Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Skonto" FK/BFS "Atlas" izcīna Latvijas kausu pludmales futbolā

"Skonto" FK/BFS "Atlas" izcīna Latvijas kausu pludmales futbolā
Publicitātes foto

Aizvadītās nedēļas nogalē, 10. un 11. augustā, "Jaunā dinamieša" sporta bāzē pie Rāznas ezera notika Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā. Izcīnot četras uzvaras tikpat mačos ar fantastisku vārtu attiecību – 47:12 – par kausa ieguvējiem kļuva "Skonto" FK / BFS "Atlas" komanda.

Latvijas kausa izcīņai pieteicās 12 komandas, taču trīs, ieskaitot iepriekšējos kausa glabātājus FK "Honda", līdz Rēzeknes pusei tā arī netika, līdz ar to trīs no četrām priekšsacīkšu grupām bija jāaizvada tikai viena spēle, bet reāla cīņa par iekļūšanu ceturtdaļfinālā notika tikai B grupā, bet arī tajā "Jaunā dinamieša" un RTU vienības savus oponentus – Dagdas komandu – sagrāva vairāk nekā pārliecinoši – 16:2 un 15:2.

Vispārliecinošāko uzvaru apakšgrupā svinēja valsts čempioni "Kreiss", kas ar rezultātu 20:2 pārspēja Kaunatas vienību. Visinteresantākā cīņa par pirmo vietu grupā un līdz ar to nosacītāk ērtāku pretinieku ceturtdaļfinālā izvērtās A grupā, kur Ludzas komanda tikai ar 4:3 pieveica "Joga Bonita".

Ceturtdaļfināla stadijā tika sagaidīts pirmais pārsteigums – "Kreiss" ar 4:8 piekāpās ar pieciem igauņu spēlētājiem pastiprinātajai "Dinamo Lat" vienībai. Citi favorīti – RTU, "Skonto" FK / BFS "Atlas" un "Jaunais dinamietis" – ceturtdaļfināla barjeru pārvarēja bez lielām problēmām.

No diviem pusfināliem interesantākā cīņa izvērtās otrajā – ar sešiem baltkrievu spēlētājiem pastiprinātais "| "Jaunais dinamietis" savus oponentus "Dinamo Lat" pieveica ar 6:4. Savukārt vēlākie kausa ieguvēji savus pretiniekus pārspēja daudz pārliecinošāk – 12:4.

Finālā "Skonto" FK / BFS "Atlas" turpināja labi iesākto. Jau pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija 3:0, bet, kad otrās sākumā tas kļuva 4:0, un vēlāk arī 5:1, kausa ieguvējs praktiski bija izšķirts. "Jaunajam dinamietim" otrās trešdaļas izskaņā īsā laikā gan izdevās pievilkt līdz 3:5, taču "Skonto" FK / BFS "Atlas" droši "novadīja" spēli līdz uzvarai, punktu 34.minūtē pieliekot Mihailam Buselam, kuram tas bija 18 vārtu guvums kausa izcīņā. Tuvākajam sekotājam – Ruslanam Pernajam ("Jaunais dinamietis") – desmit panākumi. Pavisam, Latvijas čempionātu un kausa izcīņu kopā ņemot, M.Busela rēķinā 51 precīzs sitiens 17 mačos, jeb vidēji trīs vārtu guvumi spēlē!

Latvijas pludmales futbola čempionātu un kausa izcīņu pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) rīkoja Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācija (FTA).

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapā Latvijas pludmales futbola čempionāts 2013

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Lakševics,
FTA sabiedrisko attiecību vadītājs