Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pret Zetas Džonsas tēvoča klubu

Pret Zetas Džonsas tēvoča klubu
"Llanelli" spēles aizvada
sarkanās formās.

Latvijas čempionvienības FK "Ventspils" pretinieki UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtās būs Velsas komanda "Llanelli", kas šī gada aprīlī pirmo reizi kļuva par valsts čempioni.

Lilanelli ir kūrortpilsēta Velsas dienvidos un atrodas pie Īrijas jūras krastiem. Tā ir lielākā pilsēta Velsas rietumos, kurā dzīvo ap 50 tūkstošiem iedzīvotāju. Pilsētā valda sporta gars, un labi pazīstamas ir regbija komandas, taču pēdējos gados topā futbols, jo tās komanda spēlē ar labiem panākumiem.

Vēsture

"Llnalli" futbola kluba vēsturē sākas jau senā pagātnē, kad 1950. gadā komandā spēlēja vairāki profesionāļi. Komandas fani vēl joprojām atceras leģendāro Džoku Steinu, kas vēlāk kļuva par Skotijas kluba "Celtics" zvaigzni. Kopš tā laikā Velsas vienībā gājis kā pa kalniem, un ilgāku laiku klubs bijis bez panākumiem.

1994/1995. gada sezonā klubs izkrita no Velsas futbola augstākās līgas. Bija vajadzīgi trīs gadi, lai tas atkal atgrieztos augstākajās aprindās, taču tajās ilgi noturēties neizdevās, un jau 2002. gadā komandā atkal bija lejā. Pēc diviem gadiem "Llanelli" izdevās iekļūt Velsas futbola augstākajā sabiedrībā un šoreiz uz ilgāku laiku.

Visu šo laiku "Llanelli" bija pusprofesionāļu komanda, kuras futbolistiem galvenie darbi bija citi. Kopš 2005. gada vasaras klubs kļuva par profesionālu vienību. 2006/2007. gada sezonā "Llanelli" izcīnīja ceļazīmi uz UEFA kausa izcīņas kvalifikāciju, jo bija kļuvuši par Velsas vicečempioniem. Pirmajā kārtā divu spēļu summā (2:1) tika uzvarētā zviedru vienība "Gefle", savukārt otrajā kārtā atzīts dāņu "Odense" (1:6) pārākums.

Nākamajā sezonā "Llanelli" spēlēja Intertoto kausā, kurā tiekas ar mūsu kaimiņu, lietuviešu vienību Viļņas "Vetras" un kapitulē divu spēļu summā. Aizvadītajā sezonā, kas noslēdzās šā gada aprīlī, "Llanelli" kļuva pa valsts čempioniem. Tādējādi nodrošinot vietu UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Cita starpā, kluba īpašnieks ir slavenās aktrises Zetas Džonsas tēvocis Roberts.

Sastāvs

Aplūkojot "Llanelli" sastāvu, spilgtu zvaigžņu vārdus neieraudzīsim, taču acīs uzreiz lec Endijs Ledžs, kuram pieder pasaules rekords bumbas mešanā tālumā no sānu līnijas. Pieredzējušā aizsarga rekords ir 41 metrs. Savulaik Ledžs spēlējis arī Velsas nacionālā izlasē. Iepriekšējo sezonu 42 gadus vecais aizsargs aizvadīja kā spēlējošais treneris "Hucknall Town" komandā.
Tāpat pazīstams kādam varbūt liksies Džeisona Bouvena vārds, kurš kādreiz pavisam mazu brīdi kopā ar mūsu Marianu Paharu spēlējis Anglijas premjerlīgas klubā "Southampton". Bouvena labākie gadi jau aiz muguras, taču uzbrucējs, kurš epizodiski spēlējis Velsas izlasē, nav pazaudējis vārtu garšu. "Newport" rindās četru sezonu laikā Bouvens guva 37 vārtus. 35 gadus vecais uzbrucējs tikai šogad pievienojies "Lilanelli" komandai.

Mets Džounss ir "Llanelli" komandas skaļākais vārds spēlētāju sarakstā. Jaunatnes gadus viņš aizvadīja "Leeds" sistēmā, un pussargā saskatīja milzīgu talantu, tāpēc, lai Džounsu nopirktu, Anglijas premjerlīgas klubs "Leicester City" bija gatavs maksāt pat 3,5 miljonus mārciņu. Taču bēdīgā kārtā kādā premjerlīgas spēlē ar "Liverpool" Džounss krita un savainoja muguru. Pēc vairākām operācijām pussargam augstākajā līmenī atgriezties neizdevās, un tagad viņš spēlē dzimtās Lilanelli pilsētas komandā

Treneris

"Llanelli" komandas galvenais treneris ir anglis Pīters Nikolss, kurš arī bijis profesionāls futbolists. Nikolss spēlējis vairākos Anglijas otrā ešalona klubos. Trenera karjeru Nikolss uzsāka "Barry Town", taču drīz vien sāka pildīt Velsas kluba "Swansae City" trenera asistenta pienākumus. "Llanelli" Nikolss nonāca 2005. gadā, kad bija viens no komandas galvenā trenera palīgiem, bet jau 2006. gadā kļuva par pirmo cilvēku pie komandtiltiņa.

Izmantotie resursi:
welshpremier.com
vikipedia.com

  +6 [+] [-]

, 2008-07-01 15:52, pirms 16 gadiem
Vispār jau aktrises vārds ir Ketrina, nevis tikai Zeta-Džounsa.

  -1 [+] [-]

, 2008-07-01 15:56, pirms 16 gadiem
nu jā šī komanda pēc apraksta izklausās pat ļoti ņemama, un nevajadzētu pat FK Ventspils iespringt, lai tiktu 2 kārtā

  +2 [+] [-]

, 2008-07-01 16:00, pirms 16 gadiem
drumkinens rakstīja: nu jā šī komanda pēc apraksta izklausās pat ļoti ņemama, un nevajadzētu pat FK Ventspils iespringt, lai tiktu 2 kārtā

Pirms saki hop,paskaties pagājušā gada spēles pret citu Velsas klubu.

  -1 [+] [-]

, 2008-07-01 16:01, pirms 16 gadiem
Ļoti žēl Džouns!! šitā var neveikties!!

  +7 [+] [-]

, 2008-07-01 16:12, pirms 16 gadiem
Cita starpā, kluba īpašnieks ir slavenās aktrises Zetas Džonsas tēvocis Roberts.

Hmmm, un tam citam tāda intersanta starpa. Viņa starpā ir kāds īpašnieks.

  +1 [+] [-]

, 2008-07-01 16:33, pirms 16 gadiem
starpis, ibio

  -2 [+] [-]

, 2008-07-01 16:54, pirms 16 gadiem
AndrisO rakstīja: Cita starpā, kluba īpašnieks ir slavenās aktrises Zetas Džonsas tēvocis Roberts.

Hmmm, un tam citam tāda intersanta starpa. Viņa starpā ir kāds īpašnieks.



     [+] [-]

, 2008-07-01 17:19, pirms 16 gadiem
interesants stastins..es domaju tie dzeki ir njemami
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-01 21:06, pirms 16 gadiem
Endijs Ledžs, kuram pieder pasaules rekords bumbas mešanā tālumā no sānu līnijas. Pieredzējušā aizsarga rekords ir 41 metrs.
Intresantu skill`u uztrenneejis..

     [+] [-]

, 2008-07-01 22:27, pirms 16 gadiem
Nekas iipass jaanem