Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Par Baltijas jūras un Skandināvijas līgas pirmo čempioni pludmales futbolā kļūst Latvijas komanda

Agris Suveizda

Par Baltijas jūras un Skandināvijas līgas pirmo čempioni pludmales futbolā kļūst Latvijas komanda
Publicitātes foto

Nedēļas nogalē noslēdzās Baltijas jūras un Skandināvijas līga pludmales futbolā. Par pirmo čempioni kronēta Latvijas vienība “Vides Tehnika/Erawadee”, kas pusfinālā apspēlēja regulārās sezonas spēcīgāko komandu “BSC Copenhagen”, bet finālā – igauņu “BSC Thunder Arvutitark”, paziņojuši organizatori.

Pērn, neskatoties uz to, ka startēja Norvēģijas komanda ar vairākiem dāņu futbolistiem sastāvā, sacensības nesa Latvijas–Igaunijas pludmales futbola līgas vārdu. Šogad sacensību ģeogrāfija jau ietvēra pa vienai dāņu un zviedru vienībām, tādējādi arī mainot nosaukumu. Turnīra nolikums paredzēja, ka vispirms visas astoņas komandas aizvada regulāro sezonu, tiekoties katra ar katru pa vienai reizei, tādējādi noskaidrojot četras finālposma dalībnieces. Par tām kļuva pa vienai dāņu, zviedru, igauņu un Latvijas vienībai.

Pusfinālā mūsu “Vides Tehnika/Erawadee”, iespējams, nedaudz negaidīti, ar rezultātu 4:2 pārspēja regulārās sezonas uzvarētāju “BSC Copenhagen”. Jāpiebilst, ka mača gaitā rezultāts bija pat 4:0. Otrajā pusfinālā “BSC Thunder Arvutitark” pēcspēles sitienu sērijā pārspēja “Bemannia FC Stockholm”, līdz ar to finālā iekļūstot abām Baltijas valstu komandām. Mačā par trešo vietu dāņu “Copenhagen” neatstāja nekādus variantus Stokholmas komandai – 7:0.

Fināls izvērtās fināla cienīgs: ar daudziem vārtu guvumiem, dzeltenajām un sarkanajām kartiītēm. Mūsu valsts komandai izdevās teicams starts, jau trešajā minūtē atklājot mača rezultātu, bet pirmā perioda izskaņā palielinot pārsvaru līdz 2:0. Tiesa gan jau mirkli vēlāk pretinieki vienus vārtus atguva. Otrajā trešdaļā uz četriem “Vides Tehnika/Erawadee” precīziem sitieniem igauņi spēja atbildēt ar vienu, līdz ar to 6:2 pirms noslēdzošajām 12 minūtēm.

To sākumā pretinieki vienus vārtus atguva, taču igauņu komandas jebkādas cerības “apraka” īsā laikā nopelnītas divas sarkanās kartiņas, turklāt Andrijs Paško (Andrii Pashko), no deviņu metru atzīmes gūstot savus ceturtos vārtus spēlē, palielināja “Vides Tehnika/Erawadee” pārsvaru jau līdz pieciem vārtiem – 8:3. Pretinieki vēl “pievilka” līdz 6:8, tomēr, kā mēdz teikt, laiks “strādāja” mūsu komandas labā, turklāt Maksims Voitoks (Maksym Voitok) guva vēl vienus vārtus, uzstādot mača gala rezultātu 9:6.

Uzreiz pēc finālspēles notika apbalvošanas ceremonija, kurā ar kausiem un medaļām tika sveiktas visi laureāti, kā arī godināti labākie spēlētāji trīs nominācijās:

• rezultatīvākais spēlētājs: Andrijs Paško (“Vides Tehnika/Erawadee”) – 16 gūti vārti,
• labākais vārtsargs: Igors Labuts (“Vides Tehnika/Erawadee”),
• vērtīgākais spēlētājs (MVP): Romāns Pačevs (Roman Pachev) (“Vides Tehnika/Erawadee”).

2022.gada Baltijas jūras un Skandināvijas līgu no Latvijas puses un citas Latvijas mēroga pludmales futbola sacensības pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju organizē un vada Futbola Turnīru asociācija (FTA) sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF).

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Lakševics,
RFF un FTA Sabiedrisko attiecību vadītājs