Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Meļņičenko: "Pielāgojāmies liepājnieku spēlei"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Meļņičenko: "Pielāgojāmies liepājnieku spēlei"
FK "Rīga" futbolisti
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Pēc vakardienas Baltijas futbola līgas (BFL) ceturtdaļfināla atbildes mača Rīgā starp "Rīgu" un "Liepājas metalurgu" (2:1) domās par spēli dalījās abu komandu treneri - Jurijs Meļņičenko un Vladimirs Osipovs.

"Paši redzējāt spēli - principā mums, no vienas puses, bija priekšrocība tāpēc, ka pirmajā mačā Liepājā uzvarējām ar 3:2. No otras puses, pēc mača Eirokausos Islandē dažiem spēlētājiem ļāvām atpūsties. Taktiku pakārtojām tam, ka liepājniekiem bija jāuzbrūk un jāuzvar, paši veidojām pretuzbrukumus.

Pat izmēģinājām pāris eksperimentus - piemēram, pirmajā puslaikā spēlējām ar trim aizsargiem. Otrajā puslaikā pārkārtojāmies. Kopumā spēlētāji izpildīja treneru doto uzdevumu, komanda izskatījās cienīgi," spēli komentēja "Rīgas" treneris Jurijs Meļņičenko, kuru kārtējo reizi šosezon savā vietā sarunai ar presi aizsūtīja galvenais treneris Genādijs Morozovs.

Tādējādi rīdzinieku trenerim nostājās izdevīgā pozīcijā - kā trenera asistents viņš atteicās komentēt gan notiekošo klubā, kas saistīts ar algu izmaksu, gan arī aktivitātēm "transfēru logā" - pagaidām gan neviena futbolista uz pārbaudi klubā nav.

Krietni neapmierinātāks un saskābis bija liepājnieku galvenā trenera vietas izpildītājs Vladimirs Osipovs: "Redzējāt - komanda pēc spēles pret "Ventspili" bija pilnīgi iztukšota. Nebijām gatavi fiziski, visas emocijas aizgāja pēc pagājušā mača. Var jau teikt, ka šodien bija grūti, karsts laiks, taču ar tādu spēli... puiši doto uzdevumu neizpildīja vispār. Runājām aizvakar, vakar, šodien par šo spēli, taču komanda pilnībā bija negatava.
Ar šodien parādīto sniegumu, protams, tikt trijniekā Virslīgā ir pilnīgi bezcerīgi. Pašatdeve nekāda. Komanda mani apbēdināja.

Kristapam Grebim spēle šodien negāja vispār, tādēļ arī tik ātri viņu nomainījām. Daudz kļūdu. iepriekšējās spēlēs viņš daudz iesita, bet šodien vispār nevarēja iekļauties spēlē, daudz brāķa. Tomašausks pilnībā izgāzās šodien. Pilnībā. Tiesāšanu nevainoju - sarkanā kartīte tur bija pelnīta. Nezinu, kā "Rīga" spēlēja Islandē, bet šodien es viņus apsveicu ar spēli un rezultātu. Paši atkal neizmantojām savas izdevības, tukšos vārtos netrāpījām trīsreiz - Rimkevičs un Beņušis nevarēja iesist tādās situācijās... Negribu neko domāt, bet meistarības viņiem pietrūkst."

Osipovs nemācēja pateikt, vai komandā drīzumā parādīsies jauns galvenais treneris. Uz jautājumu, vai viņš ir gatavs vadīt liepājniekus kā galvenais arī turpmāk, atbilde bija: "Slikts ir tas zaldāts, kurš negrib kļūt par ģenerāli."

Lai beidzot uzlabotu komandas sniegumu, Osipova vārdiem, pirmkārt, problēma jāmeklē sastāva selekcijā. To vajagot darīt steidzami. Varianti jau esot, bet pagaidām - bez uzvārdu nosaukšanas. Otrkārt, fiziski komanda mēdz nolūzt.

Saistītie raksti:
Baltijas līgā būs jauns čempions

  -2 [+] [-]

, 2008-07-03 10:17, pirms 16 gadiem
bezjēdzīgi vainot spēlētājus, kurus neviens nopietni nevada
Liepājai vajag jaunu Treneri

  +3 [+] [-]

, 2008-07-03 10:21, pirms 16 gadiem
Tiešām bēdīgi, bet šajā situācijā prekš LM ir vajadzīgs noteikti galvenais treneris ar labu taktisko domasanu, ka ari ar stingru roku. Komanda ir palaista pašplūsmā līdz bezjēdzībai. Grūti būs. Man liekas, kādus 5 spēlētājus vajag atlaist. Ja runājam par Tamošausku, tad viņš ir tāds, ja viņam dos brīvību, tad arī ziepes varīs. Savulaik Zelkēvičs diezgan labi visu komandu turēja grožos, izņemot Kalonu pēdējā sezonā. Pašlaik tāda nav. Sportiskā režīma vispār nekāda. Tusē jau ārpus Liepājas masveidā, lai netiktu pieķerti, proti, "Jūrnieku ligzdā". Murgs. Un viss tas sākās ar Andrejeva atnākšanu par treneri. Osipovs jau pēc rakstura arī nav nekāds bargais. Ir nepieciešams treneris ar kārtīgu "job tvoju matj" nostāju, tad arī būs rezultāts.

  -1 [+] [-]

, 2008-07-03 10:49, pirms 16 gadiem
Osipovs bija labs tiesnesis un būs labs LM galvenais treneris !

     [+] [-]

, 2008-07-03 10:54, pirms 16 gadiem
>1

Nesmīdini. Biju cerējis, ka Osipovs izvilks ne vairāk par 5 spēlem, bet iznāca tikai 2.

  -1 [+] [-]

, 2008-07-03 11:12, pirms 16 gadiem
Domāju, ka tie 5, kurus jātlaiž ir: Rimkēvičs, Klimeks, Benušis, Rubīns, Mihaļčuks un, iespējams, Tomašausks...

  +2 [+] [-]

, 2008-07-03 12:07, pirms 16 gadiem
Kurus dabūsiet vietā? Labi futbolisti maksā bargu naudu,lētie nebūs labāki par šiem.Tā ir problēma visiem Latvijas klubiem.Tāpēc tiešām daudz atkarīgs no trenera,vai nu prot no šiem zēniem visu izspiest,vai nu nē.

  +1 [+] [-]

, 2008-07-03 12:48, pirms 16 gadiem
to Marions

Tamošausks ir tīri "razpizģaijs". Kā saka pielāgojas trenera raksturam. Ja vīnu dzīs, tad domāju, ka LM būtu tīri labi noderīgs. Zelkēviča laikā pa kartītēm vismaz no algas ņēma nosts, bet tagad kas notiek. Skrien , sit, simulē, noraida. Ne tikai Tamošausks ir tāds, kādu nosaucu krievu supervārdā, bet uz doto brīdi 90% komandas. Kā jau teicu, kamēr nebūs treneris ar skarbu disciplīnu, tikmēr nekas nebūs. Un kad ieviesīs disciplīnu, tad uzreiz, kas negribēs strādāt nāks gaismā paši. Nezinu, ko velk Zaharjins, bet baumu līmenī dzirdēju arī tādu uzvārdu kā Romancevs. Atgādinu, baumu līmenī. Krievu portālā vienā atradu, ka ir izrādīta interese. Kam vajadzēs pats atradīs to portālu. Bet tikpat labi, tās var būt baumas.

  -2 [+] [-]

, 2008-07-03 12:48, pirms 16 gadiem
alguns rakstīja: Kurus dabūsiet vietā? Labi futbolisti maksā bargu naudu,lētie nebūs labāki par šiem.Tā ir problēma visiem Latvijas klubiem.Tāpēc tiešām daudz atkarīgs no trenera,vai nu prot no šiem zēniem visu izspiest,vai nu nē.


nestreso brāl, mečim naudas netrūkst ... galvenais atkratīties no tiem nekam nederīgajiem leišu leģionāriem, kas vāra sūdus visvairāk!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-03 13:44, pirms 16 gadiem
smagā piezemēšanās Liepājas metalurgam. Te arī parādās latviešu spēlētāju (arī lietuviešu) psiholoģija - "nafig mums spēlēt, ja varam arī nespēlēt..."