst. 21.45 pēc Latvijas laika.

Ar patiesi skaļu transfēra darījumu palīdzību PSG ir nonākusi tur, kur vēlējās, proti, cīņā par Čempionu līgas troni. Ceļu gan šobrīd aizšķērso varens un iespaidīgs šķērslis no Spānijas („Barcelona”), kurš vēl nemaz ne tik sen bija mājvieta trim PSG spēlētājiem (Ibrahimovičam, Maksvelam un Motam). Šis apstāklis, protams, mačam piešķirs papildus intrigu, jo Ibrahimoviča vēlme gūt vārtus (vēlams vairākus) pret savu bijušo komandu būs milzīga. Mačā Parīzē gan nevarēs piedalīties Tjagu Mota, kurš treniņā guvis savainojumu.

Neskaitot viņu, PSG spēlēs savā gandrīz labākajā sastāvā, savukārt „Barcelona” šai spēlei gatavojusies īpaši rūpīgi, jo iepriekšējā Spānijas čempionāta mačā pret „Celta Vigo” (2:2) nolēma atpūtināt vairākus savus līderus (Injestu, Villu, Maskerāno), turklāt vārtos pēc četru Spānijas čempionāta spēļu izlaišanas diskvalifikācijas dēļ atgriezīsies Viktors Valdess. Aizsardzības līnijā gan viņam pietrūks Karlosa Pujola un Adriano, taču laukuma malā būs atgriezies galvenais treneris Tito Vilanova, kurš iepriekšējos divus mēnešus pavadīja Ņujorkā, rehabilitējoties pēc pieauss dziedzera audzēja operācijas.

Šīs divcīņas mērogu ir grūti pārvērtēt, jo abas komandas šobrīd atrodas savu nacionālo čempionātu (Francijas un Spānijas) pārliecinošās līderpozīcijās, turklāt ne Deivida Bekhema, ne Lionela Mesi vārdi daudz jāreklamē nav. Bekhems, kurš pavisam nesen tika kritizēts par neprofesionalitāti, gatavojoties spēlei, gan pamatsastāvā diez vai izies, jo Karlo Ančeloti ir gatavs dot priekšroku 20 gadus vecajam itālim Marko Verrati. Starp citu, itāļu mediji nesen (vēl pirms pirmā aprīļa) ziņoja, ka Žuzē Mourinju nosūtījis Ančeloti taktiskos plānus, kā spēlēt pret „Barcelona”. Ančeloti to gan noliedz, taču diez vai viņš šo faktu tā arī visiem atklātu, ja tā tomēr būtu patiesība.

Runājot nopietnāk, Ančeloti izteicies, ko komanda nav nobijusies no „Barcelona” skaļā vārda un lieliskās spēles: „Protams, visi redzam, kā spēlē „Barcelona”, taču šovakar vispirms domāsim paši par savu spēli, centīsimies parādīt savu labāko sniegumu. Lai arī varbūt negaidu, ka kontrolēsim mača gaitu, taču domāju, ka mūsu futbolisti būs gatavi cīnīties un izmantot savas iespējas.”

PSG nav piedzīvojusi zaudējumu Eiropas kausos jau 23 pēdējās spēlēs (pēdējoreiz 2006.gadā pret „Hapoel”), taču Čempionu līgas pusfinālu savā vēsturē sasniegusi tikai vienreiz. Interesanti, ka arī toreiz, 1994./1995. gada sezonā ceturtdaļfinālā PSG spēkojās ar „Barcelona” un divu spēļu summā uzvarēja ar 3:2. Kopš tā laika gan daudz ūdens aiztecējis, un šosezonu „Barcelona” uzsāka tik vareni, ka pretinieki jau laikus slēpās laukuma malās – pirmajos 23 mačos tika piedzīvots tikai viens zaudējums, bet Mesi bija paguvis gūt jau 34 vārtus. Tiesa, pēdējā laikā „Barcelona” tik milzīgu iespaidu vairs neatstāj, turklāt satraukuma vērta ir izbraukuma spēļu statistika – pēdējās astoņās spēlēs viesos uzvarēts tikai divreiz (pa trim neizšķirtiem un trim zaudējumiem), kā arī ČL iepriekšējā kārtā viesos ar 0:2 piekāpās „Milan” (mājas spēle gan visu nokārtoja spāņu kluba labā).

”Bayern” uz randiņu Minhenē sagaida Veco sinjoru

Neko daudz pieticīgāks nebūs arī mačs Minhenē, kur tiksies Vācijas un Itālijas nacionālo čempionātu līderi „Bayern” un „Juventus”, turklāt abas komandas savu sezonas iespaidīgāko sniegumu rāda tieši pēdējā laikā. „Bayern” spēku vēl pavisam nesen uz savas ādas izbaudīja Artjoms Rudņevs un viņa HSV, kura šajā Bundeslīgas mačā savos vārtos atrada veselas deviņas bumbas, turklāt „Bayern” ir tikai viena maza soļa attālumā līdz Bundeslīgas čempionu titula nodrošināšanas (tuvākos sekotājus apsteidz par 20 (!) puntkiem). Lai noraksturotu „Bayern” spēku, pietiks pateikt, ka Klaudio Pisaro, kurš spēlē pret HSV guva četrus vārtus un divreiz rezultatīvi piespēleja, šovakar, visticamāk, pat neizies laukumā sīvās konkurences dēļ.

Tiesa, šovakar „Bayern” nāksies spēkoties ar sīvo itāļu aizsardzību, kura A sērijā 30 spēlēs šosezon ielaidusi tikai 19 vārtus, bet Eiropas kausos nav zaudējusi jau 18 spēlēs pēc kārtas. „Juventus” astotdaļfinālā arī ļoti pārliecinoši izmaršēja cauri Glāzgovas „Celtic” rindām, divu spēļu summā uzvarot ar 5:0, kamēr „Bayern” pēc lieliskas mājas spēles viesos ar 0:2 piekāpās „Arsenal”, kas gan netraucēja uzvarēt divu spēļu summā.

„Zinu, ka neesam favorīti šā vakara spēlē,” saka „Juventus” treneris Antonio Konte, „taču zinu arī, ka mūsu futbolisti spēlēs ar degsmi un iedvesmu un neizturēsies kā zaudējumam nolemti pastarīši.” Viņam piekrīt arī vārtsargs Džanluidži Bufons, kurš norāda, ka „Juventus” aizsargi ir "pārāk normāli, lai būtu slaveni", taču šobrīd viņu aizsardzības trio Barzagli-Čellīni-Bonuči ir viens no labākajiem, ja ne labākais, pasaulē.

Nelielas raizes Kontem gan rada Melnkalnes uzbrucēja Mirko Vuciniča veselība, jo viņš šobrīd atgūstas no gripas, tādēļ „Juventus” uzbrukumā, visticamāk, sūtīs Alesandro Matri un Fabio Kvarjarellu. Savukārt „Bayern” rindās varētu atgriezties Džeroms Boatengs un Bastiāns Šveinsteigers, taču jau tagad skaidrs, ka mačā nepiedalīsies Havi Martiness (dzeltenās kartītes). Dzeltenās kartītes šajā duelī var spēlēt lielu lomu, jo pa vienam plāksterim jau ir pieciem komandu sākumsastāvu spēlētājiem („Bayern” - aizsargiem Lāmam un Dantem, „Juventus” – pussargiem Vidālam, Marhisio un Lihtšteineram), kuriem visiem būs jāuzmanās, jo brīdinājums šī vakara spēlē liegs dalību atbildes mačā nākamnedēļ.

Abu šī vakara spēļu sākums plkst. 21.45 pēc Latvijas laika, savukārt atbildes spēles norisināsies jau pēc nedēļas.

1 2 3 4 5 156 komentāri
Slēpts komentārs: krustojums

  +5 [+] [-]

, 2013-04-02 12:02, pirms 11 gadiem
domāju ka barsa uzvarēs, un minhenē varēu but neizšķirts
bet kas to lai zin

  +4 [+] [-]

, 2013-04-02 12:03, pirms 11 gadiem
Galvenais lai kaada komanda nezaudee ceribas uz otro machu jau shodien.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: rezgalis007

  +9 [+] [-]

, 2013-04-02 12:08, pirms 11 gadiem
ja PSG ir grands dēļ naudas kas ieplūst pēdēja gada laikā
šovakar tikai 3 grandus redzu,PSG to statusu ir nopirkusi ar arābu naudu,lai pienak pec paris gadiem ar panākumiem un tad būs grands.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-02 12:12, pirms 11 gadiem
skonta vperjod!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-02 12:24, pirms 11 gadiem
Kāpēc abām spēlēm bija jābūt vienā dienā? Pat nezinu, ko labāk skatīties. Ibrahimovičš pret Messi-tas tik bus saldais ēdiens + vēl noteikti vecais labais Bekhems.
Bet arī Bayern un Juventus būs kaut kas. Bayern uzbrukums pret Juventus aizsardzību.
Šīm spēlēm bija jānotiek katrai savā dienā, jo rītvakar nav gaidāmas tik saldas cīņas, kā nekā favorīti tur ir diezgan izteikti, jo, ja nekas liels nenotiks, tad pusfinālā jābūt gan Real, gan Dortmundei. Bet šajās divās cīņās uzvarētājus prognozēt gan ir daudz grūtāk.
Protams Barcelona būs favorīte, bet PSG arī var uzvarēt.
Bayern un Juventus pārī kaut ko prognozēt ir grūti, bet priekšroku atdotu Bayern.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-04-02 12:29, pirms 11 gadiem
Gribetos lai PSG uzvar. Guuuuuuuud luck..

  -2 [+] [-]

, 2013-04-02 12:30, pirms 11 gadiem
Bayern vs Juve all day.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 12:45, pirms 11 gadiem
PSG ir visas iespējas iekost FCB, jo atkal traumas liek par sevi manīt, taču ceru, ka FCB būs mācījusies no savām kļūdām un 2.x uz tā paša grābekļa neuzkāps.
Par FCB un skaistu futbolu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 13:04, pirms 11 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: Tie jau visi Ronaldīnas faneļi, mazie pinkšķi!!
Tev laikam beerniba dikti paari nodariits..
Zjeel Tevi

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 13:22, pirms 11 gadiem
uh tiii , nav žēl nevienas no šim komandām , ceru uz kārtīgu slaktiņu! Saplosat viena otru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-02 14:57, pirms 11 gadiem
Varbut kaads zina kaadu interneta maajas lapu,kuraa var skatiities kaadu no shodienas speeleem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 15:04, pirms 11 gadiem
ivarsv rakstīja: Varbut kaads zina kaadu interneta maajas lapu,kuraa var skatiities kaadu no shodienas speeleem?
streamhunter.eu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-04-02 15:18, pirms 11 gadiem
krustojums rakstīja: ibrakadabra un 3:1
barselonas labā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 15:34, pirms 11 gadiem
Barbosa 333 rakstīja: PSG laikam šī būs pēdējā sezona, kad kaut ko sasniegs, jo gan spēlētāji, gan Bahreinas īpašnieks notīsies
http://www.tvnet.lv/sports/futbols/459218-francijas_nodoklis_bagatajiem_attieksies_ari_uz_futbolistiem
Nekur rakstā nav teikts, ka notīsies. Un īpašnieki nav no Bahreinas. PSG naudas ziņā nevajadzētu būt problēmām maksāt arī jauno procentu likmi (vienīgi sāktos problēmas ar FFP noteikumu izpildi). Jaunā nodokļu likme, kura vēl nemaz nav ieviesta, pamatīgi pavājinātu pārējos lielos klubus, kā Liona, Marseļa, Lille.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-02 15:35, pirms 11 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: Tie jau visi Ronaldīnas faneļi, mazie pinkšķi!!
Vienīgais iemesls, kāpēc sasperjods ar tevi tusē, ir vecums, ne? Jo pēc intelekta jums sapas kā avioinženierim ar cūku...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-02 15:44, pirms 11 gadiem
Barbosa 333 rakstīja: Maksāt 75% no ienākumiem valstij vienmēr ir problēma
Slinkums rēķināt precīzāk, bet, rupji rēķinot, PSG gadījumā pašreizējam sastāvam tas varētu nozīmēt ap +40-50 miljoniem eiro. Domā, ka šeihiem tādu naudu atrast būs problēma? Problēma būs atbilstoši noteikumiem palielināt ienākumus, lai neizslēgtu no Eirokausiem.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-02 15:45, pirms 11 gadiem
saldais ēdiens.......
Par Barcelona!!

     [+] [-]

, 2013-04-02 15:50, pirms 11 gadiem
ivarsv rakstīja: Varbut kaads zina kaadu interneta maajas lapu,kuraa var skatiities kaadu no shodienas speeleem?
Watch Hockey Online - FromSport - FromBar -...

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 15:57, pirms 11 gadiem
gurgucis rakstīja: ja PSG ir grands dēļ naudas kas ieplūst pēdēja gada laikā
šovakar tikai 3 grandus redzu,PSG to statusu ir nopirkusi ar arābu naudu,lai pienak pec paris gadiem ar panākumiem un tad būs grands.
Labi, ka Barca un Real nav sastāvu nopirkuši tikai par bargu naudu, bet tur spēlē pārsvarā viņu pašu uzaudzināti jaunieši, ne?
1 2 3 4 5 156 komentāri