Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Sieviešu Futbola līgas atklāšanas spēlē "Super Nova"/RTU uzvar "Audu"

Rolands Eliņš

Sieviešu Futbola līgas atklāšanas spēlē "Super Nova"/RTU uzvar "Audu"
Foto: SK Super Nova/Facebook

LETA. Latvijas Sieviešu Futbola līgas (SFL) 2022.gada sezonas pirmās kārtas atklāšanas spēlē "Super Nova"/RTU komanda piektdien ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja Ķekavas "Auda" vienību.

Spēles pirmajā puslaikā 29.minūte pēc stūra sitiena vairāku spēlētāju burzmā Džeina Eglīte vadībā izvirzīja "Super Nova"/RTU komandu.

Otrajā puslaikā 63.minūtē pretuzbrukumā ar spēcīgu sitienu Signija Šenberga dubultoja viesu komandas pārsvaru. Vadību "Super Nova"/RTU komanda noturēja līdz spēles beigām.

Pēcspēles intervijā uzvarētāju komandas galvenais treneris Edgars Kārkliņš norādīja uz pirmās spēles uztraukumu un emocijām. "Jāiestrādā zobratiņš, lai sezonā viss veiksmīgāk varētu izdoties," teica Kārkliņš.

"Auda" galvenais treneris Rihards Gorkšs bija priecīgs par komandas disciplīnu, taču turpinājumā cer uz tehnisko izpildījuma uzlabojumu. "Nav ko pārmest, šodien bijām otrais numurs, turpmāk noteikti būs labāk," sacīja Gorkšs.

Jaunajā SFL sezonā startēs septiņas komandas, kas būs atkārtoti lielākais komandu skaits valsts augstākajā sieviešu futbola līgā. Tikpat bija arī 2014.gada sezonā. Par Latvijas čempiontitulu cīnīsies "Rīga", "Iecava", "Rīgas Futbola skola", "Super Nova/RTU", "Metta", "Olaine" un "Auda".

Sieviešu futbola līgas attīstības plāns paredz astoņu komandu dalību valsts spēcīgākajā sieviešu futbola divīzijā un ar izkrišanas-paaugstināšanās sistēmu. Šāds komandu skaits nodrošinātu gan kalendāra ritmiskumu, gan sportiski konkurētspējīgas sacensības. Atbilstoši plānam jau šogad čempionātā startētu astoņas komandas, taču viena no potenciālajām dalībniecēm iekšēju problēmu dēļ nepieteicās dalībai SFL.

Gaidāmajā SFL sezonā piedalīsies piecas no komandām, kuras tur startēja arī pērn, izstājoties tikai "Liepājas FS". Klāt nācis jaunizveidotais sieviešu futbola klubs "Rīga", kas bāzēts uz pagājušā gada čempioņu RFS sastāvu. Savukārt no Sieviešu Futbola pirmās līgas paaugstinājumu saņēma "Iecava" un pērn pirmajā līgā triumfējušās RFS-2 futbolistes, kuras šogad startēs ar "Rīgas Futbola skolas" nosaukumu. "Rīga" komandai pieder tiesības pārstāvēt Latviju UEFA Sieviešu Čempionu līgas kvalifikācijā.

     [+] [-]

, 2022-04-15 21:17, pirms 2 gadiem
Mjā, tas gan nav īsti Latvijas, bet Rīgas un Pierīgas čempionāts... Vienīgi Iecava mazliet tālāk, bet arī neko diži. Plašāku ģeogrāfiju prasītos, tāpat kā daudz kur citur.