Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Sāksies cīņa par Baltijas finālu

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Sāksies cīņa par Baltijas finālu
Vladimirs Žavoronkovs (Rīga) glābjas no
Aleksandra Cauņas (Skonto) sitiena
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Pēc ilgāka pārtraukuma atsāksies cīņas Baltijas Futbola līgā, kurā jau klāt pusfināls. Šodien pulksten 18 pirmo maču aizvadīs "Skonto" un FK "Rīga", bet "Kaunas" un FK "Ventspils" attiecības skaidros vēlāk.

FK "Rīga" grupu turnīrā spēlēja kopā ar Paņevežas "Ekranas" un Tallinas "TVMK". Rīdzinieki uzvarēja trijās no četrām spēlēm un kļuva par grupas uzvarētājiem, bet līgas ceturtdaļfinālā pamanījās apspēlēt "Liepājas metalurgu" – divu spēļu summā 5:3. Tiesa kopš tā laika aiztecējis daudz ūdens, jo FK "Rīga" sastāvā vairs nav ne vairs līgas rezultatīvā spēlētāja Mihaila Miholapa, ne vairāku citu vīru...

"Skonto" savā grupā nospēlēja vēl pārliecinošāk, Marijampoles "Suduva" un Tallinas "Levadia" apspēlējot abos mačos (vārtu attiecība 16:4!) un uzvarot savā grupā. Ceturtdaļfinālā pretī stājās ambiciozais Viļņas "Žalgiris", kuru Pola Ešvorta padotie apspēlēja 6:3.

Lai gan prognozes nav pateicīgākā lieta, tomēr šoreiz tā vien šķiet, ka Rīgas klubu duelī būs izteikts favorīts – "Skonto". Protams, kausa spēles ir kausa spēles, un tajās ne reizi vien ir bijuši pārsteigumi, un tā tas būtu arī, ja pusputējušais FK "Rīga" tomēr svinētu uzvaru. Sevišķi divu spēļu summā.

Abas komandas pēdējo reizi tikās 14.augustā, kad ar 2:1 uzvarēja "Skonto". Pirms tam virslīgā tās tikās labi sen - 3.maijā -, kad ar 2:1 uzvarēja FK "Rīga". Tomēr atkal jau jāpiemin ūdens aiztecēšana – sastāvs tā mača uzvarētājiem ne tuvu nebūs tāds pats. Protams, zaudējumi dažādu iemeslu dēļ ir arī "Skonto", kas gan nav traucējis visai veiksmīgi sākt valsts čempionāta otro posmu.

Atbildes maču komanda aizvadīs 23. septembrī (pirmajā spēlē mājinieki ir FK "Rīga"), un atliek vien cerēt, ka līdz tam intriga vēl būs saglabājusies un pamatīgi izstieptajā Baltijas līgas turnīrā nebūs vēl viena spēle ķeksītim. Savukārt FK "Ventspils" un "Kaunas" savas attiecības sāks skaidrot 24. septembrī Lietuvā, bet beigs 8.oktobrī Latvijā.

Izmantotie resursi
balticleague.com

  +2 [+] [-]

, 2008-09-17 15:35, pirms 16 gadiem
nevareja ceturtdien nospelet? kad nav basketbola...

  +3 [+] [-]

, 2008-09-17 15:57, pirms 16 gadiem
"...Abas komandas gan labi sen nav tikušās, jo pēdējais virslīgas mačs starp tām notika 3.maijā un tajā ar 2:1 uzvarēja FK "Rīga"..."

Hei, Pēter - neapcel mūs! Mēs vēl ar Rīgu LMT Virslīgā uzspēlējām arī 14.augustā, turklāt izcīnījām uzvaru ar 2:1

Un vēl...7.maijā ar 2:0 pārspējām "Rīgu" Latvijas kausa izcīņas 1/4 finālā

  +1 [+] [-]

, 2008-09-17 16:11, pirms 16 gadiem
AndrisO rakstīja: "...Abas komandas gan labi sen nav tikušās, jo pēdējais virslīgas mačs starp tām notika 3.maijā un tajā ar 2:1 uzvarēja FK "Rīga"..."

Hei, Pēter - neapcel mūs! Mēs vēl ar Rīgu LMT Virslīgā uzspēlējām arī 14.augustā, turklāt izcīnījām uzvaru ar 2:1

Un vēl...7.maijā ar 2:0 pārspējām "Rīgu" Latvijas kausa izcīņas 1/4 finālā
ok, paarlecu paari - veicu labojumus

     [+] [-]

, 2008-09-17 17:00, pirms 16 gadiem
Vai BFL spēlēs tie, kurus ''Rīga'' nepieteica Virslīgai (Nordžeka, Roslovs, Uvarenko, J.Kačanovs, Zuntners) ?

  +3 [+] [-]

, 2008-09-17 18:07, pirms 16 gadiem
kur soliitaa translaacija?

     [+] [-]

, 2008-09-17 18:56, pirms 16 gadiem
kas par h... Rīga - Skonto 2:1 HT!!!!!!!!! to jau pat optimisti negaidīja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja