Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Kurtejans: "Šoreiz būs otrādi - "Spartakam" kauss, mums Virslīgas čempionu tituls"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kurtejans: "Šoreiz būs otrādi - "Spartakam" kauss, mums Virslīgas čempionu tituls"
Aleksandrs Kurtejans
Foto: Raitis Supe

Sestdien dramatisku uzvaru Latvijas kausa izcīņas 1/4 finālā izcīnīja Jūrmalas "Spartaks", kas kompensācijas laikā guva vienīgos vārtus (1:0) un no turnīra izsita pēdējo trīs gadu kausa ieguvēju "Jelgavu". Piedāvājam Mareka Zuba un Aleksandra Kurtejana sacīto pēc spēles.

Aleksandrs Kurtejans, "Jelgavas" galvenais treneris: "Kausa spēle bez liela skaita momentu, bet galvenais, ka bija emocijas. Daudz emociju - tas ir labi un kausa spēlēs tā gadās. Visi gribēja uzvarēt, "Spartakam" ir ļoti laba komanda. Analizējām viņus, bet spēle bija laba un sarežģīta - tā tam arī ir jābūt. Pretinieki guva labus vārtus, viņiem ir labi uzbrucēji, komanda ir organizēta. Tas ir ārkārtīgi vērtīgi, ja komandā ir labi uzbrucēji, kuri prot gūt vārtus. Apsveicu "Spartaku" ar iekļūšanu pusfinālā, vēlu veiksmi un novēlēšu izcīnīt Latvijas kausu."

Mareks Zubs, "Spartaka" galvenais treneris: "Paldies par apsveikumiem. Jā, piekritīšu, ka kausa spēle emociju dēļ vienmēr mazliet atšķiras no čempionāta spēlēm. Tieši tā tas bija arī šodien. Tu spēlē, nespēj gūt vārtus, to nespēj arī pretinieks un tu sāc domāt par papildlaiku, 11 metru sitieniem. Tu sāc skatīties rezervistu soliņa virzienā un tad pēkšņi pēdējā brīdī esi veiksmīgs un gūsti vārtus. Protams, esam apmierināti, jo uzvarējām un spērām soli uz priekšu. Esmu apmierināts arī ar to, ka šodien nebija jāspēlē papildlaiks, jo vēl 30 minūtes būtu smagas mums, arī viņiem. Šodien spēlējām kausa spēli, bet jau domājam par čempionātu, par nākamo piektdienu, kad tiksimies atkal [abas komandas Virslīgas 4. kārtas ietvaros tiksies Olainē - aut.]. Šodienas spēle bija vērtīga gan man, gan pretinieku trenerim, komandām, lai saprastu otras puses situāciju. Tagad gaidīsim piektdienu. Par pusfinālu domāsim pēc Virslīgas spēles un Lieldienām [smaida]."

Noteikti zināt, ka līdz šim "Jelgava" ieguva kausu trīs reizes pēc kārtas, bet tieši jūsu vadībā šī sērija pārtrūkusi. Neskatoties uz zaudējumu, "Jelgavu" var saukt par kaujiniecisku kausu komandu?
Kurtejans: "Ja komanda iegūst kausu trīs reizes pēc kārtas, to var saukt par kausu komandu. Protams, negribējās būt tam, kurš pārrauj šo sēriju - gribējās iegūt kausu ceturto reizi pēc kārtas. Tā gadās. Apmainīsimies vietām ar "Spartaku" - šoreiz viņi paņems kausu, bet mēs kļūsim par čempioniem. Jā, esam kausu komanda un šeit varētu minēt traumas, vēl kaut ko, bet es labāk sacīšu citādi - ļoti labi spēlēja "Spartaks" un nebeigšu vien atkārtot, ka "Spartakam" ir lieliski uzbrucēji. Plus treneris uzminēja ar maiņu [uz maiņu uznākušais Platonovs guva vienīgos vārtus - aut.]... kaut gan, ko te minēt, ja rezervē sēž tāds uzbrucējs [smaida]."

Kas ar Siņeļņikovu un Kiriļinu?
Kurtejans: "Neatklāšu noslēpumus [smaida], mēs piektdien spēlēsim atkal. Paskatīsimies - neesmu ārsts, šobrīd nevaru pateikt. Centīsimies viņus sagatavot nākamajai spēlei."

Vai ir bažas, ka Alanam varētu būt kas nopietns?
Kurtejans: "Bažas ir vienmēr."

Platonovs nebija gatavs spēlēt no pirmās minūtes?
Zubs: "Viņš gribēja, bet, ņemot vērā pēdējo spēli un savainojumu, es viņam nepiekritu. Uzskatīju, ka tas ir bīstami. Nevēlējos viņu nomainīt pēc dažām minūtēm. Nolēmu atstāt viņu uz soliņa. Mums šobrīd prioritāte ir čempionāts. Kausa spēle, protams, arī ir svarīga, bet attiecībā uz veselību, savainojumiem nevēlamies riskēt šādās spēlēs. Atkārtošos - čempionāts ir prioritāte, tāpēc Platonovs sāka uz soliņa."

Kas notika ar Pušņakovu?
Zubs: "Nezinu precīzi, bet ceru, ka viss būs kārtībā. Iegāju ģērbtuvēs un šobrīd viņš sēž ar pieliktu ledu pie kājas. Nezinu, vai pie vainas muskulis vai kas cits."

Arī Polijā kausa izcīņā pusfinālos ir divas spēles, bet Latvijā nav tik daudz komandu, kas nozīmē, ka ar "Ventspili" [šo rindu autors kļūdījās - "Spartakam" pusfinālā pretī būs "Riga" - "Daugavpils" uzvarētājs - aut.] šosezon oficiālās spēlēs būs jātiekas sešas reizes. Vai jums patīk tāda situācija vai tomēr labprātāk pusfinālā spēlētu vienu maču?
Zubs: "Jā, man nepatīk [smaida], labprātāk katru reizi tiktos ar citu pretinieku. Tā ir dabiska reakcija. Aizmirsīsim par Poliju, esam šeit, Latvijā un Jūrmalā! Ja būs nepieciešams spēlēt astoņas reizes ar vienu un to pašu pretinieku, mēs spēlēsim, jo mēs neko šai ziņā nevaram mainīt. Jā, tā nav tipiska situācija, bet esam Latvijā."

Kāpēc nomainījāt Gauraču - paguruma vai dzeltenās kartītes dēļ?
Zubs: "Pēdējās minūtēs viņš bija sācis kļūt pārāk nervozs. Un man uz soliņa ir jauns puisis, kurš var spēlēt [Gauraču nomainīja Korzāns - aut.]. Kā jau minēju, mums šodien tā nebija stipra prioritāte uzvarēt - pirmkārt, nevēlējos spēlēt papildlaiku [smaida]. Mums klāt stāvēja veiksme, tāds ir futbols."

Jums arī prioritāte ir čempionāts?
Kurtejans: "Nē, es nedalu spēles pēc prioritātēm - gatavojamies katrai spēlei un ideālā gadījumā gribētu uzvarēt katru reizi, bet viss ideāli nemēdz būt. Nedalu spēles svarīgajās un nesvarīgajās."

Pirmajās spēlēs kreisās malas aizsarga pozīcijā spēlēja Klimaševičs. Kāpēc šodien izvēle krita uz Jermolajevu? Un kā viņš tika galā?
Kurtejans: "Mums bija nepieciešams aizsargs, kurš ir svaigāks un ātrāks. Tika galā neslikti, bet man nepatīk apspriest atsevišķus spēlētājus. Man patīk apspriest spēlētājus, kuri gūst vārtus un lielīt [smaida]. To, kā kurš tika galā, apspriežam ģērbtuvēs."

Teicāt, ka kauss nav prioritāte. Vai tas ir tāpēc, ka jums jau ir Čempionu līgas ceļazīme? Un vai šāds viedoklis par prioritātēm ir kluba vadības vai jūsu personīgā nostāja?
Kurtejans: "Es sāku apjaust, kas notiek jūsu čempionātā un kausā. Bet, pirmkārt, būtu jāskatās uz situāciju manā klubā un manā komandā. Esmu šeit tikai sešas nedēļas un nevēlos uzstāties ar skaļiem lozungiem, ka vēlos uzvarēt visu pēc kārtas. Protams, ka gribam uzvarēt visu, bet jārēķinās ar realitāti - savainojumi, kartītes. Piemēram, šodien nevarēju izlaist laukumā Vladislavu Kozlovu, jo viņam ir trīs spēļu diskvalifikācija kopš pagājušās kausa izcīņas fināla. Visādi citādi viņam tā būtu laba iespēja šodien spēlēt, jo čempionāta mačā viņš nebija pamatsastāvā. Mūsu sastāvs nav plašs, man nav pietiekami daudz spēlētāju. Gatavošanās Čempionu līgas kvalifikācijai ir process - esam sākuši sezonu ar šādu sastāvu un man par katru futbolistu ir jārūpējas. Tāpēc man ir prioritātes."

Vai piekrītat, ka jūsu uzbrukuma spēle šobrīd ir labāka nekā aizsardzības spēle? Šodien arī bija daži nervozi brīži pie jūsu vārtiem, kad vārtsargs ar aizsargiem nesapratās.
Zubs: "Tas ir jūsu viedoklis. Tas ir atkarīgs no daudzām lietām, tostarp pretinieka. Protams, treneriem vienmēr vispirms gribas parūpēties par savu vārtu drošību un tad skatīties uzbrukuma virzienā. Man svarīgas ir gan aizsardzība, gan uzbrukums, bet tas, kas notiek mūsu vārtu priekšā, ir atkarīgs no katras konkrētas situācijas. Cenšamies uzlabot spēli gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Spēle no spēles atšķiras."

Ārpus preses konferences šo rindu autors vēl aprunājās ar Kurtejanu. Jautāts par Kiriļinu (pirmā oficiālā spēle sezonā), "Jelgavas" treneris sacīja: "Viņš nospēlēja diezgan neslikti, pietiekami aktīvi, viņa izpildījumā bija labas epizodes. Šodien viņam devu iespēju, jo viņš to bija nopelnījis." Kurtejans vēlreiz noliedza, ka komandai kausa spēle ar "Spartaku" nebūtu ar augstāko svarīguma pakāpi tikai tāpēc, ka kabatā jau ir Eirokausu ceļazīme: "Jūs ļoti spēcīgi maldāties. Mums šī spēle bija ļoti svarīga. Ļoti nopietni noskaņojāmies un mačs mums bija ļoti svarīgs." Jautāts, vai ielaistajos vārtos bija kāda acīmredzama "Jelgavas" kļūda, Kurtejans atbildēja noliedzoši: "Nē, vienkārši "Spartakam" ir ļoti labi uzbrucēji, kuri prot gūt vārtus. Šādiem uzbrucējiem pietiek ar diviem trim momentiem, lai gūtu vārtus. Savus aizsargus nevainoju, jo viņi centās un izpildīja visu, kas attiecas uz spēles disciplīnu." Tāpat pajautāju par bumbas kontroli, kas gan Ventspilī, gan pret "Spartaku" nešķita no lielākajām. Kurtejans: "Ja veseli būtu Kļuškins un Rafaļskis, tad varētu runāt par lielāku bumbas kontroli. Bez viņiem izvēlējāmies mazliet citu stratēģiju. Kļuškins? Ceram, ka nākamajā spēlē būs gatavs spēlēt."

  +1 [+] [-]

, 2017-04-09 16:03, pirms 8 gadiem
Skaties ka beigās vispār nepaliek bez nedaļas sausā kā parasti notiek ar tiem lielīgajiem