Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Bespalovs sit trešoreiz, "Ventspils" uzvar

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Bespalovs sit trešoreiz, "Ventspils" uzvar
FK "Ventspils"
Foto: Romāns Kokšarovs

"Triobet" Baltijas Futbola līgas ceturtdaļfinālā pirmajā mačā FK "Ventspils" ar 3:0 apspēlēja Lietuvas "Sūdavu", tā sperot soli pretī šī turnīra pusfinālam.

Kā jau varēja gaidīt, ventspilnieki laukuma devās faktiski ar otro sastāvu, turklāt arī rezervistos bez Zuraba Metešašvili, Igora Cigirlaša un Sašas Cilinšeka pamatsastāva vīru nebija. Ar labāko virknējumu nesāka ar "Sūduva", kura Ventspils tribīnes bija savs atbalstītāju pulciņš.

Maču labāk sāka lietuvieši, pie Andreja Pavlova vārtiem izveidojot dažus nepatīkamus momentus. 13.minūtē bumba aizsvilpa gar tālo vārtu stabu, vēl pāris reizes viesiem patraucēja brāķis piespēlē, bet tad pamazām spēle sāka pārvietoties uz viesu laukuma pusi. Tiesa "Sūduva" ļoti ātri pārgāja no aizsardzības uzbrukumā, tā liekot panervozēt mājiniekiem.

Pirmie vārti krita spēles 32.minūtē, kad gandrīz ne no kā momentu noorganizēja Jevgeņijs Kosmačovs un Aleksandrs Dedovs. Lietuvieši neveikli veidoja mākslīgo aizmuguri, ko zibenīgi izmantoja ventspilnieki – Dedovs pēc lieliskas Kosmačova atspēles izgāja vienatnē pret sāncenšu vārtsargu, apspēlēja to un, saņēmis sitienu pa kājām, nokrita. Igauņu tiesnesis Silvers Koivs nešaubīgi norādīja uz 11 metru atzīmi, bet pendeli pārliecinoši realizēja Artis Lazdiņš. Vēl līdz pārtraukumam viesiem bija laba iespēja izlīdzināt rezultātu, taču savulaik Krievijas premjerlīgā paspēlējušais Villers Oliveira ar galvu sita pagalam vārgi un neprecīzi.

Otrā puslaika sākumā FK "Ventspils" noorganizēja otro vārtu guvumu. 52. minūtē pēc centrējuma soda laukumā veiklākais izrādījās igauņu pussargs Maksims Smirnovs, panākot 2:0. Lietuvieši centās atspēlēties, taču tā vietā jau trešo reizi bija spiesti sākt no centra. Ventspilnieki vēlreiz nodemonstrēja, ka standartsituācija ir viņu bīstamākais ierocis – pēc soda sitiena izspēles sekoja centrējums uz tālo vārtu stabu, kur ar galvu lieliski nospēlēja Vladimirs Bespalovs. Jāpiebilst, ka jaunajam aizsrgam tie bija jau trešie vārti šajā Baltijas līgas sezonā.

Vairāk vārtu šajā mačā nebija, kas nozīmē, ka uz atbildes spēli Marijampolē, kas risināsies 2.jūlijā, FK "Ventspils" dosies ar trīs vārtu pārsvaru un lielu pārliecību par uzvaru divu spēļu summā.

FK Ventspils – Sūduva 3:0 (1:0)

Vārti Lazdiņš 11m, Smirnovs, Bespalovs
Brīdinājumu: Žutauts; Klevinsks, Božinovs, V. Slavicks

Ventspils: Pavlovs, Žutauts, Soleičuks (46' Cilinšeks), Bespalovs, Smirnovs, Horužijs, Lazdiņš, Misikovs, Kosmačovs (46' Mentešašvili), Dedovs (71' Cigirlašs), Kalns.
Sūduva: Klevinsks, Mikuckis, Baravočs (46' Kozuberda), Skinderis, Leimons, V. Slavicks, Kaetano (59' Lukšis), G. Slavicks, Božinovskis (70' Jasaitis), Oliveira, Negreiros.

BFL ¼ fināla pirmās spēles:

Mājinieki Viesi
Ekranas Kaunas 2:4
Žalgiris Skonto 2:4
Rīga L. Metalurgs 3:2
Ventspils Sūduva 3:0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-06-04 21:25, pirms 16 gadiem
Jaacer ka nezaudees 0:5 !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-06-04 21:30, pirms 16 gadiem
Anti-fans rakstīja: Ar otro sastāvu var uzvarēt leišus !!



Tas jau jā klubi leišiem un igauņiem vāji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-06-04 21:38, pirms 16 gadiem
edzjsh rakstīja: ta nu gan "Sūdava"


Es zinu tādu pilsētu Girsūdis (arī Lietuvā

  +1 [+] [-]

, 2008-06-04 21:56, pirms 16 gadiem
Leišiem ari otrais sastavs... Bet ventiņi malači! Kosmačovs- zvers!

     [+] [-]

, 2008-06-05 13:22, pirms 16 gadiem
asaris15 rakstīja: Es zinu tādu pilsētu Girsūdis (arī Lietuvā

tā taisnība, savulaik manā klasē bija pie sienas Baltijas karte...šito pilsētu ar atradu, ziemeļdaļā zem Zemgales