Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Sieviešu Futbola līgā šosezon divas trešdaļas spēļu būs pieejamas tiešraidē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sieviešu Futbola līgā šosezon divas trešdaļas spēļu būs pieejamas tiešraidē
Foto: LFF

LETA. Latvijas Sieviešu Futbola līgā (SFL) 2022.gada sezonā divas trešdaļas spēļu būs pieejamas tiešraidē, ceturtdien notikušajā pirmssezonas preses konferencē atklāja Latvijas Futbola federācija (LFF) futbola attīstības departamenta elites sieviešu futbola speciālists Didzis Matīss.

Jaunajā SFL sezonā startēs septiņas komandas, kas būs atkārtoti lielākais komandu skaits valsts augstākajā sieviešu futbola līgā. Tikpat bija arī 2014.gada sezonā. Par Latvijas čempiontitulu cīnīsies "Rīga", "Iecava", "Rīgas Futbola skola", "Super Nova"/RTU, "Metta", "Olaine" un "Auda".

LFF valdes locekle Anastasija Kučinska atzīmēja, ka sieviešu futbols strauji attīstās un ar katru gadu aug interese par to kā Eiropā, tā pasaulē.

"Arī Latvijā procesi sieviešu futbolā uzlabojas, piemēram, esam mainījuši attieksmi pret nacionālajām izlasēm. Protams, mūsu soļi ir mazi un ne tik redzami, bet tie ir vērsti uz stabilitāti," atzīmēja Kučinska.

Tikmēr Matīss stāstīja, ka LFF cenšas popularizēt sieviešu futbolu arī reģionos, paužot cerību, ka nākamajā sezonā būs vairāk komandu tieši no reģioniem.

"Gribam popularizēt sieviešu futbolu kā produktu un arī iesaiņot to krāšņāk. Esam noslēguši līgumu ar kompāniju "Instat" par spēļu pārraidīšanu. Šajā sezonā plānojam "YouTube" kanālā tiešraidē pārraidīt 42 mačus - tās ir divas trešdaļas, kas ir ļoti liels skaits spēļu. Arī treneriem un spēlētājiem būs jauns izaicinājums - pēcspēles intervijas," uzsvēra Matīss.

Pērnā gada pirmās līgas otrās vietas ieguvējas "Iecavas" galvenais treneris Jevgēnijs Gedertsons stāstīja, ka vienlaikus ir prieks un uztraukums, jo debitantes vēl nezina, kas viņas sagaida augstākajā līgā. "Ļoti ceru, ka katrā spēlē krāsim pieredzi un rezultāti parādīsies vēlāk. Spēlēsim kā otrais numurs, vairāk uz pretuzbrukumiem," secināja Gedertsons.

Pirmajā līgā pērn uzvarēja "Rīgas Futbola skolas" komanda. "Esam jauna, ambicioza komanda un solam pārsteigumus," pauda "Rīgas Futbola skolas" pārstāve Karīna Šakurova

Ķekavas "Audas" galvenais treneris Rihards Gorkšs stāstīja, ka treneru kolektīvs pirmssezonā ieguldījis lielu darbu. "Startējām Ziemas kausā un aizvadījām fiziskās sagatavotības procesu. No iepriekšējās sezonas saglabājies komandas kodols un esam piesaistījuši dažas stažieres. Mūsu galvenais mērķis būs, lai spēlētājs progresē individuāli," atzina Gorkšs.

Arī "Metta" galvenais treneris Ņikita Kovaļčuks atzīmēja, ka komanda ir gatava jaunajai sezonai. "Šī ir laba pieredze man un arī klubam. Esmu lepns pārstāvēt šo klubu un visas spēlētājas grib uzvarēt un progresēt. Esam noskaņoti šajā sezonā sarūpēt pārsteigumus," piebilda Kovaļčuks.

"Super Nova"/RTU prezidents Jānis Engelis skaidroja, ka komanda pēc vienas sezonas augstākajā līgā jau zina, uz ko tiekties. "Mums ir laba sadarbība ar sporta skolām Rēzeknē un Liepājā. Tāpat esam saglabājuši sastāvu no iepriekšējās sezonas," atklāja Engelis.

Tāpat ari iepriekšējās sezonas čempiones SFK "Rīga" (iepriekš - RFS) galvenais treneris Viktors Vicehovskis atzina, ka sagatavošanās periods aizritējis ļoti labi. Komanda augstākajā līgā bez zaudējumiem ir divus gadus. "Katrai sērijai var pienākt gals. Pirmssezonas turnīrā zaudējām vienu spēli, kas ir labāk, nekā, ja zaudētu sezonas laikā," secināja Vicehovskis.

"Olaines" komandas direktors Aleksejs Gromovs izcēla vienības galveno treneri Jevgēņiju Mihaļkovu, kurš esot īsts sieviešu futbola entuziasts. "Mums galvenais ir, lai spēlētājas augtu, tajā pat laikā neaizmirstot par rezultātu," pauda Gromovs.

Piektdien sezonas pirmajā spēlē "Super Nova"/RTU Ķekavā tiksies ar "Audu".

Sieviešu futbola līgas attīstības plāns paredz astoņu komandu dalību valsts spēcīgākajā sieviešu futbola divīzijā un ar izkrišanas-paaugstināšanās sistēmu. Šāds komandu skaits nodrošinātu gan kalendāra ritmiskumu, gan sportiski konkurētspējīgas sacensības. Atbilstoši plānam jau šogad čempionātā startētu astoņas komandas, taču viena no potenciālajām dalībniecēm iekšēju problēmu dēļ nepieteicās dalībai SFL.

Gaidāmajā SFL sezonā piedalīsies piecas no komandām, kuras tur startēja arī pērn, izstājoties tikai "Liepājas FS". Klāt nācis jaunizveidotais sieviešu futbola klubs "Rīga", kas bāzēts uz pagājušā gada čempioņu RFS sastāvu. Savukārt no Sieviešu Futbola pirmās līgas paaugstinājumu saņēma "Iecava" un pērn pirmajā līgā triumfējušās RFS-2 futbolistes, kuras šogad startēs ar "Rīgas Futbola skolas" nosaukumu. "Rīga" komandai pieder tiesības pārstāvēt Latviju UEFA Sieviešu Čempionu līgas kvalifikācijā.