Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Pirmie čempioni noskaidroti

Andrejs Siliņš

Noslēgumam tuvojas „Nordea Latvijas jaunatnes čempionāts” futbolā. Abās jaunākajās vecuma grupās U–9 (1998. gadā dzimuši zēni) un U–10 (1997. gadā dzimuši zēni), jau aizvadīti finālturnīri.

Deviņgadīgo grupā sporta kluba „Liepājas metalurgs” Leona Valinska Jaunatnes futbola centra” komandas ierindojās 2 un 5 vietā (par čempioniem kļuva JFC „Skonto 1”), bet desmitgadīgo grupā liepājnieku kontā zelta medaļas un astotā vieta.

Pirmie čempionus noskaidroja paši mazākie. U–9 vecuma grupas finālturnīrā tāpat kā U-10, U–11, U–12 (visās šajās vecuma grupās vienā komandā vienlaicīgi laukumā var atrasties 8 futbolisti) iekļūst 12 komandas, kuras pirms tam par iespēju kvalificēties sacenšas reģionālajos turnīros. Rīgas reģionam ir atvēlētas 4. vietas, Kurzemes, Latgales, Zemgales, pa divām, bet Vidzemes un Ziemeļaustrumu reģioniem pa vienai. Arī finālturnīra izspēles kārtība šajās vecuma grupās vienāda.

Finālturnīra pirmajā stadijā komandas tiek sadalītas četrās apakšgrupās. „Liepājas metalurgs 1” (treneris Eduards Safjānovs) savā apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras – 2:0 pār FK „Tukums 2000/TSS” un ar 5:0 pret JFC „Skonto 2” – kopā ar tukumniekiem kvalificējoties nākamajai pusfinālkārtai.

Savukārt „Liepājas metalurgs 2” (treneris Dzintars Kazaks) savā apakšgrupā ar 0:1 zaudēja JFC „Skonto 1” un ar 4:0 uzvarēja Daugavpils BJSS un kopā ar skontiešiem arī iekļuva pusfināla kārtā.

Pusfināla kārtā astoņas labākās komandas sadalītas divās grupās turpināja cīņu par iekļūšanu labāko četriniekā. Liepājniekiem šoreiz nedaudz nepaveicās ar izlozi un abas mūsu kluba komandas nokļuva vienā apakšgrupā. Tā kā līdzi tika ņemti abu no pirmās kārtas izkļuvušo komandu savstarpējās spēles rezultāts, tad „Liepājas metalurga” pirmajai komandai jau bija viena uzvara, bet otrajai viens zaudējums. „Liepājas metalurgs 1” pusfinālkārtā izcīnīja vēl vienu uzvaru pār saviem kluba biedriem – 2:1, bet zaudēja JFC „Skonto 1” ar 0:3. „Liepājas metalurgs 2” bez uzvarām šajā kārtā nepalika izcīnot svarīgu uzvaru cīņā par pēc iespējas augstāku vietu spēlē pret FK „Tukums 2000/TSS” – 5:0.

Labāko četriniekā no mūsu pusfināla grupas iekļuva JFC „Skonto 1” (līdzi ņemot 3 punktus) un „Liepājas metalurgs 1”. No otras pusfinālgrupas ar 3 punktiem Smiltenes BJSS, kā arī FSK „Daugava/Babīte”, kurai pagaidām punktu nebija.

Finālā „Liepājas metalurgs 1” izcīnīja divas uzvaras. Ar 3:1 tika pārspēta Smiltenes BJSS, bet ar 2:0 FSK „Daugava/Babīte”. Skontiešiem gadījās klupiens spēlē pret FSK „Daugava/Babīte” – 2:3. Tomēr mūsējiem tas apsteigt viņus neļāva, tāpat šī uzvara nepalīdzēja tika arī „Daugava/Babīte” komandai.

Savukārt „Liepājas metalurgs 2”, neiekļuvuši labāko četriniekā, nodrošināja sev piekto vietu. Uzvarai pār tukumniekiem tika pievienota arī uzvara pār JFC „Kauguri” – 4:1 un Rīgas „Super Nova” – 5:0.

„Nordea Latvijas jaunatnes čempionāta” futbolā U – 9 vecuma grupas komandu izcīnītās vietas.
1. JFC „Skonto 1” (Rīga), 2. SK „Liepājas metalurgs 1”, 3. Smiltenes BJSS, 4. FSK „Daugava/Babīte” (Rīga), 5 SK „Liepājas metalurgs 2”, 6. FK „Tukums 2000/TSS”, 7. JFC „Kauguri”, 8 SK „Super Nova” (Rīga), 9. FK „Alberts/Auda” (Rīga), 10. Daugavpils BJSS, 11. SK „Blāzma” (Rēzekne), 12. JFC „Skonto 2”.

U – 10 vecuma grupā „Liepājas metalurgs 1” (treneris Mārtiņš Jaunskalže) savā apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras – ar 6:0 pār Rīgas futbola skolu un ar 6:2 pār SK „Blāzma” (Rēzekne) – kopā ar rīdziniekiem iekļūstot pusfināla kārtā.

Tikmēr „Liepājas metalurgs 2” (treneris Eduards Safjānovs) savā vecuma grupā ar 1:4 zaudēja JFC „Skonto”, bet ar 6:1 pārspēja Smiltenes BJSS un kopā ar skontiešiem iekļuva pusfināla kārtā.

Arī šeit izloze kopā bija savedusi abas mūsu kluba komandas. „Liepājas metalurgs 1” tika pie otras uzvaras ar 4:1 apspēlējot liepājnieku otro komandu, kā arī nospēlējot neizšķirti ar JFC „Skonto” – 0:0. Pie savas uzvaras tika arī „Liepājas metalurgs 2” ar 3:0 uzvarot Rīgas FS (kā vēlāk izrādījās šī uzvara mūsējiem nepalīdzēja finālturnīra noslēgumā ieņemt augstāku vietu).

Finālčetrniekā gan „Liepājas metalurgs 1”, gan JFC „Skonto” iekļuva ar vienu punktu. No otras grupas pievienojās „Šitika futbola skola” (ar 3 punktiem) un FSK „Daugava/Babīte” (bez punktiem). „Liepājas metalurgs 1” pirmo vietu nodrošināja ar divām uzvarām – 5:1 pret „Šitika FS” un 4:0 pret FSK „Daugava/Babīte”. Pārspējot JFC „Skonto” ar 3:0 otro vietu izcīnīja „Šitika FS”.

„Liepājas metalurgam 2” cīņās par 5. – 8. vietu tik labi neklājās. Izcīnītā uzvara pār Rīgas FS pusfināla kārtā tā arī palika vienīgā. Divi zaudējumi – 2:4 pret Daugavpils BJSS un 0:6 pret FK „Tukums 2000/TSS” un gala rezultātā astotā vieta. Mūsējie tukumniekiem varēja zaudēt pat ar divu vārtu starpību un tik un tā būtu sestie, tomēr šoreiz to paveikt neizdevās.

„Nordea Latvijas jaunatnes čempionāta” futbolā U – 10 vecuma grupas komandu izcīnītās vietas.
1. SK „Liepājas metalurgs 1”, 2. „Šitka Futbola skola” (Rīga), 3. JFC „Skonto” (Rīga), 4. FSK „Daugava/Babīte” (Rīga), 5. Daugavpils BJSS, 6. FK „Tukums 2000/TSS”, 7. „Rīgas Futbola skola”, 8. SK „Liepājas metalurgs 2”, 9. Smiltenes BJSS, 10. SK „Blāzma” (Rēzekne), 11. FK „Viola” (Jelgava), 12. SK Balvi

Informāciju sagatavoja

SK "Liepājas metalurga" preses sekretārs"

Harvejs Rudzītis

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-04 23:14, pirms 17 gadiem
kapaataaji bet es par LM

     [+] [-]

, 2007-09-06 01:05, pirms 17 gadiem
a kas ta ir pa komandu fsk daugava-babite ka vinja cinas visu laiku ar tadiem grandiem ka LM,SKONTO,SFS,un visur cetrnieka un kas tur par treneri,ljoti jauki ka tadas komandas ir RIGA,un vel kur tad slavena komanda RFS.