Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Auf Wiedersehen, "Bayern"!

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Auf Wiedersehen, "Bayern"!
Oliveram Kānam šodienas spēles bija
atvadas no Eirokausiem
Foto: AFP

Šodien Sanktpēterburgā UEFA kausa pusfināla atbildes spēlē Sanktpēterburgas "Zenit" ar 4:0 sagrāva Minhenes "Bayern", tādējādi nodrošinot vietu turnīra finālā.

"Bayern" sāk spiest jau sākumā
Abu komandu pirmā tikšanās pirms nedēļas Minhenē noslēdzās ar neizšķirtu 1:1. Toreiz "Bayern" labā vārtus guva Riberī, savukārt izlīdzinājumu neilgi pirms mača beigām panāca "Bayern" aizsargs Lusio, bumbu raidot savos vārtos. Rezultāts 1:1 nozīmēja, ka šodien "Bayern" bija jāgūst vismaz vieni vārti - ar minimālu uzvaru vai rezultatīvu neizšķirtu pietiktu, lai tālāk tiktu Minhenes superklubs.

Labi apzinādamies mača likmi un gūto vārtu nozīmi, "Bayern" jau no pirmajām minūtēm metās uzbrukumā. Jau 2. minūtē vācu komanda varēja gūt vārtus - pēc Jansena centrējuma no kreisās malas un Toni bumbas nomešanas labā sitiena pozīcijā nonāca Miroslavs Kloze, taču viņa no sešiem metriem no gaisa raidīto bumbu, stāvot uz vārtu līnijas, izsita Širokovs...

"Zenit" ātrie vārti un atbalstītāji noslāpē vācu motoru
Tomēr jau 4. minūtē piepildītais stadions Sanktpēterburgā varēja gavilēt - pēc Lusio pārkāpuma krievi tika pie soda sitiena aptuveni 20 metru attālumā no vārtiem. Pāvels Pogrebņaks, partneriem neizdarot liekas māņkustības, ieskrējās un raidīja bumbu zem sieniņas. Lai arī sitiens neielidoja vārtu stūrī, Kāns noreaģēt nespēja - 1:0!

Pēc ielaistajiem vārtiem Minhenes komanda uzbruka ar divkāršu sparu. Ze Roberto sitiens no labas pozīcijas lidoja pāri vārtiem, tomēr trakojošā krievu publika, kas sava iemīļotā kluba atbalstīšanai nekautrējās arī salauzt pāris krēslus, minheniešu centienus noslāpēja, un spēle pavisam drīz kļuva līdzīga. Uz Konstantīna Zirjanova tālsitienu, ko tvēra Kāns, "Bayern" atbildēja ar divām tikpat bīstamām izdevībām Riberī izpildījumā. Tomēr drīz vien krievu līdzjutēji gandrīz uzgavilēja vēlreiz - Aņukovs no labās malas izgāja viens pret Kānu, taču vācu vecmeistars, kurš aizvada savas karjeras pēdējo sezonu, krievu futbolista sitienu atvairīja ar kāju.

Zili-baltie ārdās!
Spēles turpinājumā "Bayern" atkal centās pārņemt iniciatīvu, radot ļoti labu iespēju - pēc van Bommela izpildīta soda sitiena, kas īstenībā bija centrējums Demikelim uz tālo stabu, ar galvu tikai nedaudz pāri vārtiem sita Luka Toni. Tuvojoties puslaika pārtraukumam, spēle atkal izlīdzinājās, līdz 39. minūtē "Zenit" palielināja pārsvaru! 2007. gada Krievijas labākais futbolists Konstantīns Zirjanovs eleganti apspēlēja vācu aizsargus, ielauzās soda laukumā un no 14 metriem raidīja bumbu garām Kānam, taču ne vārtu tālajam stūrim - 2:0! Lieki teikt, ka līdzjutēji par šādiem notikumu pavērsieniem vienkārši bija stāvā sajūsmā - 2:0 pēc pirmā puslaika un visas iespējas tikt UEFA kausa finālā!

Krievi atkal aptur "Bayern" spiedienu
Sākoties otrajam puslaikam, "Bayern" galvenais treneris Otomārs Hicfelds gāja uz visu banku, laukumā sūtot uzbrucēju Lukašu Podoļski pussarga Ze Roberto vietā, kā arī pussargu Lellu aizsarga Jansena vietā. Tas sākotnēji deva gaidīto efektu, jo "Bayern", mēģinot atspēlēties, atkal uzbruka visai vētraini - labākā izdevība bija Toni, kura sitienu no 15 metriem atvairīja Malafejevs. "Bayern" gan atkal ātri vien tika apturēti - 54. minūtē "Zenit" pretuzbrukumā guva vēl vienus vārtus! Aņukovs veica reidu pa labo malu, centrēja, un Viktors Faizuļins ar galvu sita precīzi pa vidu, bet netverami - 3:0!

Līdz ar trešo vārtu ielaišanu kļuva skaidrs, ka "Bayern" būtu nepieciešams patiešām liels brīnums, lai arī šoreiz izkļūtu no nepatikšanām un tiktu tālāk. To saprata visi, un brīnums šoreiz vāciešiem pa spēkam nebija. Nolaiduši rokas, "Bayern" sagaidīja spēles pēdējo trešdaļu.

Arī beigas krievu zīmē
Visai līdzīgā, bet momentu nabagā spēlē mačs tuvojās izskaņai. Viena no retajām "Bayern" izdevībām pienāca 70. minūtē, kad Švainštaigera sitienu atsita Malafejevs, bumbu uztvēra Riberī, kura piespēli Podoļskis izniekoja, sizdams garām. Acīmredzot "Zenit" treneris holandietis Diks Advokats savu kolēģi otrā komandā Otomāru Hicfeldu taktiskajā ziņā bija apspēlējis vienos vārtos. Lai gan "Bayern" mača gaitā iespēju netrūka, krievu komanda tomēr spēlēja sakarīgāk un pelnīti nodrošināja vietu UEFA kausa finālā. Ar to samierināties nespēja Toni, kurš par grūdienu pretiniekam pavisam nevajadzīgā momentā saņēma brīdinājumu. Tomēr krieviem ar 3:0 nepietika...

73. minūtē Domingezs labajā malā apspēlēja Lāmu un piespēlēja Pāvelam Pogrebņakam, kurš no 15 metriem vienkārši iesita bumbu labajā stūrī, likdams publikai sākt svinēt ne pa jokam - jau 4:0! Jāpiebilst, ka Pogrebņakam UEFA kausā tie bija desmitie vārti 13 spēlēs - iespaidīgi... "Bayern", kas, rokas nolaiduši, gaidīja mača izskaņu, uzbrukumā nekādīgi nespēja izveidot neko sakarīgu, vien ievērības cienīgs bija uzmainītā Sosas sitiens no 18 metriem, ko atkal tvēra lieliskais krievu vārtsargs Malafejevs.

Pogrebņakam fināls ies secen...
Kopējā prieka ainā par visai palielu iemeslu bēdām gan parūpējās mača varonis Pāvels Pogrebņaks - asi nospēlējot pret Lusio gaisa divcīņā, viņš saņēma brīdinājumu, kas nozīmē, ka fināls "Zenit" labākajam uzbrucējam būs jāizlaiž. Līdz mača beigām būtībā nenotika nekas īpašs, un krievu komanda varēja līksmot - savās mājās pieveikt Vācijas labāko komandu, turklāt - ne tikai pieveikt, bet sagraut otrā prestižākā Eiropas turnīra pusfinālā - tas negadās katru dienu...

Un tā krievu klubs pēc divu gadu pārtraukuma atkal spēlēs UEFA kausa izcīņas finālā. 2004./2005. gada sezonā tik tālu spēja tikt Maskavas CSKA, kas turklāt, finālā ar 3:1 pārspējot Lisabonas "Sporting", arī ieguva prestižo trofeju. Jāpiezīmē, ka tolaik krievu kluba rindās pie balvas tika arī mūsu Juris Laizāns.

"Zenit" pretinieki finālā noskaidrosies šovakar - jau sācies otrs pusfināla mačs starp itāļu "Fiorentina" un skotu "Rangers". Pirmajā pusfināla mačā abas komandas Glāzgovā cīnījās neizšķirti 0:0.

UEFA kausa fināls šogad norisināsies 14. maijā Anglijā, Mančesteras "City" stadionā.

Zenit St. Petersburg - Bayern Munich 4:0 (2:0)
Ar 5:1 divu spēļu summā uzvarēja "Zenit"
Vārti: Pogrebnyak (4', 73'), Zyrianov (39'), Fayzulin (54')
Brīdinājumi: Pogrebnyak - Toni, Lell
"Zenit": Malafeev, Križanac, Dominguez (Lee Ho 89'), Pogrebnyak, Shirokov, Zyrianov, Fayzulin, Anyukov, Denisov (Ionov 90'), Tymoschuk, Gorshkov.
"Bayern": Kahn, Lucio, Demichelis, Ribery, Toni, Ze Roberto (Podolski 46'), van Bommel, Klose (Sosa 62'), Lahm, Jansen (Lell 46'), Schweinsteiger.
Galvenais tiesnesis: Tom Henning Ovrebo

1 2 3 4 5 6 7 8 271 komentārs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +26 [+] [-]

, 2008-05-01 21:21, pirms 16 gadiem
Bayern ir pārvērtēta komanda. Vācijā uzvarēja vājā konkurencē un UEFA kausā visu sezonu mocījās. Jau pret Getafe vācu klubam bija jāzaudē un jāizkrīt. Toreiz paveicās, bet tagad beidzot likumsakarīgi no turnīra atvadījās. Jā, Bayern ir Vācijas spēcīgākais klubs, bet Eiropas labāko, teiksim, 10 klubu vidū tas neietilpst (šosezon).

 +30 [+] [-]

, 2008-05-01 21:21, pirms 16 gadiem
Uraaaaaa!Malači Zenit!

 +34 [+] [-]

, 2008-05-01 21:22, pirms 16 gadiem
NU PARSTEIGUMS!!!

 +57 [+] [-]

, 2008-05-01 21:22, pirms 16 gadiem
Labs virsraksts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +20 [+] [-]

, 2008-05-01 21:22, pirms 16 gadiem
Bayern kā mīkstie! Zenit čempion!

 +16 [+] [-]

, 2008-05-01 21:22, pirms 16 gadiem
Bayern vienkārši zvaigznes pēdiņas

 +12 [+] [-]

, 2008-05-01 21:23, pirms 16 gadiem
Spēle Bayern izpildijumā drausmīga. Turpretīm Zenitam spēle vienkārši lieliska. Pogrebņaks gan stul*u dzelteno dabuja un finālā nespēlēs. Kānam bučus jākar uz nagliņas, visu cieņu viņam bet labākie gadi aiz muguras. Apsveicu Zenit, bet protams žēl Bayerna.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2008-05-01 21:23, pirms 16 gadiem
Reinixrobis droshvien raud maajas tgd! Virsraksts labs!

 +19 [+] [-]

, 2008-05-01 21:23, pirms 16 gadiem
auch! 4:0 tas tak ir pazemojoshi taadam superklubam ar taadu budzetu... mjaa vaacu prese apeediis trenerus!

  +6 [+] [-]

, 2008-05-01 21:24, pirms 16 gadiem
Žēl ka Pogrebņaks nevarēs spēlēt
Un tie kas teiks ka spēle tika nopirkta, lai atsū** paši sev un savam domubiedram!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2008-05-01 21:24, pirms 16 gadiem
Zenit jaanjem UEFA kauss. peec 20 minuuteem saakaas speele Itaalijaa kur cerams arii buus rezultatiivs futbols!

  +9 [+] [-]

, 2008-05-01 21:24, pirms 16 gadiem
Apskatījos futbolu pa livetv. Krievi vinnēja. Tas lieku reizi pierāda, ka labs treneris pat no aunu bara var uztaisīt komandu. Tas, savukārt, jāņem vērā mūsu funkcionāriem, atceroties, ko Blats uztaisīja no krieviem basketbolā, ko izdarīja Advokāts ar Zenītu un ko dara Higinss ar krievu izlasi.
Slēpts komentārs: remu

  +5 [+] [-]

, 2008-05-01 21:24, pirms 16 gadiem
Žēl Pogrebņaka - iesit divus vārtus, saņem otro dzelteno kartīti un finālā spēlēt nesanāk. Kaut kas līdzīgs kā savulaik Nedvedam...

  +5 [+] [-]

, 2008-05-01 21:25, pirms 16 gadiem
edgarito rakstīja: man liekas zenit sagrāva ari turkus, vai kļūdos?

Zenit sagrava ari Leverkuzenes "Bayer" izbraukuma 4:1
Slēpts komentārs: reiniksrobis
Slēpts komentārs: Alpha_dog
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-05-01 21:25, pirms 16 gadiem
Šoreiz pilnībā atbildību par zaudējumu ir jāuzņemas trenerim. Bayern spēlētāji radīja iespaidu, ka viņiem pirms spēles ir bijusi intensiva drope 3 dienu garumā. Grūti vainot kādu konrētu spēlētāju, katastrofāli nospēlēja visa komanda.

     [+] [-]

, 2008-05-01 21:25, pirms 16 gadiem
"Pašļi vi, Bayern"!
Bez variantiem
Zaudēt tik pārliecinoši Zenitam, kam vairāki pamatsastāva veči nespēlēja ... ehhh, sanāca 3 out of 4.
Bet nākamgad Bayern ar Klinsmanu ČL nokapās tā, ka būs prieks skatīties

  +4 [+] [-]

, 2008-05-01 21:26, pirms 16 gadiem
Alpha_dog rakstīja: Auf Wiedersehen, "Bayern"!
kāds var iztūlkot?


Uzredzesanos Bayern
Slēpts komentārs: remu

  +3 [+] [-]

, 2008-05-01 21:27, pirms 16 gadiem
Nu jāgaida ātrāk sezonas beigas kad Hicfelds kratīsies prom
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2008-05-01 21:27, pirms 16 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Pirmo reizi ŠĀDS kauns... Hicfeld, EJ NA**J. Kānam arī normāls Pazors... ŠAUSMAS.... Nožēloju, ka skatījos spēli.. Aizsardzība caurums... Atkal tie nevajadzīgie centrējumi... I HATE HITZFIELD!!!!! Nu ok... Papriecājaties... Otrā svarīgākā trofeja gar degunu...

Edmund---> Pašam par sevi smiekli nenāk???

Jāpiekrīt vien ir Edmundam. Bayern šķiet vājāka par Top4 Anglijas klubiem, Top3 Spānijas klubiem un Top3 Itālijas klubiem. Plus vēl ir Zenit un Lyon. Tātad sanāk vismaz ārpus Top12 Eiropā.

  +6 [+] [-]

, 2008-05-01 21:27, pirms 16 gadiem
Alpha_dog rakstīja: Auf Wiedersehen, "Bayern"!
kāds var iztūlkot?

Smejies???

 +17 [+] [-]

, 2008-05-01 21:28, pirms 16 gadiem
Alpha_dog rakstīja: Auf Wiedersehen, "Bayern"!
kāds var iztūlkot?

Uz redzēšanos, Bayern... Trāpīgi lai kā man nepatiktu...

  +1 [+] [-]

, 2008-05-01 21:28, pirms 16 gadiem
Zenit = iznicinataji

  +4 [+] [-]

, 2008-05-01 21:28, pirms 16 gadiem
AUF WIEDERSEHN .... uz redzeeshanos

Zenit pretuzbrukumi skaisti noraka vaacu superklubu Izskatiijaas ka Bayern paaraak sarezhgjiiti megjinaaja izspeeleet savus uzbrukumus,un luuk rezultaats Hicfelds laikam aizmirsa saveejiem izstaastiit, ka aizsardziibaa arii jaaskrien

  +9 [+] [-]

, 2008-05-01 21:28, pirms 16 gadiem
remu rakstīja: Nekas no tā Zenīta nav - Advokātam viena haļava sanāca. Zenīts krievijas čempī bezcerīgi ir uzsācis, vienu spēli no 6 uzvarējis - UEFA kausa finālists - brīnumi, brīnumi....

Lai gūtu panākumus, ir kaut kas jāupurē - Krievijas čempis.
1 2 3 4 5 6 7 8 271 komentārs