Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Emīls Latkovskis: "Ilgtermiņā ogrēniešiem vajadzētu iekļūt 1. līgā"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Emīls Latkovskis: "Ilgtermiņā ogrēniešiem vajadzētu iekļūt 1. līgā"
Kluba "Ogre United" dibinātājs un spēlētājs Emīls Latkovskis pēc ceļazīmes uz 2. līgu izcīnīšanas. Foto: Ritvars Raits

Jau ziņots, ka futbola klubs "Ogre United" Latvijas čempionāta 3. līgas turnīra ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 2:1 pārspēja Ilūkstes komandu "Augšdaugavas NSS" un izpildīja savas pastāvēšanas pirmās sezonas galveno uzdevumu – iekļuva 2. līgā. Uz sarunu aicināju vienu no diviem kluba dibinātājiem – Emīlu Latkovski.

Uz jautājumu, vai tajā dienā, kad "Ogre United" iekļuva 2. līgā, kas turklāt bija arī komandas spēlējošā trenera Raivja Rubīna dzimšanas diena, šie abi notikumi tika kārtīgi nosvinēti, Emīls atbildēja, ka nekādas lielās atzīmēšanas nebija, jo sezona vēl nav beigusies. "Ja jau ir iespēja turnīra pusfinālā un spēlēs par medaļām pacīnīties par pēc iespējas augstākā vietām, tagad visi plāni, domas un darbības koncentrētas uz to," teica kluba dibinātājs, kuram ir arī spēlētāja statuss.

- Man zināms, ka lielā futbola atdzimšanas Ogrē galvenie iniciatori esat jūs divi – tu un Juris Skābardis?

- Tā varētu teikt, bet, protams, ja mums ar Juri nebūtu visu pārējo vietējo puišu atbalsta, nekas neizdotos.

- Vai jums zem "Ogre United" karoga izdevās sapulcināt visus labākos spēkus?

- Nebūt pareizi teikt, ka mēs ar nokomplektēto komandas sastāvu būtu neapmierināti. Turklāt savas rindas papildinājām arī turnīra gaitā. Ja sezonas sākumā pie mums vēl nespēlēja Andrejs Kondratjevs, Leo Ritvars Dalbiņš, Aleksejs Sanatovs un tas pats Kārlis Līcis, kurš mačā pret ilūkstiešiem guva izšķirošos vārtus, tad tagad viņi ir Ogres komandā. Iepriekšējos gadus viņi pārstāvēja Salaspils klubu. Izskatās, ka viņiem patika viss, kas tagad notiek Ogres futbolā, tāpēc puiši no 1. līgas komandas pārnāca uz 3. līgu. Ja pieskaita šo četrotni, tad jā, praktiski visi meistarīgākie Ogres futbolisti ir pie mums.

- Vai esat jau domājuši par saviem nākamās sezonas mērķiem?

- Mēs nekaļam nekādus plānus, pirms lieta nav izdarīta un kaut kas nopelnīts. Būs jāsanāk kopā, jādomā un jārunā par nākamo sezonu. Viens ir skaidrs – ja spēlēsim 2. līgā, tad gribētos, lai mūsu komandā pēc iespējas vairāk iesaistītos jaunie futbolisti – Ogres novada sporta centra audzēkņi. Mēs būtu tas nākamais pakāpiens, ja viņi vēlētos spēlēt futbolu, pārstāvot savu pilsētu.

- Ļoti svarīga lieta bija, ir un būs finansējums?

- Šobrīd mūs atbalsta vairāki vietējie uzņēmēji, kuru priekšā cepuri nost un lielais paldies viņiem! Mēs ar Juri arī paši savu naudu šajā projektā esam ieguldījuši. Kaut ko palīdzējuši komandas spēlētāji – gan ar barteriem, gan finansiāli. Visi kopā idejas vārdā sametāmies un salikāmies.

- Vai pašvaldības atbalstu vēl neesat lūguši?

- Neesam. Pašvaldības atbalsts mums šobrīd ir tikai tik daudz, ka ir atļauts izmantot tās infrastruktūru, kur trenēties un spēlēt. Bet tā arī ir, ka mēs vispirms gribējām kaut ko izdarīt saviem spēkiem un paskatīties, kas no tā sanāks, nevis sākt ar naudas prasīšanu pašvaldībai.

- Tad Ogrei nākamajā sezonā būs sava komanda 2. līgā?

- Mēģināsim izdarīt visu, kas ir mūsu spēkos. Es personīgi vienmēr esmu tikai par to, lai spēlētu, jo Ogre noteikti ir pietiekami liela pilsēta ar daudziem gana meistarīgiem futbolistiem. Mums ir arī laba futbola infrastruktūra. Domāju, ka 3. līga mums bija par zemu, ilgtermiņā ogrēniešiem vajadzētu iekļūt 1. līgā, bet tas ir ļoti nopietns darbs.

Izmantotie resursi:
Ogres Vēstis Visiem -

     [+] [-]

, 2022-10-28 09:38, pirms gada
Diemžēl visu izšķir finanses un līdz ar to iespējas.Turnīri visās līgās beidzot šosezon būs aizvadīti no A līdz Z.Būs noskaidroti uzvarētāji,gan zaudētāji,tomēr gaisā karājās cits jautājums.Cik no komandām izmantos savu izcīnīto panākumu un pārcelsies uz līgu augstāk?Nav noslēpums,ka izmaksas tādā gadījumā tikai pieaug.