Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Sava "Baltijas Līga" arī bērnu futbolā

Andrejs Siliņš

Šāda turnīra izveidošanas autori ir no Polijas pilsētās Belastokas kluba Podlazki ZPN. Līgā šobrīd ir sešas komandas no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Polijas. Oktobra beigās tieši poļi noorganizēja pirmo sabraukuma turnīru, kurā medaļas ieguva arī mūsu valsts komandas.

„Jaunatnes Baltijas Līgas” turnīrs šajā ziemas periodā tiek rīkots 1995 un 1996. gadā dzimušo zēnu komandām. Latviju tajā pārstāv sporta kluba „Liepājas metalurgs” Leona Valinska jaunatnes futbola centrs” un „Šitika Futbola skola”. Vēl līgā startē FM „Vilnius” un FK „Kaunas” no Lietuvas, Grodņas „Belcard” no Baltkrievijas un paši idejas autori „Podlaski ZPN” no Polijas.

Paredzams, ka katrs no klubiem ziemas periodā varētu sarīkot pa vienam sabraukuma turnīram. Par to vai šo sabraukumu rezultātu tiks summēti vēl tiek lemts. Pagaidām par uzvaru jaunie futbolisti cīnās katrā posmā atsevišķi.

Pirmajā sabraukumā, Belastokā, „Liepājas metalurga” 1995. gadā dzimušo zēnu komanda (treneri Aleksandrs Stradiņš un Aleksandrs Petrovs) ierindojās trešajā vietā. Turnīru liepājnieki iesāka ar neizšķirtu pret mājiniekiem „Podlaski ZPN” (Polija) – 2:2 (5:4 pēc spēles soda sitienu sērijā, kuru izpildīja ja spēle beidzās neizšķirti, taču papildus punktus tās uzvarētājs neguva). Tad tika izcīnīta uzvara pār FK „Kaunas” (Lietuva) – 2:0. Pēc tam sekoja neizšķirtu sērija – 0:0 (5:3) ar FM „Vilnius”, 1:1 (3:2) ar „Šitika FS” (Rīga) un 0:0 (2:1) „Belcard” Grodņa (Baltkrievija). Par labāko spēlētāju šajā turnīrā mūsu komandas sastāvā atzina Emīlu Knapši.

„Šitika FS” šajā vecuma grupā klājās nedaudz sliktāk. Izcīnītais punkts spēlē pret „Liepājas metalurgu” viņiem šajā turnīrā izrādījās vienīgais. Pārējās spēlēs nācās zaudēt – 1:4 pret Grodņas „Belcard”, 0:5 pret FK „Vilnius”, 0:2 pret „Podlaski ZPN” un 0:6 pret FK „Kaunas” un pēdējā vieta šoreiz.

Vietu sadalījums turnīra noslēgumā: 1. „Podlaski ZPN” (Polija), 2. Grodņas „Belcard” (Baltkrievija), 3. SK „Liepājas metalurgs”, 4. FK „Kaunas” (Lietuva), 5. FM „Vilnius” (Lietuva), 6. „Šitika FS”.

1996. gadā dzimušo zēnu konkurencē „Liepājas metalurga” komanda (treneris Rolands Pocjutis) ierindojās 5. vietā. Liepājnieki turnīru iesāka labi. Ar 1:0 tika uzveikti turnīra saimnieki „Podlaski ZPN”. Tad sekoja neizšķirts ar FK „Kaunas” – 0:0 (1:4). Tālāk vairs tik labi neklājās un pēdējās trīs spēlēs pārāki bija jau pretinieki. Vispirms tika zaudēts FM „Vilnius” – 1:3, tad „Šitika FS” – 1:2 un arī Grodņas „Belcard” – 1:2. Mūsu komandā par labāko šajā turnīrā atzina Vladislavu Švedkovski.

Krietni labāk šajā vecuma grupā klājās „Šitika FS”, kuri bez uzvaras pār „Liepājas metalurgu” tika vēl pie diviem panākumiem. Ar 2:0 tika uzvarēta FM „Vilnius”, bet ar 2:1 „Podlaski ZPN”. Divās spēlēs pārāki par rīdziniekiem bija arī pretinieki – 1:3 pret Grodņas „Belcard” un 2:3 FK „Kaunas”. Šādi rezultāti „Šitika FS” komandai ļāva ierindoties otrajā vietā.

Vietu sadalījums turnīra noslēgumā: 1. Grodņas „Belcard” (Baltkrievija), 2. „Šitika FS”, 3. FK „Kaunas” (Lietuva), 4. FM „Vilnius” (Lietuva), 5 SK „Liepājas metalurgs”, 6. „Podlaski ZPN” (Polija).

Nākamais sabraukuma turnīrs paredzēts 1995. gadā dzimušajiem norisināsies Viļņā no 14 – 16. decembrim. 1996. gadā dzimušie šajā pašā laikā sacentīsies Kauņā.

SK "Liepājas metalurgs"
preses sekretārs Harvejs Rudzītis

     [+] [-]

, 2007-11-07 13:09, pirms 17 gadiem
Prieks, ka arī jaunie krāj pieredzi, kura var izrādīties svarīga nākotnē