Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Skonto" pusfinālā

Andrejs Siliņš

"Skonto" pusfinālā
Aleksandrs Cauņa
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Šovakar Triobet Baltijas Futbola līgas pēdējā ceturtdaļfināla atbildes spēlē Rīgā Skonto stadionā FC "Skonto" ar rezultātu 2:1 pārspēja Viļņas "Žalgiris", divu spēļu summā triumfējot ar 6:3.

Spēle sākās mierīgā gaisotnē, bumba pārvietojās pa laukuma centra daļu biežāk nekā citur. Pamazām iniciatīvu pārņēma "skontieši" – 12. minūtē radās pirmais puslīdz bīstamais vārtu gūšanas moments. Pēc Cauņas centrējuma "Žalgiris" vārtsargs ar dūrēm atsita bumbu ārpus soda laukuma, kur to uztvēra Blanks, taču tukumnieka tālsitienam ceļā atkal stājās lietuvieši vārtsargs.

Pēc minūtēm piecām pirmo reizi bīstams moments arī pie mājinieku vārtiem, kad Kvitkausks no 20 metriem sita pa Māliņa sargātajiem vārtiem, tomēr "skontietis" bija pārāks. Pēc brīža pie soda laukuma robežas "Žalgiris" tiek pie soda sitiena iespējas taču tā netika izmantota. Pēc nospēlētas pusstundas rezultāts joprojām nav atklāts, lai arī izdevības to izdarīt bija vēl gan Višņakovam, gan Blankam.

Kā zibens no skaidrām debesīm "skontiešiem" desmit minūtes pirms pirmā puslaika beigām nāca Sergeja Kožana sarkanā kartīte par pretinieku spēlētāja notriekšanu no kājām laukuma vidusdaļā. Tomēr, neskatoties uz skaitlisko vairākumu, "Žalgiris" nespēja uzspiest savu spēli. Golubevs no labās malas pārvietojās uz centru, kur spēlēja Kožana vietā. Savukārt uz labo malu Golubeva pozīcijas pārņēma Morozs. Pirmais puslaiks tā arī noslēdzās bez vārtu guvumiem – 0:0.

Otro puslaiku "Skonto" uzsāka citādā virknējumā – Blanka vietā laukumā devās Smirnovs, līdz ar to Morozs un Golubevs atgriezās sev ierastajās pozīcijās. Iniciatīvu mēģināja pārņemt viesi no Viļņas, taču arī "Skonto" atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Pēc nedaudz vairāk nekā desmit nospēlētām minūtēm otrajā puslaikā "Skonto" pārākums realizējās dzīvē – pēc Višņakova piespēles soda laukumā bumbu uztvēra Cauņa, kurš to raidīja vārtos – 1:0.

Pēc neilga brīža Pols Ešvorts pagaidām vienīgo vārtu guvēju arī nomainīja, sūtot laukumā jaunlatvieti Perepļotkinu, kurš nekavējoties ķērās pie darba. Pāris minūtes pēc uznākšanas laukumā nedaudz pietrūka, lai Perepļotkins izvirzītu "Skonto" vadībā jau ar 2:0, taču 71. minūtē tas uzbrucējam izdevās.

Četras minūtes vēlāk Viļņas futbolisti vienus vārtus atguva, kad no aptuveni 11 metriem ar galvu precīzi vārtos bumbu raidīja Putkalis, kurš guva abus "Žalgiris" vārtus pirmajā abu komandu mačā. Tam sekoja vēl vairāki "Žalgiris" mēģinājumi iekarot mājinieku vārtus no tālākas distances, taču nesekmīgi.

Pusfinālā "Skonto" nāksies tikties ar FK "Rīga" futbolistiem, kuri šovakar pārspēja SK "Liepājas Metalurgs" vienību, tādējādi izslēdzot no turnīra pagājušās sezonas čempionus.

Baltijas Futbola līgas ceturtdaļfināla atbildes spēle

Skonto FC – Zalgiris 2:1 (0:0)
Vārtus guva: Cauņa 56', Perepļotkins 71' – Putkalis 75'
Noraidījumi: Kožans 35'
Divu spēļu summā 6:3

  +5 [+] [-]

, 2008-07-02 21:50, pirms 16 gadiem
Apsveicu ar uzvaru..

  +6 [+] [-]

, 2008-07-02 21:54, pirms 16 gadiem
pat spēlēšana mazākumā netraucēja uzvarēt...jā Skonto spēlē labi.

  +1 [+] [-]

, 2008-07-02 22:00, pirms 16 gadiem
Skonto un Pols malači!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-07-02 22:04, pirms 16 gadiem
"kurš nekavējoties saķērās pie darbiem"

Jānis Endzelīns raksta autoru jau gaida.....

  +1 [+] [-]

, 2008-07-02 22:12, pirms 16 gadiem
veelreiz pieradas ka latvieshu klubi daudz specigakie par lietuvieshu...

     [+] [-]

, 2008-07-02 22:28, pirms 16 gadiem
[quote latvis]
veelreiz pieradas ka latvieshu klubi daudz specigakie par lietuvieshu
es domaju ka tas ir tikai tapec ka musu izlase uz 85-90% sastav no lmt virsligas speletajiem,kamer lietuviesu 75%(ja ne vairak)no sastava spele labos arzemju klubos,tarec mes ari esam paraki

  +1 [+] [-]

, 2008-07-02 22:35, pirms 16 gadiem
malaci lai veivas talakajaa spelee

  +1 [+] [-]

, 2008-07-02 22:42, pirms 16 gadiem
nu leišiem beidzot parādijam isto vietu nu riga nakamā..........

     [+] [-]

, 2008-07-02 22:55, pirms 16 gadiem
kāds nezin sīkāk, kas īsti notika tajā nelielajā sadursmē starp leišiem un mentiem, kā arī leišiem un SG...
pats kkā palaidu to garām.. pašam kauns

  +1 [+] [-]

, 2008-07-03 00:07, pirms 16 gadiem
Kautiņā bija kādi 6 Skontieši un >10 Žalgirieši. Diemžēl tas viss notikās pie manas mašīnas un to apskādēja. Vienam leišu losim , kas uz mašīnas uzgāzās, roku dzelžus uzlika. Specvienība ar stekiem viņus labi pakapāja, labi vēl ka man pašam pa starpām netika . Nāčās braukt uz iecirkni rakstīt protokolu dēļ Kasko. tur bija 15 vai 16 lietuvieši aizvesti. Cik sapratu šie apelēja, ka viņus Skonto "malaļetkas" esot izaicinājuši.
Vienvārdsakot - visi kaušļi lohi. Būtu gājuši pļavā kaut kur tālāk...

     [+] [-]

, 2008-07-03 08:13, pirms 16 gadiem
Alus ari ira sula rakstīja: Kautiņā bija kādi 6 Skontieši un >10 Žalgirieši. Diemžēl tas viss notikās pie manas mašīnas un to apskādēja. Vienam leišu losim , kas uz mašīnas uzgāzās, roku dzelžus uzlika. Specvienība ar stekiem viņus labi pakapāja, labi vēl ka man pašam pa starpām netika . Nāčās braukt uz iecirkni rakstīt protokolu dēļ Kasko. tur bija 15 vai 16 lietuvieši aizvesti. Cik sapratu šie apelēja, ka viņus Skonto "malaļetkas" esot izaicinājuši.
Vienvārdsakot - visi kaušļi lohi. Būtu gājuši pļavā kaut kur tālāk...

tas bija klāt pie stadiona laikam.. a pēc tam pilsētā ar kas notikās...
bet tie leiši jau ar nebija nekādi veči ,... tādi paši vien bija...
katrā ziņā pie stadiona tie menti dažu sekunžu laikā bija jau vinus nogāzuši zemē, nepaspēju pat pieskriet klāt